Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Route van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat door Goes en Kruiningen

Route van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat door Goes en Kruiningen

GOES - Verschillende dj's van radiostation 3FM lopen in de week voor kerst weer bijna 500 kilometer door het land om geld op te halen voor slachtoffers voor mensenhandel. Drie duo's van dj's lopen van Zeeland naar Groningen. Dit jaar zijn twee van de zogenoemde chequepoint Goes en Kruiningen.

In Goes vindt de aftrap van 3FM Serious Request: The Lifeline plaats. Een week lang zetten drie duo's van radio-dj's zich in voor het Rode Kruis. Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen om geld op te halen voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren.

In totaal wordt er tussen 18 en 24 december bijna 500 kilometer gelopen. De route wordt afgelegd als estafette, waarbij de dj's elkaar afwisselen bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Twee van die chequepoints liggen in Zeeland. Goes is het allereerste chequepoint van de route, gevolgd door Kruiningen. Luisteraars kunnen dit jaar voor het eerst onderdeel worden van de route door middel van een sponsorloop.

Dichterbij dan ooit
"Het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden", legt zendermanager 3FM, Sharid Alles, uit. "Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj's op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk. Ik ben daar erg blij mee, want op deze manier komt 3FM Serious Request dichterbij dan ooit en kun je als publiek echt onderdeel zijn van de actie."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

De vlag gaat nog niet uit voor zangduo Anita en Ed

Anita en Ed, het Thoolse zangduo, mogen ook weer voor groepen mensen optreden. Hoewel zij blij zijn met de versoepelingen, wil dat niet zeggen dat zij direct het podium op kunnen springen. Volgens hen zijn er nogal wat zaken om rekening mee te houden: "De vlag hangt niet halfstok, maar we hangen hem zeker nog niet uit".

3 uur geleden
Skyline van Souburg is te koop

OOST-SOUBURG - Tassen, kaarten, posters en mokken, Hebbes Wonen en meer verkoopt ze tegenwoordig met de skyline van Oost-Souburg erop.

4 uur geleden
Wemeldingse Zandweg gaat dicht voor werkzaamheden

WEMELDINGE - De Wemeldingse Zandweg (N671) tussen Kapelle en Wemeldinge is van maandag tot vrijdag dicht voor werkzaamheden. De weg krijgt nieuw asfalt, het fietspad aan de westkant wordt verbreed en het fietspad aan de oostzijde verdwijnt.

5 uur geleden
Eindelijk duidelijkheid over griezelkat Gries

VEERE - De mummiekat, die in 1958 in een muur van de Grote Kerk in Veere is gevonden, is daar tussen 1439 en 1498 ingemetseld.

5 uur geleden
Middelburg slaat kermis een jaar over

MIDDELBURG - Er is dit jaar geen kermis in Middelburg.

8 uur geleden
Gratis donuts bij Loods3

SINT-MAARTENSDIJK - Het Leger des Heils op Tholen deelde dit jaar op 1 juli gratis donuts uit.

1 dag geleden
Kleuren geven deze zomer aan hoe druk het is in Veere

DOMBURG - De gemeente Veere werkt deze zomer met kleurcodes, die aangeven hoe druk het in een bepaalde week wordt.

1 dag geleden