Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 800.000 euro van VriendenLoterij naar twee Zeeuwse musea

Ruim 800.000 euro van VriendenLoterij naar twee Zeeuwse musea

MIDDELBURG/DOMBURG - Mooi nieuws voor Museum Domburg en het Zeeuws Museum: de musea ontvangen ieder een bijdrage van de VriendenLoterij. Museum Domburg ontvangt een bedrag van 600.000 euro voor de uitbreiding en vernieuwing van het museum. Het Zeeuws Museum ontvangt als meerjarig partner een bijdrage van 207.643 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2022 opgeteld een bedrag van 134,8 miljoen euro bijdragen aan cultuur en welzijn in Nederland. 

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: ‘’Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kan de VriendenLoterij een wezenlijke bijdrage leveren aan het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. We zijn ontzettend trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de cultuursector in Zeeland en kijken uit naar de prachtige museumbezoeken, tentoonstellingen en evenementen in het komende jaar.’’  

Museum Domburg
Het accent in het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg ligt op de klassiek moderne schilderkunst die ruim honderd jaar geleden in Domburg als voormalig kunstenaarskolonie ontstond. Ruim 25 jaar later barst het museum uit zijn voegen met steeds groeiende collecties. De schenking van de VriendenLoterij wordt gebruikt voor de uitbreiding en vernieuwing van het museum. Zo zal het bestaande gebouw worden gerenoveerd en verduurzaamd, worden er twee extra museale ruimtes gebouwd en wordt de horeca-ruimte uitgebreid.

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland 
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.  

Meer uit Beveland

Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

15 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

20 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

20 uur geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

20 uur geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

1 dag geleden
Bewoners opgeschrikt door brand in garage in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt voor een brand in de garage van een woning aan de Liesbethstraat in 's-Heer Arendskerke. De brandweerlieden konden het vuur onder controle krijgen voordat het oversloeg naar het huis.

1 dag geleden