Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 1700 boosterprikken zonder afspraak bij GGD Hollands Midden

Ruim 1700 boosterprikken zonder afspraak bij GGD Hollands Midden

LEIDEN (ANP) - Bij de priklocaties in de GGD-regio Hollands Midden zijn vrijdag 1747 boosterprikken uitgedeeld aan mensen die daar geen afspraak voor hoefden te maken. De regionale GGD kondigde vrijdag aan dat het boosterprikken zonder afspraak zet voor zestigplussers, omdat het aantal mensen dat een afspraak maakt voor de boostervaccinaties achterblijft.

"Het was ongelofelijk druk vandaag", aldus een woordvoerster over de vrije inloop. "Het verkeer in de omgeving van de priklocaties stond zelfs een tijdje vast." Bij de locaties zijn twee rijen ingericht, legt ze uit: een voor mensen met afspraak en een voor mensen zonder. De GGD heeft daarvoor gekozen omdat er op dit moment meer vaccin en personeel beschikbaar is dan dat er afspraken voor de boosterprik ingepland staan. "We hebben te veel personeel voor het aantal afspraken. Dan kun je koffie gaan drinken, of je kunt gaan prikken."

Vrijdag werden op de prikplekken in de regio Hollands Midden - die in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn staan - 1701 boostervaccinaties gezet waar mensen wél een afspraak voor hadden gemaakt.

Start donderdag

GGD Hollands Midden was donderdag al met de actie begonnen, zegt de woordvoerster. Toen werden ongeveer 2000 boosterprikken zonder afspraak gezet en 600 met. Donderdag werd de vrije inloop nog niet actief gecommuniceerd, zegt ze. "Maar mensen twitterden er snel over." Dat verklaart mogelijk het hoge aantal mensen dat op de actie afkwam.

Vrijdag kondigde GGD Hollands Midden de vrije inloop voor zestigplussers officieel aan. De GGD benadrukt dat per dag kan verschillen hoeveel plekken zonder afspraak er zijn. Daarom kan de organisatie "niet beloven" dat wie langskomt ook direct een prik krijgt.

Het gaat om een tijdelijke actie, aldus koepelorganisatie GGD GHOR Nederland vrijdag over de vrije inloop. GGD Hollands Midden bevestigt dat het op een gegeven moment "natuurlijk zo kan zijn dat er zoveel afspraken zijn dat we geen lege plekken meer hebben".

Meer uit Binnenland

Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

2 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

4 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

4 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

5 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

5 uur geleden
Bijeenkomst voor bewoners na brand appartementencomplex Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vindt zondagochtend een bijeenkomst plaats voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost, waar zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uitbrak. Alle bewoners van het complex van acht bouwlagen moesten de nacht elders doorbrengen. De bijeenkomst is om 11.00 uur in het Mercure Hotel.

6 uur geleden
Madeliefje verkozen tot nationale bloem bij Vroege Vogels

HILVERSUM (ANP) - Het madeliefje is bij de Nationale Bloem Verkiezing van radioprogramma Vroege Vogels zondagochtend uitgeroepen tot nationale bloem. Dat is zojuist bekendgemaakt in de uitzending van het BNNVARA-programma. In totaal hebben 53.000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete bloem.

6 uur geleden