Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim vijf miljoen voor landbouwroute Poortvliet

Ruim vijf miljoen voor landbouwroute Poortvliet

POORTVLIET - Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de landbouwroute voor Poortvliet. De helft van de kosten is voor rekening van de provincie Zeeland, de andere helft komt van de Europese Unie. Met het geld kan een route worden aangelegd waar landbouwverkeer gebruik van kan maken om zo de N286 veiliger te maken.


"Ter verbetering van de bereikbaarheid van percelen voor landbouwverkeer en ter bevordering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de hoofdrijbaan wordt een parallelweg langs de N 286 Postweg aangelegd, tussen de Lange Zandweg en de rotonde Geerweg. De N286 Postweg fungeert als een rondweg voor de kern Poortvliet. Na aanleg van de parallelweg kan het landbouwverkeer van de Rondweg Poortvliet af", zo legt de provincie uit.

Cofinanciering

In totaal gaat het om een financiële bijdrage van maximaal 523.415,56 euro. Daarvan is 261.707,78 euro een bijdrage van de Europese Unie. De cofinancieringsbijdrage van de provincie Zeeland komt op eveneens op 261.707,78 euro.

Ranking

Om te onderzoeken of een project in aanmerking komt voor subsidie, worden er punten toebedeeld. Op die manier wil Europa de beste projecten honoreren. De maximaal haalbare score is 45 punten. Een aanvraag komt voor subsidie in aanmerking indien deze minimaal 60% van het maximaal te behalen aantal
punten scoort. Er moeten dus minimaal 27 punten behaald worden. Opvallend is dat het project Landbouwroute Poortvliet maar liefst 40 punten kreeg. Daarmee beaamt Europa de noodzaak van het project van de landbouwweg in Poortvliet.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Epi Curus 7 maanden geleden
Twee maal 271.707,78 euro is???

Meer uit Tholen

Oranjevereniging Wemeldinge gaat voor 'topfeest' volgend jaar

WEMELDINGE - Een streep zetten door de festiviteiten voor Koningsdag was moeilijk, maar inmiddels is Oranjevereniging Wemeldinge opgelucht. “We hebben er tegenaan gehikt, maar gaan nu voor een groot feest in 2021”, vertelt Saskia Houtekamer van de oranjevereniging.

4 uur geleden
'Beperkende maatregelen rond corona worden verlengd'

THOLEN - De beperkende maatregelen rondom het coronavirus zoals die in heel Nederland gelden tot 6 april worden verlengd. Dat meldt de NOS, die zich daarbij baseert op bronnen in Den Haag.

4 uur geleden
Deze week is de Bode hier af te halen

GOES - In verband met het coronavirus is Weekblad de Bode deze week via verspreidpunten in heel Zeeland af te halen. De krant wordt deze week niet huis-aan-huis bezorgd. Via de website van Weekblad de Bode, www.internetbode.nl, is per editie (klik rechtsboven) te zien waar de krant is op te halen. Ontwikkelingen

5 uur geleden
Deze week is de Bevelandse Bode hier af te halen

GOES - De Bevelandse Bode wordt vanwege de verspreiding van het coronavirus deze week niet huis-aan-huis verspreid, maar via afhaalpunten. In de week voor Pasen verspreiden we de krant wel huis-aan-huis. Daarna kijken we, afhankelijk van ontwikkelingen, naar de beste manier van verspreiden. De krant is op onderstaande adressen af te halen:

6 uur geleden
Marcel de Lannoy biedt voorbijgangers een vrolijk plaatje

MIDDELBURG – De voortuin van Marcel de Lannoy is een miniversie van het bloemenparadijs Keukenhof. Met meer dan 5000 bloembollen heeft hij een oase van kleuren gemaakt. “Mensen die langslopen blijven staan kijken, dat vind ik leuk. Ik deel graag de vreugde van mijn tuin met anderen.”

7 uur geleden
Groene en gele kaarten verspreid in Sint-Maartensdijk: 'Ik wil helpen' of 'Ik heb hulp nodig'

SINT-MAARTENSDIJK - In navolging van de nieuwsbrief die vorige week huis aan huis bezorgd in Sint-Maartensdijk, zijn dit weekend ook groene en gele kaarten bij de bewoners verspreid.

8 uur geleden
Stationsbrug is terug op zijn plek

MIDDELBURG - De gerestaureerde Stationsbrug in Middelburg is maandag teruggeplaatst op zijn plek.

8 uur geleden