Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdammer opgepakt voor oplichting Goese bejaarde

Rotterdammer opgepakt voor oplichting Goese bejaarde

GOES - Een Rotterdammer (22) is woensdagavond aangehouden toen hij een bankpas wilde ophalen bij een bewoonster van de Oostsingel in Goes. Eerder had het slachtoffer, een oudere dame, via de telefoon haar pincode gegeven aan de verdachte. De bank vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.

De Zeeuwse politie ziet de laatste tijd meer van dit soort cyberzaken. ‘Deze vrouw werd gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker’, laat de politie donderdag weten. ‘Het slachtoffer gaf op een gegeven moment haar pincode. Er werd tevergeefs geprobeerd een groot geldbedrag van haar rekening te halen. De crimineel vertelde haar dat woensdagavond haar pinpas zou worden opgehaald. Door tussenkomst van de bank werd de politie gewaarschuwd.’ 

De Rotterdammer is gearresteerd en zit voorlopig vast.

Spoofing

Dit voorval is volgens de politie geen incident. ‘Momenteel worden vaker inwoners in Zeeland opgelicht, onder andere via bankhelpdeskfraude. Ook worden pinpassen uit brievenbussen gestolen. Zo is bekend dat cybercriminelen slachtoffers telefonisch benaderen en zeggen dat ze een bankmedewerker zijn. Soms staat zelfs het telefoonnummer van de bank in het scherm.’ Deze truc wordt ‘spoofing’ genoemd. ‘Geef een “bankmedewerker” nooit uw pincode en laat hem of haar ook nooit geld overmaken naar een andere rekening. Doe dit ook niet zelf als de nepbankmedewerker dat aan u vraagt. Uw bank zal u nóóit vragen om uw pincode of geld naar een andere rekening over te maken. Verbreek in deze situaties direct de verbinding. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank, bel terug en vraag of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen.’ 

Ziet u een verdachte situatie en vertrouwt u het niet? Bel dan onmiddellijk de politie via 112 (spoed) of 0900-8844.

Meer uit Beveland

Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

14 uur geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

17 uur geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

17 uur geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

17 uur geleden
Truck vol suikerbieten kantelt bij Sinoutskerke

SINOUTSKERKE - Een vrachtwagen met suikerbieten is dinsdagmorgen gekanteld op de Noordweg bij Sinoutskerke.

18 uur geleden
LHBT Netwerk Zeeland maakt nominaties Zeeuwse Parel bekend

MIDDELBURG - LHBT Netwerk Zeeland reikt ook dit jaar weer de Zeeuwse Parel uit aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar op een grensverleggende manier heeft ingezet voor de belangen of bevordering van acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, intersekse personen en/of transgenders in Zeeland, in welke vorm dan ook. 

18 uur geleden
Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

1 dag geleden