Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 6 miljoen euro voor stationsgebied en Goese Schans

Ruim 6 miljoen euro voor stationsgebied en Goese Schans

GOES - Voor het versnellen van woningbouw in combinatie met mobiliteit ontvangt de gemeente Goes van het Rijk 3,9 miljoen euro voor het stationsgebied en 2,7 miljoen euro voor de Goese Schans. 

Het Rijk stelt 7,5 miljard euro beschikbaar voor infrastructuurprojecten om de woningbouw in Nederland de komende 5 jaar te versnellen. 

Voetgangersverbinding

‘De bijdrage voor de Stationsomgeving is voor het realiseren van 300 woningen en drie infrastructuurprojecten’, laat de gemeente Goes weten. Dit zijn het herinrichten van het Stationsplein, de aanleg van een parkeerdek of -garage en een aantrekkelijke en veilige voetgangersverbinding tussen het stadscentrum en het station.

Ronda Gosaplein

De vijf infrastructuurprojecten voor de Goese Schans zijn de aanpak van de rotonde Ronda Gosaplein, dat is de rotonde ter hoogte van het ZLM-kantoor en Klein Frankrijk, het verbeteren van de doorstroming op de Ringbrug, de aanleg van een fietspad langs de Houtkade, het verbreden van het fietspad langs de Westhavendijk en de realisatie van een slimme mobiliteitshub. Dat is een knooppunt met verschillende vervoersmiddelen waarvan reizigers gebruik kunnen maken, zoals deelauto’s of -fietsen.

In juni is de aanvraag voor de Goese Schans toegekend. ‘De aanvraag voor de Stationsomgeving is toen afgewezen. Afgewezen voorstellen kregen de mogelijkheid te verbeteren.’ Goes diende in september een aangepaste aanvraag in voor het Stationsgebied. Op 14 november is bekendgemaakt dat de aangepaste aanvraag is toegekend. 

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

9 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

12 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden