Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roze 50+ Zeeland start eerste ‘gekozen familie’ in gemeente Middelburg

Roze 50+ Zeeland start eerste ‘gekozen familie’ in gemeente Middelburg

KLEVERSKERKE - Roze 50+ Zeeland start een ‘Gekozen Familie’, een supportgroep voor (oudere) lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI-ers) die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of die niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Juist met het ouder worden komen vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken, samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even een boodschap voor me doen als ik met griep in bed lig?

Gekozen familie
Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een Gekozen Familie (Chosen Family). In de gemeente Middelburg gaat zo’n Gekozen Familie voor (oudere) LHBTI-ers starten. Kartrekkers van deze Gekozen Familie zijn Dingeman Steijn en Henk Kosters uit Kleverskerke. De Gekozen Familie bestaat uit maximaal acht personen en komt regelmatig bij elkaar. In eerste instantie bij Dingeman en Henk thuis (zodra de coronamaatregelen dat toelaten). Als iedereen elkaar wat beter kent kunnen er ook andere gezamenlijke activiteiten worden ondernomen.

Informatie en aanmelden
Ben je LHBTI-er, woon je in de gemeente Middelburg en wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar [email protected]. Henk en Dingeman nemen contact met je op, en beantwoorden de vragen die je hebt. Voel je vrij om te mailen, je zit nergens aan vast. Wanneer je echt deel wil uit gaan maken van de Gekozen Familie volgt er een gesprek waarin we bespreken of jouw verwachtingen aansluiten bij het doel van de groep, en of om te zien of jij en de andere leden bij elkaar passen.

Support your chosen family
Support Your Chosen Family is een project van Roze 50 +, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland. Het project is gericht op het versterken van het sociale netwerk en het vergroten van zelfredzaamheid. Want goed en gezond ouder worden kan niet zonder goede sociale contacten!

Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

17 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

19 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

19 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

19 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

23 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden