Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimte voor nieuwe sportieve samenwerkingen in Middelburg

Ruimte voor nieuwe sportieve samenwerkingen in Middelburg

MIDDELBURG - Na een succesvol jaar met mooie samenwerkingen en fijne beweegmomenten is er weer nieuw budget beschikbaar vanuit het lokaal Sportakkoord. Er is namelijk € 67.700,- extra beschikbaar gekomen om te verdelen onder veelbelovende initiatieven. Die kunt u van 1 november tot 1 december 2021 indienen op het platform doemee.middelburgers.nl. Doe dit samen met een aantal samenwerkingspartners.

Heb jij een goed idee om Middelburgers (meer) aan het sporten en bewegen te krijgen? Of Middelburgers te stimuleren tot een gezonde leefstijl? Gemeente Middelburg hoort het graag! Ze daagt vooral (sport)verenigingen, scholen, sportaanbieders, huisartsen en beweeginitiatieven uit. Door samen te werken kunnen jullie nog meer betekenen voor Middelburg en haar inwoners.

Lokaal Sportakkoord
Het Sportakkoord is een Middelburgse invulling van het landelijke en het Zeeuwse Sportakkoord. In het lokaal Sportakkoord vind je zes thema’s: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, vaardig in bewegen, sportevenementen die inspireren. Afgelopen jaar heeft de gemeente al meer dan 15 initiatieven kunnen ondersteunen om de Middelburgers meer samen te laten bewegen.

Waar moet uw idee aan voldoen?
Ideeën en initiatieven die in aanmerking komen voor budget uit het Sportakkoord, moeten zoveel mogelijk: sporten en/of bewegen bevorderen; een gezonde leefstijl bevorderen; worden uitgevoerd door minimaal 2 lokale samenwerkingspartners; gericht zijn op inwoners van de gemeente Middelburg; laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen zijn; vernieuwend en toekomstbestendig zijn; beantwoorden aan behoeften; heldere en haalbare doelstellingen hebben (die ook meetbaar zijn) en niet bestemd zijn voor aankoop van materiaal.

Door inzet van deze budgetten hopen we onze inwoners dichter bij elkaar te brengen maar vooral lekker aan het bewegen te krijgen! Dus maak van jouw idee een nieuw initiatief en dien dit in via doemee.middelburgers.nl en ga dan naar lokaal Sportakkoord Middelburg.

Meer uit Middelburg

Wij vroeger…

MIDDELBURG - Journalist Ad Hanneman schrijft met enige regelmaat over dingen die hem opvallen.“Ik word gek van die (piep) knallen”, verzekerde een medebewoner van De Middelburcht, een appartementencomplex in de wijk Griffioen, me. Hij was boos en leek ten einde raad, zoals dat zo mooi en onduidelijk kan heten. Niet alleen de ‘buurtjongeren of de straatboefjes uit de Stromenwijk’ maakten zich volgens hem schuldig aan dat overtollige geknal, ook de leerlingen van de CSW. “Vervuilers bij uitstek”, benadrukte de medebewoner van mijn flat. Die deden het meestal ‘s middags als ze hun geleegde zakken en of drinkbusjes van de groot-super, de bakker of de frituur aan het Europaplein hadden geleegd, en die achteloos in de struiken naast het trotoir gooiden. “Soms met een van die vreselijke ‘knaldingen’; het lijken wel kanonsknallen”. “De jeugd van tegenwoordig kent geen fatsoen”, brieste hij. Ik lachte maar een beetje. Niet dat hun jeugdige brutaliteit me koud laat - ik relativeer. Ik weersprak hem omdat ‘jeugd zijn’ nou eenmaal gepaard gaat met de grenzen zoeken van het toelaatbare, totdat de een of andere fatsoensnorm van hun directe omgeving, de straat of school ze terugbrengt binnen de grenzen van het ‘maatschappelijk toelaatbare’.

20 uur geleden
Carbid schieten in gemeente Veere tijdens de jaarwisseling

DOMBURG - Jaarlijks wordt tijdens de jaarwisseling op een aantal plaatsen binnen de gemeente Veere carbid afgeschoten. Om het carbidschieten beter te reguleren is in 2015 een artikel in de APV (art 2.71a) van de gemeente Veere opgenomen. Carbidschieten mag uitsluitend op 31 december 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het college van B&W kan hiervoor een ontheffing verlenen op oudejaarsdag. Deze ontheffing wordt verleend als de aanvrager aan een aantal strikte (veiligheids-)voorwaarden kan voldoen.

1 dag geleden
Grote Clubactie haalt ruim 120.000 euro op in Middelburg en Veere

MIDDELBURG/VEERE - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Middelburg haalden samen 95.715 euro op. Verenigingen uit Veere zamelden samen 24.354 euro in.

1 dag geleden
Brand bij Hotel Van der Valk Middelburg

MIDDELBURG - Bij het Van der Valk-hotel in Middelburg heeft zondagmorgen enige tijd brand gewoed. Een deel van de personeelsleden en gasten werd tijdelijk geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt.

1 dag geleden
De Michaëlskerk is klaar voor de toekomst

KOUDEKERKE - Na een jaar van vergaderen, afwachten, afbreken, puinruimen, opbouwen, schilderen, schoonmaken en inrichten worden de deuren van de Michaëlskerk weer geopend. Vanaf 17 december is iedereen weer welkom in de opgeknapte en verduurzaamde kerk. “Dankzij een leger van vrijwilligers is de kerk klaar voor de toekomst.”

1 dag geleden
Automobilist botst tegen vangrail op A58

RITTHEM - Op de A58 tussen Oost-Souburg en Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag ter hoogte van Ritthem een auto tegen de vangrail gebotst. Er waren geen gewonden.Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist rond 00.35 uur de macht over het stuur kwijt. Het voertuig kwam daarna tot stilstand tegen de vangrail. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie kwam ter plaatse en heeft zich over de bestuurder ontfermd. In eerste instantie werd uitgegaan van een ongeval met letsel, maar voor zover bekend liep niemand letsel op.Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto afgesleept. Tegen 01.00 uur was de weg weer helemaal vrij.

1 dag geleden
Aangeenbrug Electro en Schulthess organiseren WinterBBQ

WESTKAPELLE - Vrijdag 9 december organiseren witgoedspecialist Aangeenbrug Electro en fabrikant Schulthess een openbare winter barbecue. Deze vindt plaats tussen 12.00 en 13.30 uur voor de showroom van Aangeenbrug Electro in Westkapelle.

2 dagen geleden