Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rottende banaan verkocht voor 150.000 dollar

Rottende banaan verkocht voor 150.000 dollar

MIAMI (ANP) - Op een beurs in Miami is een opmerkelijk kunstwerk verkocht. Het gaat om een verse banaan die met ducttape tegen de muur was geplakt. De bedenker is kunstenaar Maurizio Cattelan, die graag provoceert met zijn werk. Zo bedacht hij ooit een wc van massief goud als commentaar op de kunstwereld en het vele geld dat erin omgaat.

Het werk, dat 'Comedian' heet, is door verschillende kopers gekocht. Ze kopen namelijk niet de in Miami tentoongestelde vrucht, die intussen overrijp aan het worden is, maar ze kopen het concept achter het kunstwerk. Wie het installeren wil, moet zelf een banaan kopen en die volgens instructies in een 14 pagina's tellend document tegen de muur plakken.

De banaan moet op 1,75 meter hoogte hangen in een hoek van 37 graden en hij moet om de zeven à tien dagen worden ververst, afhankelijk van hoe hij eruit ziet. Cattelan had de in Miami opgeplakte banaan gekocht bij een buurtkruidenier. Het werk bracht 150.000 dollar (135.000 euro) op.

Alle kopers krijgen een certificaat van echtheid.

Meer uit Buitenland

Scholz begroet plan voor miljardenleningen aan Oekraïne

BARI (ANP/DPA) - Bondskanselier Olaf Scholz heeft een initiatief van de G7 om Oekraïne aan tientallen miljarden te helpen begroet als "een duidelijk teken aan het adres van president Vladimir Poetin". Volgens Scholz is diens plan de oorlog voort te zetten net zo lang tot de bondgenoten van Oekraïne de hulp aan Oekraïne stoppen. Dat plan is nu mislukt volgens Scholz met de toezegging van circa 46 miljard euro. Hij sprak tijdens de topconferentie van de G7 in Zuid-Italië.

21 minuten geleden
Lidstaten EU verlengen bescherming Oekraïense vluchtelingen

LUXEMBURG (ANP) - De Europese ministers van asiel- en migratiezaken hebben donderdag ingestemd met de verlenging van de bescherming voor Oekraïense vluchtelingen met nogmaals een jaar. "Zolang er bommen in Oekraïne vallen, is de situatie daar niet veilig", zei de Belgische staatssecretaris Nicole de Moor (Asiel en Migratie) na afloop van de vergadering van EU-ministers.

33 minuten geleden
Hooggerechtshof VS verwerpt zaak anti-abortusactivisten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een zaak verworpen waarin anti-abortusactivisten, waaronder artsen, poogden om toegang tot een abortuspil te bemoeilijken. De uitspraak is een opsteker voor de regering van president Joe Biden, die juist wil dat het middel makkelijk te verkrijgen is.

3 uur geleden
Rusland beschuldigd van inmenging presidentsverkiezingen Moldavië

CHISINAU (ANP/RTR) - Rusland zou proberen de presidentsverkiezingen in Moldavië komende oktober te beïnvloeden, stelt een groep westerse landen. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada beschuldigen de Russen ervan desinformatie en onlinepropaganda in Moldavië te verspreiden.

3 uur geleden
Zelensky aangekomen bij G7-top in Italië

FASANO (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is gearriveerd in het Italiaanse Fasano. Daar vindt een tweedaagse top van de G7 plaats. Hij werd ontvangen door de Italiaanse premier Giorgia Meloni.

4 uur geleden
Journalist Gershkovich beschuldigd van spionage voor CIA

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Russische aanklagers beschuldigen de vastgezette Amerikaanse journalist Evan Gershkovich officieel van het verzamelen van geheime informatie over een Russische tankfabriek voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Zij concluderen dat na onderzoek en hebben de zaak overgedragen aan de rechtbank.

4 uur geleden
Antwerpen zoekt nog naar vier vermisten na explosie flat

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De hulpdiensten in Antwerpen zoeken na de zware explosie in een appartementsgebouw nog naar vier vermisten. Bij de ontploffing kwam een 44-jarige man om het leven en vielen minstens vijf gewonden.

5 uur geleden