Route van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat door Goes en Kruiningen

De Internetbode 20 september 2019 - 12:12
GOES - Verschillende dj's van radiostation 3FM lopen in de week voor kerst weer bijna 500 kilometer door het land om geld op te halen voor slachtoffers voor mensenhandel. Drie duo's van dj's lopen van Zeeland naar Groningen. Dit jaar zijn twee van de zogenoemde chequepoint Goes en Kruiningen.
Route van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat door Goes en Kruiningen

In Goes vindt de aftrap van 3FM Serious Request: The Lifeline plaats. Een week lang zetten drie duo's van radio-dj's zich in voor het Rode Kruis. Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen om geld op te halen voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren.

In totaal wordt er tussen 18 en 24 december bijna 500 kilometer gelopen. De route wordt afgelegd als estafette, waarbij de dj's elkaar afwisselen bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Twee van die chequepoints liggen in Zeeland. Goes is het allereerste chequepoint van de route, gevolgd door Kruiningen. Luisteraars kunnen dit jaar voor het eerst onderdeel worden van de route door middel van een sponsorloop.

Dichterbij dan ooit
"Het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden", legt zendermanager 3FM, Sharid Alles, uit. "Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj's op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk. Ik ben daar erg blij mee, want op deze manier komt 3FM Serious Request dichterbij dan ooit en kun je als publiek echt onderdeel zijn van de actie."

Reacties (0)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.