Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

De vondst aan de boeien werd mogelijk gemaakt door een melding van Rijkswaterstaat. Deze instantie ontdekte dat er op zee verdachte tassen waren bevestigd aan twee boeien. De boeien werden onmiddellijk aan een vaartuig vastgemaakt en naar de haven gesleept voor verdere inspectie. Bij het onderzoek van de douane bleek dat deze tassen maar liefst 360 kilo cocaïne bevatten.

Tegelijkertijd, diezelfde middag, voerde de douane een controle uit in een loods waar pallets waren opgeslagen. Hier werd nog eens ongeveer 20,5 kilo cocaïne aangetroffen, verstopt in de flappen van dozen binnen een pallet die oorspronkelijk bestemd was voor bananentransport.

Deze succesvolle operatie werd mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking van het HARC-team. Het HARC-team is een gezamenlijke inspanning van de zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie en heeft de zaak nu verder in onderzoek. Alle in beslag genomen verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. De samenwerking tussen de Zeehavenpolitie, Douane en Rijkswaterstaat speelde een cruciale rol bij het voorkomen van de verdere verspreiding van deze gevaarlijke drugs in onze regio.

Meer uit Vlissingen

Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

3 uur geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

10 uur geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

12 uur geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

1 dag geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

1 dag geleden
Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

2 dagen geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

3 dagen geleden