Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Route van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat door Goes en Kruiningen

Route van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat door Goes en Kruiningen

GOES - Verschillende dj's van radiostation 3FM lopen in de week voor kerst weer bijna 500 kilometer door het land om geld op te halen voor slachtoffers voor mensenhandel. Drie duo's van dj's lopen van Zeeland naar Groningen. Dit jaar zijn twee van de zogenoemde chequepoint Goes en Kruiningen. 

In Goes vindt de aftrap van 3FM Serious Request: The Lifeline plaats. Een week lang zetten drie duo's van radio-dj's zich in voor het Rode Kruis. Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen om geld op te halen voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren.

In totaal wordt er tussen 18 en 24 december bijna 500 kilometer gelopen. De route wordt afgelegd als estafette, waarbij de dj's elkaar afwisselen bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Twee van die chequepoints liggen in Zeeland. Goes is het allereerste chequepoint van de route, gevolgd door Kruiningen. Luisteraars kunnen dit jaar voor het eerst onderdeel worden van de route door middel van een sponsorloop.

Dichterbij dan ooit
"Het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden", legt zendermanager 3FM, Sharid Alles, uit. "Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj's op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk. Ik ben daar erg blij mee, want op deze manier komt 3FM Serious Request dichterbij dan ooit en kun je als publiek echt onderdeel zijn van de actie."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Zeeuwse studenten winnen publieksprijs bij landelijke ontwerpwedstrijd

Scalda-studenten, verenigd in de projectgroep Viridis, hebben de publieksprijs gewonnen van de landelijke ontwerpwedstrijd Smart Circulair Bouw. Ze behaalden het succes met hun ontwerp voor een nieuw bezoekerscentrum voor Nationaal Park Oosterschelde. 

12 uur geleden
‘Hopelijk nog een keer samen tijdens de diplomauitreiking’

BIEZELINGE - Dat ze geslaagd is voor de havo, kan Mirre Landegent uit Biezelinge al wel bevatten, maar niet dat ze straks nooit meer op haar middelbare school rondloopt. “Ik zal iedereen best missen”, vertelt de geslaagde van het Ostrea Lyceum in Goes.Mirre hoopt al haar klasgenoten nog eens bij elkaar te zien tijdens de diplomauitreiking op 19 juli. “Als het mag, houdt de school die in de gymzaal voor ons allemaal samen, dus ik hoop dat dat lukt.”Ze ging de eindexamens in met een 5,3 voor scheikunde. “Daarvoor heb ik een acht gehaald op het centraal! Ik weet eigenlijk niet hoe ik dat gedaan heb, haha.”Juf

21 uur geleden
Vijf streekproducenten ontvangen erkenning voor écht Zeeuws streekproduct

Vijf Zeeuwse streekproducenten hebben woensdag officieel het onafhankelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws Streekproduct ontvangen. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland en de voorzitter van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, Robert Zonnevylle, reisden af naar Veere om het certificaat persoonlijk te overhandigen.

1 dag geleden
Excursie naar verdronken dorp Tolsende

KRUININGEN - In het kader van de Nationale Archeologiedagen is er vrijdag (18 juni) een excursie naar het verdronken dorp Tolsende bij Kruiningen.

2 dagen geleden
Geslaagde Michelle gaat woensdag toch in de herkansing

WEMELDINGE - Michelle Boonman uit Wemeldinge heeft haar havo-diploma vorige week al in de wacht gesleept, maar toch doet ze morgen (woensdag) nog een herexamen. “Ik probeer een hoger cijfer voor Nederlands te halen”, lacht ze.Michelle is tevreden met haar eindcijfers, maar maakt toch graag gebruik van de mogelijkheid om in de herkansing te gaan. “Ik heb een 6,3 gehaald voor Nederlands en ik baalde toch een beetje dat het cijfer niet hoger was. Ik ga de opleiding voor docent Nederlands volgen, daarom wil ik graag een hoger cijfer voor Nederlands halen.” Als dat lukt, is het een mooi verjaardagscadeau voor Michelle, die donderdag (17 juni) zeventien jaar wordt. Maar ze is nu ook al erg blij met haar diploma. “Mijn zusje hoorde me buiten juichen toen mijn mentor belde.”

2 dagen geleden
Ilsanne viert slagen met vakantie

YERSEKE - Ilsanne van Noorden (18) uit Yerseke is cum laude geslaagd voor haar vwo-diploma.

3 dagen geleden
Nieuwe toeristische folder over Yerseke uitgebracht

YERSEKE - Lennert Steketee van Tourist Shop Yerseke heeft maandagmiddag het eerste exemplaar van de nieuwe toeristische folder over het dorp overhandigd aan wethouder Kees Verburg van de gemeente Reimerswaal.

4 dagen geleden