Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

THOLEN - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

Kinderbraderie op zaterdag
De kinderbraderie van Tholen is jaarlijks steeds weer een succes en groeit tegen de klippen op. Dit jaar is de Molenvlietsestraat vanaf de Markt tot aan de Regentessestraat daarvoor gereserveerd. Tijdens de kinderbraderie, die op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur plaatsvindt, kunnen kinderen tot twaalf jaar het speelgoed, dat zij niet meer gebruiken, verkopen. Het is echt gericht op de kinderen & het gaat echt om speelgoed, boekjes en spelletjes voor de kinderen. Wat niet verkocht wordt, dient men zelf weer mee naar huis te nemen. Er mag na afloop niets achterblijven.

Dit jaar hebben we diverse nieuwelingen op de braderie zoals Galerie “Onder de Linde” aan de Hoogstraat , Bakkerswinkel de Waard aan de Eendrachtsweg die dit jaar voor de oliebollen gaat zorgen.Ook de Stichting “Tholenzietje” is van de partij aan de Hoogstraat.
Net als voorgaande jaren kan men de auto gratis parkeren bij de Oesterputten en de Zoekweg. De route staat aangegeven met bordjes ‘P braderie’. Volgens Niek Jansen is er altijd ruim voldoende plaats op de Oesterputten. De Eendrachtsdijk vanaf de Wal is ingericht als “Invalide Parkeerplaats”. De invalidenparkeerplaats is te bereiken vanaf de Wal richting brug. Deze dagen is vanwege de veiligheid de Eendrachtsdijk als ‘eenrichtingsweg’ aangewezen.

Binnenstad afgesloten
Vanaf donderdag 16.00 uur wordt de gehele binnenstad van Tholen afgesloten voor het plaatsen van de kramen, dit wordt met borden aangegeven. Wij verzoeken dan ook vriendelijk deze autovrij te houden na die tijd. “Als het dan nog een beetje mooi weer wil zijn, komt het helemaal goed”, besluit Niek.

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

16 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

21 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden