Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotterdam geeft klap op besluit gaststad songfestival 2021

Rotterdam geeft klap op besluit gaststad songfestival 2021

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam neemt de gemeenteraad donderdag het definitieve besluit of de stad in 2021 alsnog gaststad wil zijn van het Eurovisiesongfestival. Vanwege de coronapandemie besloot de European Broadcasting Union (EBU) om het songfestival, dat op 12 tot en met 16 mei in Rotterdam zou plaatsvinden, te verplaatsen naar volgend jaar.

De organisatie wil voor eind april weten of de stad bereid is ook dan toneel te zijn van het muziekfestijn. Als de gemeente besluit om geen extra middelen uit te trekken, hebben de omroepen nog tot half mei de gelegenheid om een alternatief te bedenken en heeft een andere gaststad voldoende tijd om het evenement te organiseren.

De gemeente Rotterdam maakte al 8,1 miljoen euro kosten als gaststad, waarvan maximaal 6,7 miljoen euro niet wordt gedekt door de verzekering als het songfestival in 2021 in Rotterdam doorgaat. Het Rotterdamse college heeft de gemeenteraad gevraagd dat geld ter beschikking te stellen, onder meer voor de huur en beveiliging van Ahoy, het aankleden van de stad met vlaggen en dergelijke en de aanbesteding van Eurovision Village. Dat is de naam van de officiële fanzone die op de Binnenrotte zou komen.

Als een andere stad gaststad wordt, lopen de kosten voor de gemeente vanwege de al gemaakte contractafspraken mogelijk verder op. Vanuit de politiek is er steun om de editie van volgend jaar te organiseren en ook hoofdlocatie Rotterdam Ahoy, dat wel wat evenementen moet verschuiven, heeft laten weten voorstander te zijn.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden