Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim de helft minder passagiers op Heathrow in maart

Ruim de helft minder passagiers op Heathrow in maart

LONDEN (ANP) - De Londense luchthaven Heathrow heeft in maart ruim de helft minder passagiers over de vloer gehad dan in dezelfde periode vorig jaar. Veel van de circa 3 miljoen reizigers waren terugkeerders. Het andere vliegverkeer ligt vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus al weken vrijwel stil.

Heathrow verwacht vanaf deze maand vol te worden getroffen door de coronacrisis. De vraag naar vliegreizen ligt naar schatting 90 procent lager dan een jaar eerder, reden voor de drukste luchthaven van Europa om sinds 6 april nog maar één start- en landingsbaan te gebruiken.

Om de kosten verder te drukken en op de langere termijn banen veilig te stellen houdt Heathrow voorlopig maar twee van de vijf terminals open. De beschikbare capaciteit wordt in de eerste plaats benut voor vrachtvluchten die medicijnen en medische hulpmiddelen komen brengen.

Waar Heathrow normaal gemiddeld 47 vluchten met uitsluitend vracht per week afhandelt, kwamen er op de drukste dag tot dusver 38 van zulke vluchten binnen. Desondanks daalde het vrachtvolume met bijna een derde. Doorgaans wordt 95 procent van de goederen vervoerd in het ruim van passagierstoestellen.

Meer uit Financieel

Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

36 minuten geleden
Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

1 uur geleden
Werkgevers: flink deel transitieplannen pensioenstelsel klaar

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. Die plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen. Tot nu toe zijn 31 van de ruim honderd verwachte transitieplannen gepubliceerd, meldt AWVN in zijn eerste voortgangsrapportage over de plannen.

1 uur geleden
Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit "te weinig betrokken" geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

3 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit lager na Amerikaans rentebesluit

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs heeft de handelsdag lager afgesloten, na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers op het Damrak reageerden donderdag terughoudend op het Amerikaanse rentebesluit en de toelichting van de Federal Reserve, die woensdag na sluiting van de Europese beurzen naar buiten kwamen.

3 uur geleden
VK komt met sancties tegen schepen uit Russische 'schaduwvloot'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd die voor het eerst gericht zijn op schepen uit de zogenaamde schaduwvloot. Deze olietankers helpen de Russen om beperkingen op de export van olie te omzeilen. De oliehandel is een belangrijke inkomstenbron voor het Kremlin, dat daarmee de oorlog tegen Oekraïne financiert.

5 uur geleden
Tesla stijgt op Wall Street door hoop goedkeuring megabonus Musk

NEW YORK (ANP) - Tesla behoorde donderdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York met een koerswinst van ruim 5 procent. De fabrikant van elektrische auto's houdt donderdag zijn aandeelhoudersvergadering, waarop opnieuw zal worden gestemd over de megabeloning voor topman Elon Musk. Hij liet voorafgaand aan die vergadering weten dat een meerderheid van de aandeelhouders lijkt in te stemmen met zijn beloningspakket van 56 miljard dollar (zo'n 52 miljard euro).

5 uur geleden