Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ron van Rosevelt wil dat iedereen zich thuis voelt bij RCS

Ron van Rosevelt wil dat iedereen zich thuis voelt bij RCS

OOST-SOUBURG - RCS bestaat negentig jaar. Ron van Rosevelt is al meer dan de helft van het bestaan bij de club betrokken. Hij werd op zijn tiende lid, voetbalde jarenlang in de jeugd, het eerste en lagere elftallen, werd daarna vrijwilliger en is nu bezig aan zijn derde jaar als voorzitter van de club uit Oost-Souburg. “Het is een mijlpaal die we niet zomaar voorbij mogen laten gaan.”

Officieel viert de club pas op 26 juli zijn 90e verjaardag, maar aangezien iedereen dan op vakantie is, heeft RCS ervoor gekozen om het feestje zaterdag te vieren.

Zeven

Op sportpark De Alblas is van alles te doen voor jong en oud. Op de velden vindt een zeven tegen zeven-toernooi plaats. Om 19.00 uur is er een receptie voor leden en oud-leden waarna rond 20.00 uur een groot feest met livemuziek losbarst. Ron van Rosevelt hoopt dat veel mensen op de uitnodiging ingaan. “Maar het is moeilijk inschatten hoe het leeft. Oost-Souburg is te groot voor een dorp en te klein voor een stad, zeg ik wel eens.”

Rood-zwarten

Bij Van Rosevelt leeft het jubileum wel. Hij is een clubman in hart en nieren. Op zijn tiende zette hij zijn eerste stappen op de velden in Oost-Souburg. Hij ging nooit meer weg bij RCS. Hij speelde twaalf jaar in het eerste, in de lagere elftallen totdat hij ver in de veertig was en had tijdens en daarna allerlei functies als vrijwilliger. Zijn twee zoons Sven en Lars houden nu de eer van de familie hoog en komen uit in het eerste van de rood-zwarten.

Zaterdag

Het gaat goed met de club, zegt hij. “We hebben tussen de 500 en 600 leden. Een paar jaar geleden zijn we overgestapt naar het zaterdagvoetbal. We willen nu de stap naar de tweede klasse maken. Dit jaar ging het misschien iets minder in de competitie, maar ik vind dat we in die klasse thuishoren.”

Jeugdopleiding

Volgens de voorzitter komt er in ieder geval weer een talentvolle lichting aan. In de JO-19 zit een aantal mogelijke eerste elftal-spelers. Hoewel de tijden zijn veranderd, is de jeugdopleiding van RCS nog steeds jaloersmakend voor andere clubs. De club maakte in het verleden naam met mensen als Danny Blind, Istvan Bakx, Pim Bouwman, Rogier Veenstra, Bradley de Nooijer en natuurlijk met Dennis en Gérard de Nooijer, die allen opgroeiden bij RCS. “We hebben altijd goede jeugdtrainers gehad en daardoor veel talent voortgebracht. Dat talent is er nog steeds, hoewel veel talenten tegenwoordig naar JVOZ gaan. Dat is voor een vereniging als de onze soms frustrerend, maar het is niet anders.”

Kweek

RCS is volgens de voorzitter een echte familieclub, waar de jeugd op hoog niveau speelt en de eigen kweek belangrijk is voor het eerste elftal. “Iedereen moet zich thuisvoelen bij ons.” Als het aan Van Rosevelt ligt is de 90-jarige over een paar jaar een stabiele tweedeklasser met een nieuwe kantine, goede veldverlichting en, als het even meezit, een tweede kunstgrasveld.

Meer uit Vlissingen

STEC brengt de komedie Bravo op de planken van De Blazer

OOST-SOUBURG - De Souburgse toneelvereniging STEC gaat in mei de komedie Bravo spelen in verenigingsgebouw De Blazer aan de Ritthemsestraat. Het is de tweede keer dat de toneelvereniging weer een voorstelling brengt sinds een lange stop ten gevolge van corona. De voorstellingen die STEC vorig jaar speelden waren een succes en beide keren helemaal uitverkocht.

13 uur geleden
Mae Uku gaat nu echt verbouwen

OOST-SOUBURG - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het gebouw van de Stichting Mae Uku in de Molukse wijk gaat nu toch echt gerenoveerd worden. "We zijn in 2018 begonnen met gesprekken met de gemeente om het gebouw over te kunnen nemen," brengt Theo Izaac van Mae Uku in herinnering. "Sinds 6 september vorig jaar hebben we het pand in eigendom en is alles in gang gezet en begin mei beginnen we met de verbouwing." 

16 uur geleden
Moeten de bomen op het Oranjeplein eraan geloven?

OOST-SOUBURG - Het gaat niet goed met de oude beeldbepalende bomen op het Oranjeplein. Uit beantwoording van vragen over de bomen die de Partij Souburg-Ritthem (PSR) aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft gesteld, blijkt dat de bomen aan het afsterven zijn.

2 dagen geleden
Willem-Jan Buijs neemt afscheid van strandpaviljoen Panta Rhei

VLISSINGEN - Het Nollestrand zonder Willem-Jan Buijs is haast onvoorstelbaar, maar toch zal Vlissingen eraan moeten wennen. Willem-Jan loopt er al sinds 1983 rond toen zijn ouders strandpaviljoen De Nolle kochten, een 'consumptietent' werd dat toen nog genoemd. Hij nam het paviljoen in 1996 over en bouwde het uit tot één van de meest succesvolle horecagelegenheden van Vlissingen: Panta Rhei. Maar nu is het klaar: "Je moet dit met honderddertig procent inzet kunnen doen wil je het goed doen. Ik merkte dat ik niet meer de power had om me er volledig in te storten, dan is het beter om te stoppen."

3 dagen geleden
Veel belangstelling voor het Delta Climate Center

VLISSINGEN - Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement 'Maak kennis met het Delta Climate Center' in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

3 dagen geleden
Zorgen om Oost-Souburgse basisscholen en kinderopvang

OOST-SOUBURG - Ouders, kinderen, teamleden en medezeggenschapsraden van basisscholen de Tweemaster en de Parelburcht en de Kinderopvang Walcheren (KOW) maken zich zorgen over de nieuwbouw van de scholen en de kinderopvang. Ze hebben een brief geschreven aan de Vlissingse gemeenteraadsleden over vermeende gebreken aan de nieuwbouw, waarbij al de nodige fouten zijn gemaakt. Ook vragen ze zich in de brief af wanneer de nieuwe scholen nu eindelijk eens worden opgeleverd en of die scholen wel veilig gebouwd zijn.

4 dagen geleden
Delta Climate Center presenteert zich in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanmiddag presenteert het Delta Climate Center (DCC) zich in de Lasloods. Het DCC laat zien wat het gaat doen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie rond de thema's water, energie, voedsel en biogrondstoffen. Het DCC is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het compensatiepakket Wind in de Zeilen dat in het leven is geroepen nadat de Marinierskazerne niet naar Vlissingen kwam.

4 dagen geleden