Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 2,7 miljoen mensen kijken naar alternatieve versie Passion

Ruim 2,7 miljoen mensen kijken naar alternatieve versie Passion

HILVERSUM (ANP) - Muziekspektakel The Passion is donderdagavond op televisie door ruim 2,7 miljoen mensen bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De muzikale vertelling van de lijdensweg van Jezus wordt traditioneel uitgezonden op Witte Donderdag. Deze editie was aangepast vanwege de coronacrisis. Deze keer geen live-optredens in het bijzijn van tienduizenden mensen in Roermond, maar zonder publiek live vanuit het Mediapark in Hilversum afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities.

Johnny de Mol was wel zoals gepland de verteller van het paasverhaal "anno nu." De mensen die dit jaar de hoofdrollen van respectievelijk Jezus, Maria en Judas zouden vertolken (Tim Akkerman, Trijntje Oosterhuis en Soy Kroon) deden niet mee. Ook het thema van The Passion werd voor de speciale editie aangepast van Vrijheid naar Geef mij nu je angst.

The Passion trok met die 2,7 miljoen, meer kijkers dan afgelopen jaar (2,3 miljoen) maar het was niet de best bekeken editie. Dat is nog altijd die van 2015, daar keken toen live meer dan 3,5 miljoen mensen naar. De editie 2020 leverde op social media veel positieve reacties op. Kijkers sloten zich tijdens de uitzending in groten getale aan bij een voor de gelegenheid georganiseerde virtuele processie. Aan het einde van de uitzending 'liepen' er bijna 20.000 mensen mee.

Deelnemers konden op een speciale website hun hoop, zorgen en angst delen door berichtjes en video's te sturen. De boodschappen gingen bijna alleen maar over corona. Een deel daarvan werd in de uitzending voorgelezen door verslaggever Anne-Mar Zwart. De Mol legde ook veelvuldig de link naar de coronacrisis terwijl hij de kijker door het klassieke paasverhaal leidde.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden