Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim driehonderd Afghaanse kinderen gaan naar school

Ruim driehonderd Afghaanse kinderen gaan naar school

NIJMEGEN (ANP) - De Afghaanse kinderen die in de noodopvang in Heumensoord tussen Nijmegen en Heumen verblijven, gaan vanaf maandag naar school. Volgens de gemeenten gaan 116 kinderen naar het primair onderwijs en 210 leerlingen naar het voortgezet onderwijs. De lessen duren in elk geval tot aan de kerstvakantie.

In de paviljoens in natuurgebied Heumensoord verblijven bijna duizend Afghaanse vluchtelingen. Hoewel onderwijs in een noodopvanglocatie niet gebruikelijk is, vonden beide gemeenten dat het leven van de honderden kinderen in Heumensoord zo snel mogelijk weer normaal moest worden. Met hulp van twee scholenkoepels en financiële steun van het Rijk zijn de scholen in een paar weken tijd van de grond gekomen. Nijmegen en Heumen zijn daar erg tevreden over, aldus de gemeenten.

Beide scholen zijn gehuisvest in gebouwen in Nijmegen-Noord. De leerlingen worden elke dag met bussen heen en weer gebracht. Leerlingen van het voortgezet onderwijs krijgen in elk geval Engels, Nederlands, wiskunde en maatschappelijke vorming, want het is volgens de directie wel de bedoeling dat ze iets opsteken. De meeste docenten zijn gepensioneerde leerkrachten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Greenpeace vindt sluiting kolencentrale Rotterdam 'geweldig'

ROTTERDAM (ANP) - Het is "geweldig nieuws" dat de Onyx-kolencentrale in Rotterdam op korte termijn dichtgaat om Nederland te helpen bij het halen van de klimaatdoelen. Dat zegt Faiza Oulahsen, hoofd klimaat en energie van Greenpeace Nederland, in een reactie. "De centrale in Rotterdam staat in de top 10 van grootste uitstoters van Nederland."

10 minuten geleden
KLM biedt excuses aan voor afhandeling 'coronavluchten'

AMSTELVEEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM biedt zijn excuses aan voor het rommelige verloop van de afhandeling van twee vluchten uit Zuid-Afrika afgelopen vrijdag. Verschillende passagiers klaagden over de wijze waarop ze in isolatie werden geplaatst vanwege de nieuwe Omikron-variant die is ontdekt in het zuiden van Afrika. Klanten die daar behoefte aan hebben, kunnen nog met KLM in gesprek. Volgens een woordvoerder van de maatschappij is van een eventuele schadevergoeding nog geen sprake.

1 uur geleden
Onderzoek: financiële gezondheid umc's hobbelt achteruit

DEN HAAG (ANP) - De acht Nederlandse academische ziekenhuizen zijn er in financieel opzicht opnieuw slechter voor komen te staan in het afgelopen jaar. Volgens een onderzoek van accountants- en adviesbureau BDO Accountants & Adviseurs scoren ze gemiddeld een 6,8 voor hun 'financiële gezondheid', vergeleken met een 7,3 een jaar eerder. In 2018 scoorden ze nog een 7,8 en het jaar daarvoor een 9,2.

3 uur geleden
Marine gaat twee nieuwe fregatten naar vrouwen vernoemen

DEN HAAG (ANP) - De marine gaat twee nieuwe fregatten vernoemen naar vrouwen, schrijft demissionair minister Henk Kamp van Defensie aan de Tweede Kamer. Eind vorig jaar nam de Kamer een motie van GroenLinks aan waarin hierop werd aangedrongen.

3 uur geleden
Politie stopt met preventief fouilleren rond Hedel

MAASDRIEL (ANP) - De politie stopt woensdag voorlopig met preventief fouilleren in en rond het Gelderse Hedel. De omgeving van het dorp geldt vanaf woensdag niet meer als veiligheidsrisicogebied en dan is zomaar fouilleren niet meer toegestaan. De politie heeft sinds mei van dit jaar grote controles in Hedel gehouden en daarbij geregeld automobilisten betrapt die wapens, zwaar vuurwerk of andere verboden waar bij zich hadden.

4 uur geleden
Een op de drie ziekenhuizen schrapt nu alle planbare zorg

UTRECHT (ANP) - In 25 Nederlandse ziekenhuizen, ruim een op de drie, wordt in het geheel geen planbare zorg meer verleend. Onder die noemer vallen bijvoorbeeld knie- en heupoperaties. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van eind vorige week, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In de vorige rapportage, die vrijdag verscheen, was de planbare zorg in 12 van de 74 ziekenhuizen helemaal geannuleerd.

4 uur geleden
Amsterdams eredoctoraat voor WTO-topvrouw Ngozi Okonjo-Iweala

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent de Nigeriaans-Amerikaanse econome Ngozi Okonjo-Iweala een eredoctoraat toe voor haar werk als directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Ze krijgt het ook voor "haar buitengewone bijdragen aan de strijd voor wereldwijde gelijkheid, eerlijke handel en ecologisch duurzame ontwikkeling".

5 uur geleden