Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim vijf miljoen voor landbouwroute Poortvliet

Ruim vijf miljoen voor landbouwroute Poortvliet

POORTVLIET - Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de landbouwroute voor Poortvliet. De helft van de kosten is voor rekening van de provincie Zeeland, de andere helft komt van de Europese Unie. Met het geld kan een route worden aangelegd waar landbouwverkeer gebruik van kan maken om zo de N286 veiliger te maken.


"Ter verbetering van de bereikbaarheid van percelen voor landbouwverkeer en ter bevordering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de hoofdrijbaan wordt een parallelweg langs de N 286 Postweg aangelegd, tussen de Lange Zandweg en de rotonde Geerweg. De N286 Postweg fungeert als een rondweg voor de kern Poortvliet. Na aanleg van de parallelweg kan het landbouwverkeer van de Rondweg Poortvliet af", zo legt de provincie uit.

Cofinanciering

In totaal gaat het om een financiële bijdrage van maximaal 523.415,56 euro. Daarvan is 261.707,78 euro een bijdrage van de Europese Unie. De cofinancieringsbijdrage van de provincie Zeeland komt op eveneens op 261.707,78 euro.

Ranking

Om te onderzoeken of een project in aanmerking komt voor subsidie, worden er punten toebedeeld. Op die manier wil Europa de beste projecten honoreren. De maximaal haalbare score is 45 punten. Een aanvraag komt voor subsidie in aanmerking indien deze minimaal 60% van het maximaal te behalen aantal
punten scoort. Er moeten dus minimaal 27 punten behaald worden. Opvallend is dat het project Landbouwroute Poortvliet maar liefst 40 punten kreeg. Daarmee beaamt Europa de noodzaak van het project van de landbouwweg in Poortvliet.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Epi Curus 6 maanden geleden
Twee maal 271.707,78 euro is???

Meer uit Tholen

Naterop wil 'met verve' waarnemen in Kapelle

KAPELLE - Fons Naterop is vrijdag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. Hij beloofde meer te zullen doen dan op de winkel passen alleen. "Mensen mogen mij erop aanspreken als ze verschil merken met een kroonbenoemde burgemeester", zei Naterop in zijn eerste toespraak als burgervader van Kapelle.

3 uur geleden
Die Heenetrecht geniet van Woaimiddag

OUD VOSSEMEER - Obs Die Heenetrecht is de carnaval goed begonnen. Vrijdagmiddag was er een speciale 'Woaimiddag' en werd er volop gefeest en gehost met carnavalsvereniging 'De Vlooientrappers. Uitgedost in hun mooiste feestkleding, maakten ze er uiterst gezellig feestje van vol muziek en polonaises. De kinderen startten om 13.30 uur. en het laatste kwartier mochten ook de ouders en peutertjes mee feesten.

5 uur geleden
Ovenhuis Thermphos met explosie tegen de vlakte

VLISSINGEN - Met een grote knal is vrijdag om 16.00 uur het ovenhuis van de voormalige Thermphos uit elkaar geëxplodeerd. Dit ging met behulp van springstof. De knal was tot in de wijde omtrek te horen.

6 uur geleden
Verdachte van moord op vrouw in Oostkapelle blijft langer vastzitten

OOSTKAPELLE - De man die verdacht wordt van de moord op een buurvrouw in appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle, vorig jaar mei, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten.

7 uur geleden
Juliana Slag & Vlag repeteert voor Special Olympics

MIDDELBURG – In molen De Hoop in Middelburg is het trommelen geblazen met de slagwerkers van Juliana Slag & Vlag. Dit is de nieuwste afdeling van Juliana Korpsen Middelburg. Bij Juliana Slag & Vlag kunnen mensen met een verstandelijke beperking muziek maken en dansen.

9 uur geleden
Rob Duijm neemt afscheid als raadslid voor het CDA

THOLEN - Na ongeveer tien jaar deel uitgemaakt te hebben van de Thoolse gemeenteraad heeft Rob Duijm besloten om afscheid te nemen als CDA-raadslid. Hij wordt opgevolgd door Michael Schoonen.

10 uur geleden
Museum Veere maakt kans op Nationale Vrijwilligersprijzen

VEERE - Museum Veere is één van de twaalf initiatieven die kans maken op de Nationale Vrijwilligersprijzen.

10 uur geleden