Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 800.000 euro van VriendenLoterij naar twee Zeeuwse musea

Ruim 800.000 euro van VriendenLoterij naar twee Zeeuwse musea

MIDDELBURG/DOMBURG - Mooi nieuws voor Museum Domburg en het Zeeuws Museum: de musea ontvangen ieder een bijdrage van de VriendenLoterij. Museum Domburg ontvangt een bedrag van 600.000 euro voor de uitbreiding en vernieuwing van het museum. Het Zeeuws Museum ontvangt als meerjarig partner een bijdrage van 207.643 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2022 opgeteld een bedrag van 134,8 miljoen euro bijdragen aan cultuur en welzijn in Nederland. 

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: ‘’Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kan de VriendenLoterij een wezenlijke bijdrage leveren aan het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. We zijn ontzettend trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de cultuursector in Zeeland en kijken uit naar de prachtige museumbezoeken, tentoonstellingen en evenementen in het komende jaar.’’  

Museum Domburg
Het accent in het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg ligt op de klassiek moderne schilderkunst die ruim honderd jaar geleden in Domburg als voormalig kunstenaarskolonie ontstond. Ruim 25 jaar later barst het museum uit zijn voegen met steeds groeiende collecties. De schenking van de VriendenLoterij wordt gebruikt voor de uitbreiding en vernieuwing van het museum. Zo zal het bestaande gebouw worden gerenoveerd en verduurzaamd, worden er twee extra museale ruimtes gebouwd en wordt de horeca-ruimte uitgebreid.

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland 
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.  

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

2 uur geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

1 dag geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

1 dag geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

1 dag geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

1 dag geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

1 dag geleden
Inval in woning Kortgene na meerdere onwelwordingen

KORTGENE - Agenten in kogelwerende vesten hebben woensdagavond een woning aan de Willem Alexanderstraat in Kortgene afgezet. Het arrestatieteam van de politie is uiteindelijk de woning binnen gevallen. 

2 dagen geleden