Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruim 1,5 miljoen euro voor woningverbetering in Zeeland

Ruim 1,5 miljoen euro voor woningverbetering in Zeeland

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Sluis.

Op dinsdag 27 september 2022 overhandigde gedeputeerde Dick van der Velde een symbolische cheque aan wethouders Frank van Hulle (Terneuzen), Coen Bertijn (Vlissingen), Rutger Schonis (Middelburg), Marian van Oostenbrugge-Bertou (Sluis) en Joan Veldhuizen (Goes). Met de subsidieregeling ‘Gebiedsgerichte Aanpak Wonen’ verbetert de kwaliteit van de Zeeuwse woningvoorraad. Via renovatie van bestaande woningen, gebiedsgerichte sloop- en nieuwbouw en verbouwing van bijvoorbeeld kantoren en scholen tot woningen worden niet alleen goede woningen gebouwd maar ook de leefomgeving verbeterd. Gedeputeerde Dick van der Velde: “Met deze subsidie kunnen we vijf locaties in Zeeland niet alleen verfraaien maar ook honderden woningen realiseren en die zijn hard nodig. We zetten ons samen met gemeenten in om de komende jaren duizenden woningen te realiseren in Zeeland.”

215 woningen
In totaal wordt 1.667.858,-- euro uitgetrokken. Met deze subsidie wordt een totale investering van € 24.270.192,- mogelijk gemaakt. Met de uitvoering van deze projecten worden in totaal 215 toekomstbestendige woningen gerealiseerd, waarvan 177 levensloopbestendige woningen en 2 middenhuurwoningen. Dit zijn woningen die de bestaande woningvoorraad aanvullen. Naast deze woningen worden in Middelburg 50 intramurale zorgappartementen mogelijk gemaakt.

Gebiedsgerichte aanpak
Op 6 juli 2018 is de Regio Deal Zeeland ondertekend. Eén van de onderdelen van het Investeringsprogramma Zeeland in Stroomversnelling 2.0 is de gebiedsgerichte aanpak voor herstructurering en verbetering van woon- en leefkwaliteit in wijken en kernen met een integrale aanpak voor de verbetering van de woningvoorraad. De subsidieregeling Gebiedsgerichte Aanpak Wonen is een onderdeel van de Actielijn Gebiedsgerichte aanpak bestaand vastgoed uit de Zeeuwse Woonagenda en de Zeeuwse Omgevingsvisie. Daarbij gaan we gericht aandachtsgebieden in de bestaande voorraad identificeren en hier een aanpak voor ontwikkelen om de bestaande woningvoorraad te versterken.

Projecten Walcheren en Zuid-Beveland

Vlissingen, Dempo Scheldeterrein
Het betreft de herinvulling van een deel van het Scheldeterrein: de bouw van het appartementengebouw de Dempo en de aanleg van het Stumphiuspark. De Dempo wordt een gebouw met 80 duurzame, levensloopbestendige sociale huurappartementen. Deze zijn bedoeld voor 1-2 persoonshuishoudens in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Door de toevoeging van goede levensloopbestendige woningen kan de oudere doelgroep (55+) van woningcorporatie l’Escaut doorstromen. Hiermee komen andere (grotere) woningen die niet levensloopbestendig zijn beschikbaar voor andere woningzoekenden. Centraal in de Scheldewijk komt het Stumphiuspark te liggen. Het vormt de ontmoetingsplek van de wijk en een groen baken in de stedelijke omgeving. Gemeente Vlissingen ontvangt hiervoor €750.000,--.

Middelburg, Churchillaan 8
Het betreft de transformatie van een schoolgebouw in de wijk Klarenbeek. Het pand wordt op dit moment gebruikt als tijdelijk onderkomen voor basisscholen en een aantal lokalen wordt antikraak bewoond. Het pand wordt gesloopt en maakt plaats voor een gebouw met 50 intramurale zorgappartementen en 3 gebouwen met levensloopbestendige appartementen, waarvan 65 in de sociale huursector en 15 in de vrije sector. Het perceel wordt groen en biodivers ingericht met wandelpaden. Gemeente Middelburg ontvangt hiervoor €336.358,--.

Goes, Schuttershof Villa KPN
Het gaat hier om een gebiedsontwikkeling in het centrum van Goes, het Schuttershof/Koepoortgebied. De subsidieaanvraag betreft de voormalige muziekschool, een rijksmonument. Het pand wordt getransformeerd tot kantoorruimte en 2 huurappartementen in de vrije sector. Het project van de muziekschool is onderdeel van een grotere gebiedsgerichte aanpak, samen met de sloop van het oude GAK-gebouw en de transformatie van het oude KPN-gebouw. Daarbij hoort ook de herinrichting van de openbare ruimte rond de deze panden en een ruimtelijke verbetering van de entree van de binnenstad. Gemeente Goes ontvangt hiervoor €285.000,--.

Meer uit Beveland

Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

4 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

10 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

11 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

11 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

13 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

14 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

15 uur geleden