Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotaryclub organiseert voor derde keer Peelandmars

Rotaryclub organiseert voor derde keer Peelandmars

KORTGENE – Op zondag 19 juni vindt op Noord-Beveland voor de derde keer de Peelandmars plaats. Dit wandelevenement bestaat uit vier verschillende routes en vindt zijn oorsprong begin jaren zestig van de vorige eeuw. De langste route is 54 kilometer lang en zit bomvol prachtige vergezichten over het Veerse Meer, de Noordzee, de Oosterschelde en het Bevelandse polderlandschap. De drie andere routes zijn het Peelandpad van 7 kilometer, de Peelandtocht van 15 kilometer en een halfje Peeland van 31 kilometer.

Izak van Maldegem vertelt dat de eerste Peelandmars georganiseerd werd door een plattelandsjongerenvereniging en dat deze gebaseerd was op de marsen die militairen destijds liepen. Daarna werd de organisatie overgenomen door een wandelvereniging uit Colijnsplaat. “Toen heeft het zo’n vijfentwintig jaar stil gelegen totdat de Rotaryclub het in 2018 oppakte. Wij proberen altijd verschillende activiteiten te organiseren waaraan een goed doel gekoppeld is. Dit jaar is dat het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. De opbrengst van het evenement gaat naar de ontwikkeling van een spelprogramma voor basisscholen over zwerfvuil en plastic soep”.

Aan voorgaande edities deden rond de 200 deelnemers mee en dit jaar mikt de organisatie op tussen de 200 en 300 deelnemers. 

“Het is nog geen Kustmarathon, maar er is genoeg animo”, laat Izak weten. “Vroeger ging de route over de dijken en liep je letterlijk tussen de koeien en de schapen door. Nu zijn er veel fietspaden en dat loopt een stuk prettiger. De route is in principe hetzelfde gebleven; met de klok mee lopen de deelnemers langs het water. Het is een prachtige route; op bijna het hele stuk is of het Veerse Meer, de Oosterschelde of de zee in beeld. Het uitzicht wisselt continue en je ziet het landschap veranderen met het tij. Noord-Beveland staat ook wel bekend als het Eindeloze Eiland en de natuur is ontzettend mooi”.

Volgens Izak is er bewust voor gekozen de Peelandmars samen te laten vallen met de laatste dag van EEF, hét muziek- en cultuurevenement van Noord-Beveland. 

“De start en finish is op het terrein van EEF en met name de mensen die de kortere afstand lopen kunnen ook nog een heel stuk van het festival meepakken. Deelnemers aan de route krijgen korting op de entree van EEF en kunnen zo een hele leuke sportieve én culturele dag beleven”. 

De kosten voor deelname aan alle afstanden bedragen voor volwassen15 euro, voor kinderen vanaf 12 jaar 10 euro en kinderen vanaf zes jaar 5 euro. Inschrijven voor de Peelandmars kan via: www.peelandmars.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Auto belandt in de sloot op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Bij een eenzijdig ongeluk op de A58 is vanmorgen een auto in de sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk is tenminste één persoon gewond geraakt. 

4 uur geleden
Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

4 uur geleden
Kom naar de Dag van het Landschapspark

BORSELE - Pak je fiets en doe mee met de agrarische fietstocht op 4 juni met streekproeverijen, wandel met een gids of stap in de stoomtrein en ga mee terug in de tijd.

1 dag geleden
Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

1 dag geleden
Persoon belandt in sloot Sinoutskerkseweg

’S-HEER ABTSKERKE – De brandweer en ambulance zijn vannacht uitgerukt voor een persoon die in een sloot is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

2 dagen geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

2 dagen geleden