Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

THOLEN - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

Kinderbraderie op zaterdag
De kinderbraderie van Tholen is jaarlijks steeds weer een succes en groeit tegen de klippen op. Dit jaar is de Molenvlietsestraat vanaf de Markt tot aan de Regentessestraat daarvoor gereserveerd. Tijdens de kinderbraderie, die op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur plaatsvindt, kunnen kinderen tot twaalf jaar het speelgoed, dat zij niet meer gebruiken, verkopen. Het is echt gericht op de kinderen & het gaat echt om speelgoed, boekjes en spelletjes voor de kinderen. Wat niet verkocht wordt, dient men zelf weer mee naar huis te nemen. Er mag na afloop niets achterblijven.

Dit jaar hebben we diverse nieuwelingen op de braderie zoals Galerie “Onder de Linde” aan de Hoogstraat , Bakkerswinkel de Waard aan de Eendrachtsweg die dit jaar voor de oliebollen gaat zorgen.Ook de Stichting “Tholenzietje” is van de partij aan de Hoogstraat.
Net als voorgaande jaren kan men de auto gratis parkeren bij de Oesterputten en de Zoekweg. De route staat aangegeven met bordjes ‘P braderie’. Volgens Niek Jansen is er altijd ruim voldoende plaats op de Oesterputten. De Eendrachtsdijk vanaf de Wal is ingericht als “Invalide Parkeerplaats”. De invalidenparkeerplaats is te bereiken vanaf de Wal richting brug. Deze dagen is vanwege de veiligheid de Eendrachtsdijk als ‘eenrichtingsweg’ aangewezen.

Binnenstad afgesloten
Vanaf donderdag 16.00 uur wordt de gehele binnenstad van Tholen afgesloten voor het plaatsen van de kramen, dit wordt met borden aangegeven. Wij verzoeken dan ook vriendelijk deze autovrij te houden na die tijd. “Als het dan nog een beetje mooi weer wil zijn, komt het helemaal goed”, besluit Niek.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Annabel en Ellis: ‘Wij draaien onze winkel op gevoel’

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Annabel en Ellis. 

8 uur geleden
Hinder op Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties

THOLEN - Tussen maandag 3 en woensdag 12 oktober is er verkeershinder op de Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties die worden uitgevoerd. De Tholensebrug is gestremd voor autoverkeer in de avond en nacht van 3 tot en met 6 en 11 oktober. De Slaakbrug is gestremd voor auto- en langzaam verkeer in de avond en nacht van vrijdag 7 oktober. Omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens inspecties gebruik blijven maken van beide bruggen.

10 uur geleden
Brand in caravan op woonwagenkamp aan Oudelandsedijk

THOLEN - Op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk is vannacht brand uitgebroken in een caravan. Ten minste één persoon is behandeld door de ambulancedienst.

11 uur geleden
Vera van Haaften verkleedt zich regelmatig als ‘echt’ Zeeuws meisje

Vera van Haaften heeft wel een hele bijzondere hobby. Regelmatig loopt ze namelijk verkleed rond. En dan niet in normale verkleedkleren, nee Vera verkleedt zich graag als een echt Zeeuws meisje.

1 dag geleden
Steeds meer Tholenaren doen beroep op Voedselbank: ‘Vooral de laatste weken zien we een stijging’

SINT-MAARTENSDIJK - Ook bij Voedselbank Goed Ontmoet in Sint-Maartensdijk merken ze dat steeds meer mensen helaas een beroep op hen moeten doen. Bert Scholts, gepensioneerd en floormanager bij het uitgiftepunt in Smerdiek ziet een aanzienlijke stijging.

2 dagen geleden
Gaslek op de kruising van de Wilhelminastraat en Mosselkreekstraat

SINT PHILIPSLAND - Op de kruising van de Wilhelminastraat en Mosselkreekstaat is er vanmorgen rond 08.30 uur een gaslekkage ontstaan.

2 dagen geleden
Botsing tussen twee scooterrijders aan de Dalemsestraat

THOLEN - Twee scooters zijn donderdagmiddag met elkaar in botsing gekomen aan de Dalemsestraat. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. 

2 dagen geleden