Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ron van Rosevelt wil dat iedereen zich thuis voelt bij RCS

Ron van Rosevelt wil dat iedereen zich thuis voelt bij RCS

OOST-SOUBURG - RCS bestaat negentig jaar. Ron van Rosevelt is al meer dan de helft van het bestaan bij de club betrokken. Hij werd op zijn tiende lid, voetbalde jarenlang in de jeugd, het eerste en lagere elftallen, werd daarna vrijwilliger en is nu bezig aan zijn derde jaar als voorzitter van de club uit Oost-Souburg. “Het is een mijlpaal die we niet zomaar voorbij mogen laten gaan.”

Officieel viert de club pas op 26 juli zijn 90e verjaardag, maar aangezien iedereen dan op vakantie is, heeft RCS ervoor gekozen om het feestje zaterdag te vieren.

Zeven

Op sportpark De Alblas is van alles te doen voor jong en oud. Op de velden vindt een zeven tegen zeven-toernooi plaats. Om 19.00 uur is er een receptie voor leden en oud-leden waarna rond 20.00 uur een groot feest met livemuziek losbarst. Ron van Rosevelt hoopt dat veel mensen op de uitnodiging ingaan. “Maar het is moeilijk inschatten hoe het leeft. Oost-Souburg is te groot voor een dorp en te klein voor een stad, zeg ik wel eens.”

Rood-zwarten

Bij Van Rosevelt leeft het jubileum wel. Hij is een clubman in hart en nieren. Op zijn tiende zette hij zijn eerste stappen op de velden in Oost-Souburg. Hij ging nooit meer weg bij RCS. Hij speelde twaalf jaar in het eerste, in de lagere elftallen totdat hij ver in de veertig was en had tijdens en daarna allerlei functies als vrijwilliger. Zijn twee zoons Sven en Lars houden nu de eer van de familie hoog en komen uit in het eerste van de rood-zwarten.

Zaterdag

Het gaat goed met de club, zegt hij. “We hebben tussen de 500 en 600 leden. Een paar jaar geleden zijn we overgestapt naar het zaterdagvoetbal. We willen nu de stap naar de tweede klasse maken. Dit jaar ging het misschien iets minder in de competitie, maar ik vind dat we in die klasse thuishoren.”

Jeugdopleiding

Volgens de voorzitter komt er in ieder geval weer een talentvolle lichting aan. In de JO-19 zit een aantal mogelijke eerste elftal-spelers. Hoewel de tijden zijn veranderd, is de jeugdopleiding van RCS nog steeds jaloersmakend voor andere clubs. De club maakte in het verleden naam met mensen als Danny Blind, Istvan Bakx, Pim Bouwman, Rogier Veenstra, Bradley de Nooijer en natuurlijk met Dennis en Gérard de Nooijer, die allen opgroeiden bij RCS. “We hebben altijd goede jeugdtrainers gehad en daardoor veel talent voortgebracht. Dat talent is er nog steeds, hoewel veel talenten tegenwoordig naar JVOZ gaan. Dat is voor een vereniging als de onze soms frustrerend, maar het is niet anders.”

Kweek

RCS is volgens de voorzitter een echte familieclub, waar de jeugd op hoog niveau speelt en de eigen kweek belangrijk is voor het eerste elftal. “Iedereen moet zich thuisvoelen bij ons.” Als het aan Van Rosevelt ligt is de 90-jarige over een paar jaar een stabiele tweedeklasser met een nieuwe kantine, goede veldverlichting en, als het even meezit, een tweede kunstgrasveld.

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

15 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

19 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden