Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rozeboom in Krabbendijke nadert voltooiing

Rozeboom in Krabbendijke nadert voltooiing

KRABBENDIJKE - Aan de nieuwbouwwijk Rozeboom in Krabbendijke wordt al sinds het begin van dit decennium gepland, getekend en gebouwd. Nu is de ontwikkeling van de laatste fase, fase vier, aan de beurt en komt de afronding van de wijk in zicht. 

Wanneer de 29 woningen uit fase vier klaar zijn, is de Rozeboom helemaal af. Met de krapte op de woningmarkt is deze wijk een mooie ontwikkeling, vindt wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal. Veel nieuwe bewoners komen uit de buurt en laten daar een woning achter. “Dat is goed voor de doorstroming op de huizenmarkt”, zegt Both.

Het plan voor fase vier bevat vier twee-onder-een-kapwoningen, een rijtje van zes huizen en vijftien vrijstaande woningen. Een deel van de toekomstige bewoners ontwerpt zelf hun woning, dus hoe het laatste gedeelte van de Rozeboom er straks uitziet, is nog een verrassing. Omdat deze nieuwbouw niet meer op het gasnet mag worden aangesloten, worden de woningen straks op een duurzame manier verwarmd en gekoeld. Een voor de hand liggende optie is de volledig elektrische techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een warmtepomp. Een warmtepomp werkt op verschillende soorten bronnen, zoals de buitenlucht en ondergrond. Het meest efficiënte systeem is volgens de gemeente Reimerswaal een bodemenergiesysteem, in de ondergrond. Om de beschikbare bodemenergie zo efficiënt mogelijk te gebruiken en om te voorkomen dat de systemen elkaar onderling beïnvloeden, heeft de gemeente voor de vierde fase van de wijk een bodemenergieplan opgesteld en is de Rozeboom aangewezen als interferentiegebied. Dat betekent dat alle aan te leggen bodemenergiesystemen aan bepaalde regels moeten voldoen. Het dient als basis voor iedereen die in de wijk een systeem met bodemwarmte wil aanleggen.

“De nieuwe bewoners zijn nu aan zet om hun huizen te bouwen”, vertelt Both. “Daarna richten wij als gemeente de openbare ruimte in, voor een mooie uitstraling van de wijk. Een grote waterpartij is er al, maar er komt bijvoorbeeld nog wel een speelgelegenheid voor de kinderen bij.”

Meer uit Reimerswaal

'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

2 dagen geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

4 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

4 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

4 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

5 dagen geleden
Ongeval met quad in buitengebied bij Schore

SCHORE - In het buitengebied tussen Kapelle en Schore is een quadbestuurder maandagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval.

5 dagen geleden
Letsel bij ongeluk Westelijke Kanaalweg Wemeldinge

WEMELDINGE - Bij een verkeersongeval op de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

5 dagen geleden