Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim een miljoen kijkers voor seizoensopening Jinek

Ruim een miljoen kijkers voor seizoensopening Jinek

HILVERSUM (ANP) - De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de talkshow Jinek heeft maandag op RTL 4 zo'n 1.032.000 kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek. Gastvrouw Eva Jinek had in haar eerste aflevering onder meer het muziekduo Nick & Simon te gast, dat daar voor het eerst vertelde over de aanstaande breuk.

De eerste aflevering van Jinek scoorde beter dan de laatste aflevering van haar vorige reeks, waar eind april zo'n 900.000 mensen naar keken. De eerste aflevering van opvolger BEAU met Beau van Erven Dorens trok vervolgens zo'n 580.000 kijkers naar RTL 4. Naar de première van talkshow RENZE, die afgelopen zomer enkele weken op hetzelfde tijdslot op de late avond van RTL 4 te zien was, stemden volgens SKO begin juli 682.000 kijkers af.

Met haar talkshow behaalde Jinek een vijfde plaats in de kijkcijfer top 25 van maandag. De eerste plaats was voor het NOS Journaal van 20.00 uur (1.665.000), gevolgd door Kassa (1.273.000) en Half Acht Nieuws van RTL 4 (1.270.000). De start van een nieuwe reeks Expeditie Robinson was bij RTL 4 goed voor 1.101.000 kijkers.

Meer uit Binnenland

IJmondgemeenten: toekomst voor Tata mits gezondheid vooropstaat 

HEEMSKERK (ANP) - Er is toekomst voor Tata Steel in IJmuiden, maar alleen als dat gepaard gaat met een gezondere, duurzame en veilige IJmond. Dat schrijven de IJmondgemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk aan de nieuwe Tweede Kamer. Zij vragen de leden daarvan en het Rijk door te pakken met de overgang naar een groene staalfabriek in IJmuiden, zodat inwoners van de IJmond uiterlijk in 2030 in een substantieel schonere en gezondere leefomgeving wonen waar ook voldoende werk is.

6 minuten geleden
Hoge Veluwe maakt ruimte voor bijna uitgestorven zadelsprinkhaan

OTTERLO (ANP) - Het Nationale Park De Hoge Veluwe neemt maatregelen om nieuw leefgebied voor de zadelsprinkhaan in te richten. De zadelsprinkhaan is in Nederland bijna uitgestorven en behoort tot de vier sprinkhanensoorten die ernstig bedreigd zijn. Het beestje komt volgens het park met name in Gelderland voor.

8 minuten geleden
OM eist 7 jaar cel en tbs tegen verdachte fataal ongeval A59

BREDA (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag zeven jaar cel en tbs met dwang geëist tegen de 33-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle. Door het ongeluk kwamen vier gezinsleden uit Raamsdonksveer om het leven. Het OM beschuldigt Thomas de G. uit Zevenbergschen Hoek van doodslag.

18 minuten geleden
Tweede verdachte vast voor fatale dubbele schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartijen aan het Heiman Dullaertplein en bij het Erasmus MC in Rotterdam op 28 september. Daarbij kwamen een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige huisarts om het leven.

20 minuten geleden
Soest opent tijdelijke balie burgerzaken na brand in gemeentehuis

SOEST (ANP) - De gemeente Soest heeft een tijdelijke balie voor burgerzaken geopend na de brand van 28 november, meldt een woordvoerder van de gemeente dinsdag. De balie blijft open tot de herstelwerkzaamheden zijn afgerond.

48 minuten geleden
Stadskanaal en Groningen helpen Ter Apel bij opvang asielzoekers

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenten Stadskanaal en Groningen vangen tijdelijk asielzoekers op vanwege de drukte in het nabijgelegen aanmeldcentrum in Ter Apel. Zo komen er in Stadskanaal verwarmde tenten waar plek is voor tweehonderd vluchtelingen. Groningen gaat honderd mensen opvangen en maakt later deze week bekend waar dat zal gebeuren, meldt de provincie in een gezamenlijk statement met de twee gemeenten.

1 uur geleden
Coronareismaatregelen krijgen zegen Europees hof

LUXEMBURG (ANP) - Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

1 uur geleden