Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotaryclub organiseert voor derde keer Peelandmars

Rotaryclub organiseert voor derde keer Peelandmars

KORTGENE – Op zondag 19 juni vindt op Noord-Beveland voor de derde keer de Peelandmars plaats. Dit wandelevenement bestaat uit vier verschillende routes en vindt zijn oorsprong begin jaren zestig van de vorige eeuw. De langste route is 54 kilometer lang en zit bomvol prachtige vergezichten over het Veerse Meer, de Noordzee, de Oosterschelde en het Bevelandse polderlandschap. De drie andere routes zijn het Peelandpad van 7 kilometer, de Peelandtocht van 15 kilometer en een halfje Peeland van 31 kilometer.

Izak van Maldegem vertelt dat de eerste Peelandmars georganiseerd werd door een plattelandsjongerenvereniging en dat deze gebaseerd was op de marsen die militairen destijds liepen. Daarna werd de organisatie overgenomen door een wandelvereniging uit Colijnsplaat. “Toen heeft het zo’n vijfentwintig jaar stil gelegen totdat de Rotaryclub het in 2018 oppakte. Wij proberen altijd verschillende activiteiten te organiseren waaraan een goed doel gekoppeld is. Dit jaar is dat het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. De opbrengst van het evenement gaat naar de ontwikkeling van een spelprogramma voor basisscholen over zwerfvuil en plastic soep”.

Aan voorgaande edities deden rond de 200 deelnemers mee en dit jaar mikt de organisatie op tussen de 200 en 300 deelnemers. 

“Het is nog geen Kustmarathon, maar er is genoeg animo”, laat Izak weten. “Vroeger ging de route over de dijken en liep je letterlijk tussen de koeien en de schapen door. Nu zijn er veel fietspaden en dat loopt een stuk prettiger. De route is in principe hetzelfde gebleven; met de klok mee lopen de deelnemers langs het water. Het is een prachtige route; op bijna het hele stuk is of het Veerse Meer, de Oosterschelde of de zee in beeld. Het uitzicht wisselt continue en je ziet het landschap veranderen met het tij. Noord-Beveland staat ook wel bekend als het Eindeloze Eiland en de natuur is ontzettend mooi”.

Volgens Izak is er bewust voor gekozen de Peelandmars samen te laten vallen met de laatste dag van EEF, hét muziek- en cultuurevenement van Noord-Beveland. 

“De start en finish is op het terrein van EEF en met name de mensen die de kortere afstand lopen kunnen ook nog een heel stuk van het festival meepakken. Deelnemers aan de route krijgen korting op de entree van EEF en kunnen zo een hele leuke sportieve én culturele dag beleven”. 

De kosten voor deelname aan alle afstanden bedragen voor volwassen15 euro, voor kinderen vanaf 12 jaar 10 euro en kinderen vanaf zes jaar 5 euro. Inschrijven voor de Peelandmars kan via: www.peelandmars.nl.

Meer uit Beveland

Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

14 uur geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

15 uur geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

1 dag geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

1 dag geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

1 dag geleden
Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

1 dag geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

2 dagen geleden