Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdam investeert miljoenen in recycling plastic

Rotterdam investeert miljoenen in recycling plastic

ROTTERDAM (ANP) - Om te voorkomen dat te veel plastic in de verbrandingsovens terechtkomt, gaat Rotterdam samen met het groene investeringsfonds InvestNL 15 miljoen euro investeren in een installatie om plastic te recyclen.

De bouw van de fabriek, gespecialiseerd in hoogwaardige plasticrecycling, begint in 2022. Met behulp van innovatieve recyclingtechnologie wordt plastic afval daar getransformeerd tot hoogwaardige grondstof voor plasticproducenten, meldt de gemeente Rotterdam.

Volgens Arno Bonte, de Rotterdamse wethouder van Duurzaamheid, verdwijnen er jaarlijks miljoenen tonnen aan plastic in verbrandingsovens. "Dat is doodzonde. Daarom investeren we als gemeente graag in deze recyclefabriek. Met deze hoogwaardige recycling voorkomen we het verspillen van plastic afval en besparen we duizenden tonnen aan CO2. Dat helpt ons in het halen van onze klimaatdoelen en bij het vormgeven van een circulaire economie in Rotterdam," aldus Bonte.

Van de totale investering in de Rotterdamse recyclingfabriek komt 6 miljoen euro uit het Energietransitiefonds Rotterdam en draagt InvestNL 9 miljoen euro bij. In de pot van het Rotterdamse fonds zit 100 miljoen euro voor grote investeringen in duurzame projecten van bedrijven en 30 miljoen euro voor duurzaamheidsleningen aan kleinere bedrijven, verenigingen, VVE’s en particulieren.

Meer uit Binnenland

Weerwind wil contact zware boef uit gevangenis kunnen verbieden

DEN HAAG (ANP) - Zware criminelen die in de gevangenis zitten, mogen straks minder of helemaal geen contact met de buitenwereld hebben als ze een zeer ernstig risico vormen voor de veiligheid van de samenleving. Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan met een wetswijziging daartoe van Franc Weerwind voor Rechtsbescherming. Het gaat om gedetineerden die vastzitten in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught of op Afdelingen voor Intensief Toezicht (AIT). Ze mogen dan alleen met hun advocaat praten.

12 minuten geleden
Volgend jaar maandenlang geen trein A'dam-Londen om werkzaamheden

DEN HAAG (ANP) - Volgend jaar rijden er vanaf juni maandenlang geen treinen tussen Amsterdam en Londen vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal. Dat meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Door de renovatie is tijdelijk geen plek voor de hal waar nu de douane huist. De zogeheten Eurostar kan daardoor tot uiterlijk mei 2025 niet vertrekken vanaf Amsterdam. Volgens Heijnen is geprobeerd een oplossing te vinden, maar is dat niet gelukt. "Ik vind dat heel erg teleurstellend", schrijft ze.

17 minuten geleden
Corporatie plaatst camera's bij Suri-Change in Amsterdam-Zuidoost

AMSTERDAM (ANP) - Woningcorporatie Rochdale heeft containers met beveiligingscamera's geplaatst bij het geldwisselkantoor in Amsterdam-Zuidoost waar afgelopen week drie explosies plaatsvonden. Huurders van woningen boven en rond dit filiaal van Suri-Change maken zich veel zorgen om hun veiligheid. De containers moeten nu voorkomen dat het geldwisselkantoor aan de Bijlmerdreef opnieuw doelwit wordt.

30 minuten geleden
Snelrechtzittingen voor eerste 14 verdachten van AZ-rellen

ALKMAAR (ANP) - De eerste veertien verdachten van de recente rellen in het AZ-stadion moeten dinsdag en woensdag voor de politierechter van de rechtbank in Alkmaar verschijnen. De rechtbank houdt dan themazittingen over het supportersgeweld dat op donderdag 18 mei uitbrak na een thuiswedstrijd van AZ tegen West Ham United.

1 uur geleden
Voorarrest verdachte dodelijke schietpartij in Katwijk verlengd

KATWIJK (ANP) - De rechter-commissaris heeft het voorarrest verlengd van de 18-jarige Katwijker die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in zijn woonplaats. De verdachte blijft in elk geval veertien dagen langer vastzitten.

1 uur geleden
Staat zal vaker andere advocaten inschakelen dan landsadvocaat

DEN HAAG (ANP) - De Staat zal vaker andere advocatenkantoren inschakelen dan landsadvocaat Pels Rijcken, laat het ministerie van Justitie vrijdag weten. Daarmee volgt het kabinet een advies op van een speciale commissie, die werd ingezet nadat een grootschalige fraudezaak bij Pels Rijcken aan het licht was gekomen. Een topman van het kantoor kon jarenlang miljoenen euro's wegsluizen naar privérekeningen.

1 uur geleden
Dijkgraaf: Herdenkingsjaar Slavernijverleden wordt verlengd

DEN HAAG (ANP) - De herdenkingsperiode om stil te staan bij het Nederlandse slavernijverleden zal langer duren dan een jaar, zegt verantwoordelijk minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). De subsidie voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden wordt daarnaast verhoogd met 4 miljoen euro tot een totaal van 12 miljoen euro. Bij een symposium over de herdenkingsperiode noemde de bewindsman dit in een speech "pijnlijk" en "helemaal geen feestje".

2 uur geleden