Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 1700 boosterprikken zonder afspraak bij GGD Hollands Midden

Ruim 1700 boosterprikken zonder afspraak bij GGD Hollands Midden

LEIDEN (ANP) - Bij de priklocaties in de GGD-regio Hollands Midden zijn vrijdag 1747 boosterprikken uitgedeeld aan mensen die daar geen afspraak voor hoefden te maken. De regionale GGD kondigde vrijdag aan dat het boosterprikken zonder afspraak zet voor zestigplussers, omdat het aantal mensen dat een afspraak maakt voor de boostervaccinaties achterblijft.

"Het was ongelofelijk druk vandaag", aldus een woordvoerster over de vrije inloop. "Het verkeer in de omgeving van de priklocaties stond zelfs een tijdje vast." Bij de locaties zijn twee rijen ingericht, legt ze uit: een voor mensen met afspraak en een voor mensen zonder. De GGD heeft daarvoor gekozen omdat er op dit moment meer vaccin en personeel beschikbaar is dan dat er afspraken voor de boosterprik ingepland staan. "We hebben te veel personeel voor het aantal afspraken. Dan kun je koffie gaan drinken, of je kunt gaan prikken."

Vrijdag werden op de prikplekken in de regio Hollands Midden - die in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn staan - 1701 boostervaccinaties gezet waar mensen wél een afspraak voor hadden gemaakt.

Start donderdag

GGD Hollands Midden was donderdag al met de actie begonnen, zegt de woordvoerster. Toen werden ongeveer 2000 boosterprikken zonder afspraak gezet en 600 met. Donderdag werd de vrije inloop nog niet actief gecommuniceerd, zegt ze. "Maar mensen twitterden er snel over." Dat verklaart mogelijk het hoge aantal mensen dat op de actie afkwam.

Vrijdag kondigde GGD Hollands Midden de vrije inloop voor zestigplussers officieel aan. De GGD benadrukt dat per dag kan verschillen hoeveel plekken zonder afspraak er zijn. Daarom kan de organisatie "niet beloven" dat wie langskomt ook direct een prik krijgt.

Het gaat om een tijdelijke actie, aldus koepelorganisatie GGD GHOR Nederland vrijdag over de vrije inloop. GGD Hollands Midden bevestigt dat het op een gegeven moment "natuurlijk zo kan zijn dat er zoveel afspraken zijn dat we geen lege plekken meer hebben".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Docent Groningse universiteit toch geschorst om complottheorieën

GRONINGEN (ANP) - Een universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die zou hebben geprobeerd leerlingen te overtuigen van allerlei complottheorieën mag voorlopig toch geen les meer geven. Eerder zei de universiteit nog dat de docent alleen zijn vak over kritisch denken niet meer mocht geven, maar andere lessen wel.

1 uur geleden
Bezetters bos naast VDL Nedcar brengen nacht in bomen door

BORN (ANP) - De naar schatting twintig bezetters van een bos naast VDL Nedcar brengen de nacht van vrijdag op zaterdag in de bomen door. Ze liggen in hangmatten, hoog in de bomen, en zijn niet van plan het bos te verlaten, lieten ze vrijdag weten. De activisten gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ze gaan naar eigen zeggen pas weg als ze de garantie krijgen dat het bos niet gekapt wordt.

2 uur geleden
COC Nederland tegen minister: kom dit jaar met meerouderschapswet

AMSTERDAM (ANP) - COC Nederland wil dat minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) dit jaar een meerouderschapswet presenteert. De belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap pleit daar mede namens vier andere organisaties voor in een brief aan de nieuwe minister.

3 uur geleden
Gewonde door lekkage zwavelzuurfabriek op Chemelot in Geleen

GELEEN (ANP) - Door een lekkage in een zwavelzuurfabriek op industrieterrein Chemelot in Geleen is vrijdagavond iemand gewond geraakt. De gewonde, een medewerker van Chemelot, is met brandwonden naar een ziekenhuis in Aken (Duitsland) gebracht, maakte een woordvoerder van de brandweer bekend.

3 uur geleden
Geen vervolging Kaag na aangiften om 'financiering terrorisme'

DEN HAAG (ANP) - De regering laat geen vervolging instellen tegen minister Sigrid Kaag (Financiën) na beschuldigingen van financiering van terrorisme. Vorig jaar mei en juli zijn daarvan twee aangiften gedaan toen zij nog minister van Buitenlandse Handel en van Buitenlandse Zaken was. De procureur-generaal bij de Hoge Raad heeft daarop een oriënterend onderzoek naar ambtsmisdrijven gedaan. Maar daaruit "zijn geen aanknopingspunten aangetroffen die een strafrechtelijk opsporingsonderzoek kunnen dragen", laat justitieminister Dilan Yeşilgöz aan de Tweede Kamer weten.

4 uur geleden
Kabinet: zorgen om mogelijke fraude compensatie toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt zich zorgen over signalen die het krijgt van fraude bij het aanvragen van compensatie in de toeslagenaffaire. Onder anderen medewerkers van de Belastingdienst, de afdeling Toeslagen en gemeenten waarschuwen voor sommige aanvragers die fraude plegen om zo meer compensatie te krijgen, meldt staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Man die met fakkel voor huis Sigrid Kaag stond in hoger beroep

DEN HAAG (ANP) - De man die vorige week is veroordeeld omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van politica Sigrid Kaag stond, gaat in hoger beroep. Dat bevestigt zijn advocaat na berichtgeving door NOS. De 29-jarige Amsterdammer Max van den B. kreeg van de politierechter zes maanden cel.

5 uur geleden