Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roze 50+ Zeeland start eerste ‘gekozen familie’ in gemeente Middelburg

Roze 50+ Zeeland start eerste ‘gekozen familie’ in gemeente Middelburg

KLEVERSKERKE - Roze 50+ Zeeland start een ‘Gekozen Familie’, een supportgroep voor (oudere) lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI-ers) die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of die niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Juist met het ouder worden komen vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken, samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even een boodschap voor me doen als ik met griep in bed lig?

Gekozen familie
Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een Gekozen Familie (Chosen Family). In de gemeente Middelburg gaat zo’n Gekozen Familie voor (oudere) LHBTI-ers starten. Kartrekkers van deze Gekozen Familie zijn Dingeman Steijn en Henk Kosters uit Kleverskerke. De Gekozen Familie bestaat uit maximaal acht personen en komt regelmatig bij elkaar. In eerste instantie bij Dingeman en Henk thuis (zodra de coronamaatregelen dat toelaten). Als iedereen elkaar wat beter kent kunnen er ook andere gezamenlijke activiteiten worden ondernomen.

Informatie en aanmelden
Ben je LHBTI-er, woon je in de gemeente Middelburg en wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar [email protected]. Henk en Dingeman nemen contact met je op, en beantwoorden de vragen die je hebt. Voel je vrij om te mailen, je zit nergens aan vast. Wanneer je echt deel wil uit gaan maken van de Gekozen Familie volgt er een gesprek waarin we bespreken of jouw verwachtingen aansluiten bij het doel van de groep, en of om te zien of jij en de andere leden bij elkaar passen.

Support your chosen family
Support Your Chosen Family is een project van Roze 50 +, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland. Het project is gericht op het versterken van het sociale netwerk en het vergroten van zelfredzaamheid. Want goed en gezond ouder worden kan niet zonder goede sociale contacten!

Meer uit Middelburg

Bach en Sinatra klinken tijdens het zomeravondconcert in Veere

VEERE - Het beiaard-duo Ariane Toffel and Georg Wagner uit Duitsland zullen op zaterdag 20 juli een concert verzorgen op het historische carillon van het stadhuis van Veere. Vanaf 19.00 uur worden de klokken bespeeld door de twee beiaardiers.

1 dag geleden
Tentoonstelling Voorbij het vlak / Beyond the plane bij ruimteCAESUUR in Middelburg

MIDDELBURG -  Voor de tentoonstelling bij ruimteCAESUUR gaan Andrea Freckmann en Theun Govers, beiden afgestudeerd als schilders, het experiment aan. Beide kunstenaars namen een schilderij als uitgangspunt voor het maken van nieuw ruimtelijk werk dat een weerklank vormt van het schilderij - een echo in de ruimte. 

1 dag geleden
Speelhof Hoogerzael in Middelburg zoekt twee nieuwe bestuursleden

MIDDELBURG - De groenste speelplaats van Middelburg is op zoek naar een handige regelaar. Iemand die ouders en kinderen wil laten ervarenhoe heerlijk ravotten in de modder en struinen door de struiken is. Een bestuurslid die zich wil inzetten voor de groei en bloei van Hoogerzael.

2 dagen geleden
De derde editie van Swim to Fight Cancer in Middelburg

MIDDELBURG- Op 7 september is het weer zover. Dan duiken meer dan 100 deelnemers de binnenhaven van Middelburg in met als doel een indrukwekkend bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek (KWF). Samen met de zwemmers, sponsoren, donateurs en (bedrijfs)teams wil de organisatie er een spetterend evenement van maken. Want wie wil er nu niet bijdragen aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn?

2 dagen geleden
Weekverwachting: vaak aangenaam zomerweer

De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

2 dagen geleden
Geluk in het voedselbos

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aan de rand van Nieuw- en Sint Joosland ligt voedselbos de Langhe Laere. Op een stuk grond van 2,4 hectare werkt Wobby de Langelaar samen met een team vrijwilligers aan een prachtig ecosysteem vol natuur. Maar waarom een heel bos en niet gewoon een moestuintje? 

3 dagen geleden
Woensdag 17 juli vliegeren, muziek en een rondje met de paardentram in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op 17 juli is het Westkapelle Woensdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er in de tuin van het Polderhuis een 'Creatief van eigen bodem' markt. 

3 dagen geleden