Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rotary Club Goes schenkt bankje op Kattendijksedijk

Rotary Club Goes schenkt bankje op Kattendijksedijk

GOES - Wie aan het wandelen is bij de Hollandsche Hoeve in Goes kan voortaan pauzeren op een bankje langs de Kattendijksedijk. Rotary Club Goes heeft het bankje geschonken.

“Dit is het derde bankje dat we schenken in Goes”, vertelt voorzitter Manfred Zurhorst van Rotary Club Goes. “Voor de Oude Zeedijk hebben we, op verzoek van een dame die er een uitrustplekje miste, twee bankjes geschonken en nu is deze er.” De club krijgt volgens de voorzitter vele verzoeken om initiatieven te steunen. “De bankjes vonden we zo’n leuk idee dat we het meteen omarmd hebben. Het is een lokaal initiatief en iedereen kan er gebruik van maken. We hopen nu ieder jaar een bankje te schenken in Goes.”

Wethouder Cees Pille vertelt dat de gemeente Goes blij is met de bankjes. De gemeente is onder meer betrokken bij de locatiekeuze en plaatsing van de duurzame bankjes. “Door corona zijn Goesenaren, net als de rest van de Nederlanders, massaal aan de wandel. We willen inwoners in beweging brengen en laten genieten van de natuur. Daar passen dit soort initiatieven goed bij. Ik ben benieuwd waar het volgende bankje komt te staan.”

Typisch

Zittend op het nieuwe bankje, dat is geplaatst langs het wandelnetwerk van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ), zie je van alles, van nieuwbouw tot de natuur bij de Hollandsche Hoeve. “Je kijkt hier naar kenmerken van het Zeeuwse landschap, zoals de oude populieren waarin graag uilen en vleermuizen huizen”, legt SLZ-directeur Joan van der Velden uit. “Ook de meidoorns vormen een typische structuur voor Zeeland.” Ze zijn, anders dan elders in het land, in Zeeland veel geplant als natuurlijke afscheiding tussen weilanden, aldus Van der Velden, van huis uit bioloog. “Er zijn veel meidoorns, omdat je hier veel kleine boertjes had en ze goed groeien op kleigrond en dijken. De oude dijken zie je hier ook prachtig.”

Koploper

Het totale wandelnetwerk van SLZ beslaat 2745 kilometer. Daarvan leidt 2048 kilometer over verharde wegen en 697 kilometer over onverharde paden. Over het onderhoud ontfermen vrijwilligers door de hele provincie zich. “Zeker nu met corona wordt het wandelnetwerk ontzettend goed gebruikt”, merkt Van der Velden. “We hopen dat mensen ook na corona blijven wandelen.” Omdat de stichting natuur beheert op terreinen van derden, werkt ze samen met allerlei grondeigenaren, zoals overheden en agrariërs. De gemeente Goes zet zich volgens Van der Velden goed in voor het landschap. “Zo is Goes koploper op het gebied van ecologisch gazonbeheer.”

Meer uit Beveland

Belgische ministers bezoeken energie-eiland dat wordt gebouwd in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - In Vlissingen-Oost worden momenteel de fundamenten gelegd voor een baanbrekend project: het Prinses Elisabeth Energie Eiland voor de Belgische kust. Het eerste van de 23 immense betonnen caissons is bijna gereed. Deze mijlpaal trok vandaag hoog bezoek uit België naar Vlissingen-Oost, waar de bouw van deze innovatieve constructie plaatsvindt. De Belgische premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine een bezoek aan de caissonwerf in Vlissingen.

9 uur geleden
Expositie over 165 jaar katholieke kerk in Ovezande

OVEZANDE - In dit jaar waarin Ovezande 700 jaar bestaat, viert de katholieke kerk in het dorp het 165-jarig bestaan. 'Daarmee is de kerk de oudste nog originele katholieke kerk van deze regio', aldus de kerkgemeente, die een expositie organiseert.

15 uur geleden
Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

1 dag geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

1 dag geleden
Family Event Zeeland: feestje voor jong en oud in Goes

GOES - Het ultieme familie-avontuur beleef je tijdens Family Event Zeeland op 2, 3 en 4 mei in de Zeelandhallen Goes. Een Zeeuws feestje voor jong en oud.

1 dag geleden
Jaan Verhage-Aarnoutse uit Goes viert 100e verjaardag en telt haar zegeningen

GOES - Mevrouw Adriana (Jaan) Verhage-Aarnoutse uit Goes is vrijdag honderd jaar geworden. Maandagmiddag ging burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Goes bij haar op felicitatiebezoek in Residence 't Gasthuis.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

2 dagen geleden