Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimte voor nieuwe sportieve samenwerkingen in Middelburg

Ruimte voor nieuwe sportieve samenwerkingen in Middelburg

MIDDELBURG - Na een succesvol jaar met mooie samenwerkingen en fijne beweegmomenten is er weer nieuw budget beschikbaar vanuit het lokaal Sportakkoord. Er is namelijk € 67.700,- extra beschikbaar gekomen om te verdelen onder veelbelovende initiatieven. Die kunt u van 1 november tot 1 december 2021 indienen op het platform doemee.middelburgers.nl. Doe dit samen met een aantal samenwerkingspartners.

Heb jij een goed idee om Middelburgers (meer) aan het sporten en bewegen te krijgen? Of Middelburgers te stimuleren tot een gezonde leefstijl? Gemeente Middelburg hoort het graag! Ze daagt vooral (sport)verenigingen, scholen, sportaanbieders, huisartsen en beweeginitiatieven uit. Door samen te werken kunnen jullie nog meer betekenen voor Middelburg en haar inwoners.

Lokaal Sportakkoord
Het Sportakkoord is een Middelburgse invulling van het landelijke en het Zeeuwse Sportakkoord. In het lokaal Sportakkoord vind je zes thema’s: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, vaardig in bewegen, sportevenementen die inspireren. Afgelopen jaar heeft de gemeente al meer dan 15 initiatieven kunnen ondersteunen om de Middelburgers meer samen te laten bewegen.

Waar moet uw idee aan voldoen?
Ideeën en initiatieven die in aanmerking komen voor budget uit het Sportakkoord, moeten zoveel mogelijk: sporten en/of bewegen bevorderen; een gezonde leefstijl bevorderen; worden uitgevoerd door minimaal 2 lokale samenwerkingspartners; gericht zijn op inwoners van de gemeente Middelburg; laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen zijn; vernieuwend en toekomstbestendig zijn; beantwoorden aan behoeften; heldere en haalbare doelstellingen hebben (die ook meetbaar zijn) en niet bestemd zijn voor aankoop van materiaal.

Door inzet van deze budgetten hopen we onze inwoners dichter bij elkaar te brengen maar vooral lekker aan het bewegen te krijgen! Dus maak van jouw idee een nieuw initiatief en dien dit in via doemee.middelburgers.nl en ga dan naar lokaal Sportakkoord Middelburg.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Porjus 1 maand geleden
Van dit geld kunnen we mooi de kantine opknappen!

Meer uit Middelburg

Dronken Middelburger verwondt zichzelf bij nachtelijke ruzie

MIDDELBURG - De politie ontving in de nacht van woensdag of donderdag twee keer een melding van ruzie in de Laurens Stommesweg in Middelburg. Het bleek om onenigheid tussen twee beschonken mannen te gaan, van wie een zichzelf heeft verwond.

8 uur geleden
Kleinschaligheid als grote troef bij de Palmenhof en ‘t Groentje in Sint Laurens

SINT LAURENS - Het zijn zorgelijke tijden voor basisscholen. Op veel scholen worden regelmatig kinderen naar huis gestuurd vanwege de oplopende coronabesmettingen. De situatie is zo zorgelijk dat  Pim van Kampen van Coöperatie Primair Onderwijs Zeeland (CPOZ) vorige week niet uitsloot dat sommige scholen zelf dicht zouden gaan, als ze daar niet toe zouden worden gedwongen door de overheid. Ook op basisschool Palmenhof en bij de inwonende peuterspeelzaal ‘t Groentje in Sint Laurens zijn er zorgen. Alle noodzakelijke maatregelen zijn genomen, maar er zijn dit schooljaar nog geen leerlingen of peuters naar huis gestuurd. De kleinschaligheid van school en speelzaal blijkt een troef te zijn.

12 uur geleden
CDA Veere stelt nieuwe kandidatenlijst vast

DOMBURG - Op de ledenvergadering van het CDA Veere van 1 december is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld.

15 uur geleden
Melding steekpartij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - Vannacht is er melding gemaakt van een steekpartij bij het asielzoekerscentrum in Middelburg. Of er iemand gewond is geraakt is onbekend.

17 uur geleden
Q-Aviation en Fylm winnaars Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

Q-Aviation uit Middelburg is de winnaar van de juryprijs en Fylm uit Heinkenszand gaat naar huis met de publieksprijs van?de Zeeuwse Innovatieprijs?Emergo?2021. Zij mogen hun innovaties de beste van Zeeland noemen dit jaar en verslaan hiermee de andere genomineerden: MST Groep uit Meliskerke, Vervaet uit Biervliet en Meatless uit Goes.  

19 uur geleden
Burgerwetenschappers gezocht in Domburg

DOMBURG - Domburg heeft als eerste plaats in Zeeland een CoastSnap. Op de Boulevard van Schagen, tussen Villa Carmen Sylva en strandovergang 56, staat sinds kort een bord met een metalen telefoonhouder. De  Coastsnap-borden vind je al op honderden kuststroken wereldwijd. 

1 dag geleden
Een warm dank je wel voor vrijwilligers

MIDDELBURG - Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag, een passend moment om vrijwilligers extra te bedanken. Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Welzijn Middelburg organiseert de campagne ‘Een warm dank je wel’ om waardering te uiten voor de inzet van alle vrijwilligers voor het vrijwilligerswerk in en om de stad.

1 dag geleden