Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruimere compensatie voor groep woningbezitters in Groningen

Ruimere compensatie voor groep woningbezitters in Groningen

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet komt Groningers tegemoet die in het verleden compensatie hebben gekregen voor de waardedaling van hun woning als gevolg van de gaswinning, maar die volgens een nieuwe regeling een hoger bedrag hadden kunnen krijgen. Daarvoor is 25 miljoen euro beschikbaar, meldt minister Stef Blok (Economische Zaken).

Een kleine 6000 mensen hebben voor de waardedaling van hun woning een schadevergoeding gekregen van de NAM, het bedrijf dat het Groningenveld exploiteert. Sinds vorig jaar de afhandeling van aardbevingsschade is overgenomen door het onafhankelijke Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), worden evenwel veel hogere vergoedingen uitgekeerd.

Blok heeft op verzoek van de Tweede Kamer experts naar de zaak laten kijken. Die hebben vastgesteld dat "geen sprake is geweest van onbillijkheden in juridische zin en de uitvoering van de regeling rechtmatig was". Maar Blok constateert ook dat dit de zorgen bij de Kamer "niet heeft weggenomen".

Daarom heeft het kabinet besloten om "bij hoge uitzondering vanwege de bijzondere situatie in Groningen" toch de portemonnee te trekken voor deze specifieke groep. Als na een individuele herbeoordeling blijkt dat zij van de NAM te weinig hebben gekregen, kunnen zij een tegemoetkoming krijgen.

Meer uit Binnenland

Woningen ontruimd om grote brand in Rotterdam, zeker één gewonde

ROTTERDAM (ANP) - Vanwege een grote brand in een pand aan de Professor Poelslaan in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere woningen ontruimd, meldt de veiligheidsregio. Zo'n twintig bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Zeker één persoon is gewond geraakt.

6 minuten geleden
Korpschef politie wil hooligans bij eerstvolgende uitduel weren

AMSTERDAM (ANP) - Uitfans moeten bij het eerstvolgende uitduel geweerd worden als ze zich niet volgens de regels gedragen bij voetbalwedstrijden. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de nationale politie dinsdag in De Telegraaf.

7 minuten geleden
CBS: kinderen in bijstandsgezin minder kans op goede ontwikkeling

DEN HAAG (ANP) - Kinderen die opgroeien in een bijstandsgezin hebben minder kans op een goede ontwikkeling in het leven dan andere kinderen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze lopen vaker meerdere 'hulpbronnen' mis vergeleken met leeftijdsgenoten die niet in een bijstandsgezin opgroeien.

4 uur geleden
Steunbetuiging met tractoren bij gevangenis voor shovelchauffeur

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Een groep demonstranten heeft maandagavond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan shovelbestuurder Johan R. die daar zou verblijven. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn na berichten van Studio Alphen en Omroep West.

6 uur geleden
Automobilist overleden door aanrijding met vrachtauto Grijpskerke

GRIJPSKERKE (ANP) - Een 39-jarige automobilist uit Veere is maandag overleden door een frontale aanrijding met een vrachtauto op de Hondegemsweg in Grijpskerke (Zeeland). De vrachtauto, geladen met zand, kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht doordat hij moest uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Daar botste de wagen met zand op de personenauto. Beiden belandden daarop in de sloot.

6 uur geleden
Hoofdkwartier innovatiefonds NAVO komt in Nederland

BRUSSEL/DEN HAAG (ANP) - Het hoofdkwartier van een nieuw innovatiefonds van de NAVO (NIF) komt in Nederland te staan. Dat heeft het bondgenootschap maandag bekendgemaakt. Waar het investeringskantoor wordt gevestigd en hoeveel mensen er komen te werken, is nog niet bekend.

7 uur geleden
Kwart miljoen voor gouden tip verdwijning Maria van der Zanden

PUTTEN (ANP) - De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip in de zaak van de verdwenen Maria van der Zanden. De destijds 22-jarige vrouw vertrok op 6 augustus 1994 vanuit haar ouderlijk huis in Putten (Gelderland) op haar racefiets voor een fietstocht maar keerde nooit meer terug.

10 uur geleden