Ruim vijf miljoen voor landbouwroute Poortvliet

Gepubliceerd op  7 augustus 2019 - 06:27 1 reactie Samen met De Bode
POORTVLIET - Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de landbouwroute voor Poortvliet. De helft van de kosten is voor rekening van de provincie Zeeland, de andere helft komt van de Europese Unie. Met het geld kan een route worden aangelegd waar landbouwverkeer gebruik van kan maken om zo de N286 veiliger te maken.
Ruim vijf miljoen voor landbouwroute Poortvliet


"Ter verbetering van de bereikbaarheid van percelen voor landbouwverkeer en ter bevordering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de hoofdrijbaan wordt een parallelweg langs de N 286 Postweg aangelegd, tussen de Lange Zandweg en de rotonde Geerweg. De N286 Postweg fungeert als een rondweg voor de kern Poortvliet. Na aanleg van de parallelweg kan het landbouwverkeer van de Rondweg Poortvliet af", zo legt de provincie uit.

Cofinanciering

In totaal gaat het om een financiƫle bijdrage van maximaal 523.415,56 euro. Daarvan is 261.707,78 euro een bijdrage van de Europese Unie. De cofinancieringsbijdrage van de provincie Zeeland komt op eveneens op 261.707,78 euro.

Ranking

Om te onderzoeken of een project in aanmerking komt voor subsidie, worden er punten toebedeeld. Op die manier wil Europa de beste projecten honoreren. De maximaal haalbare score is 45 punten. Een aanvraag komt voor subsidie in aanmerking indien deze minimaal 60% van het maximaal te behalen aantal
punten scoort. Er moeten dus minimaal 27 punten behaald worden. Opvallend is dat het project Landbouwroute Poortvliet maar liefst 40 punten kreeg. Daarmee beaamt Europa de noodzaak van het project van de landbouwweg in Poortvliet.

Reacties (1)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Epi Curus 2 weken geleden
Twee maal 271.707,78 euro is???