Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotary Club Goes schenkt bankje op Kattendijksedijk

Rotary Club Goes schenkt bankje op Kattendijksedijk

GOES - Wie aan het wandelen is bij de Hollandsche Hoeve in Goes kan voortaan pauzeren op een bankje langs de Kattendijksedijk. Rotary Club Goes heeft het bankje geschonken.

“Dit is het derde bankje dat we schenken in Goes”, vertelt voorzitter Manfred Zurhorst van Rotary Club Goes. “Voor de Oude Zeedijk hebben we, op verzoek van een dame die er een uitrustplekje miste, twee bankjes geschonken en nu is deze er.” De club krijgt volgens de voorzitter vele verzoeken om initiatieven te steunen. “De bankjes vonden we zo’n leuk idee dat we het meteen omarmd hebben. Het is een lokaal initiatief en iedereen kan er gebruik van maken. We hopen nu ieder jaar een bankje te schenken in Goes.”

Wethouder Cees Pille vertelt dat de gemeente Goes blij is met de bankjes. De gemeente is onder meer betrokken bij de locatiekeuze en plaatsing van de duurzame bankjes. “Door corona zijn Goesenaren, net als de rest van de Nederlanders, massaal aan de wandel. We willen inwoners in beweging brengen en laten genieten van de natuur. Daar passen dit soort initiatieven goed bij. Ik ben benieuwd waar het volgende bankje komt te staan.”

Typisch

Zittend op het nieuwe bankje, dat is geplaatst langs het wandelnetwerk van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ), zie je van alles, van nieuwbouw tot de natuur bij de Hollandsche Hoeve. “Je kijkt hier naar kenmerken van het Zeeuwse landschap, zoals de oude populieren waarin graag uilen en vleermuizen huizen”, legt SLZ-directeur Joan van der Velden uit. “Ook de meidoorns vormen een typische structuur voor Zeeland.” Ze zijn, anders dan elders in het land, in Zeeland veel geplant als natuurlijke afscheiding tussen weilanden, aldus Van der Velden, van huis uit bioloog. “Er zijn veel meidoorns, omdat je hier veel kleine boertjes had en ze goed groeien op kleigrond en dijken. De oude dijken zie je hier ook prachtig.”

Koploper

Het totale wandelnetwerk van SLZ beslaat 2745 kilometer. Daarvan leidt 2048 kilometer over verharde wegen en 697 kilometer over onverharde paden. Over het onderhoud ontfermen vrijwilligers door de hele provincie zich. “Zeker nu met corona wordt het wandelnetwerk ontzettend goed gebruikt”, merkt Van der Velden. “We hopen dat mensen ook na corona blijven wandelen.” Omdat de stichting natuur beheert op terreinen van derden, werkt ze samen met allerlei grondeigenaren, zoals overheden en agrariërs. De gemeente Goes zet zich volgens Van der Velden goed in voor het landschap. “Zo is Goes koploper op het gebied van ecologisch gazonbeheer.”

Meer uit Beveland

Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

10 uur geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

11 uur geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

15 uur geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

1 dag geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

1 dag geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

1 dag geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

1 dag geleden