Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rommelmarkt ten bate van renovatie en onderhoud aan de Mariakerk

Rommelmarkt ten bate van renovatie en onderhoud aan de Mariakerk

NISSE - Al van verre is de 14de eeuwse toren te zien. De Gotische kerk stamt uit de 15de eeuw. Het gebouw bestaat uit een eenbeukig schip, een lager koor uit de 15de eeuw en twee dwarsschepen uit het begin van de 16de eeuw. Het oudste deel van de kerk is de toren. Deze dateert uit de 14de eeuw en is het enige overblijfsel van de voorganger van de huidige kerk. Het is een hoge, slanke toren met rode luidgaten en een hoektorentje uit 1922.

In de kerk zijn de fresco’s en grafzerken van alle vooraanstaande edelen nog te zien. De ambachtsherenbank is in 1671 gemaakt door schrijnwerker Pieter Verbrugge met prachtig houtsnijwerk van Gillis Hardeweltse uit Middelburg. In de grote consistoriekamer hangt aan de muur een groot zwart bord, waarop met witte letters de 10 geboden zijn geschilderd. Wanneer de eerste zeven treden van de stenen wenteltrap in de toren zijn bestegen, staat men voor een massieve eikenhouten deur met zware grendels en een kijkluikje. Het is de deur van de gevangeniscel, die in de toren is uitgespaard. Een vertrekje van 1,5 bij 1 meter met als enige zitplaats het toilet. In 2011 en 2012 is de Mariakerk gerestaureerd. Met tal van vrijwilligers is de kerk schoongemaakt en vanaf 2013 is het prachtige interieur in volle glorie te zien. De kerk ligt aan de zijkant van het groene, dorpsplein dat omringd wordt door hoge bomen.

Op zaterdag 2 juli aanstaande organiseert het Rommelmarkt comité van 11.00 tot 15.00 uur de 47ste alom bekende Rommelmarkt in Nisse. Vele kramen met een grote diversiteit aan spulletjes, geschikt voor nog een ronde zullen worden aangeboden. Ook zal er een verkoop bij opbod plaatsvinden. Het Dorpsplein met de Mariakerk en Muziektent zullen het centrum van alle activiteiten vormen!
Nieuw dit jaar tijdens de rommelmarkt is een speciaal opgezet kinderplein met veel leuke activiteiten. Denk hierbij aan Oud-Hollandse spelletjes, een grabbelton en suikerspin. Hapjes en drankjes zijn op meerdere locaties verkrijgbaar. Kortom: voor elk wat wils!
Kijk vooral op onze facebook pagina Rommelmarkt Nisse voor meer details over dit gezellige dagje uit!

Oproep vrijwilligers
Hierbij doen wij tevens een oproep! Er staan al heel veel vrijwilligers klaar om in de aanloop naar 2 juli, te helpen met het vele sorteerwerk. Denk jij hier ook je steentje aan te willen bijdragen? Heel graag want vele handen, aanmelden kan via onze facebook pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ophaaldag spullen
Heb jij of ken jij iemand die nog spulletjes op zolder of in de garage heeft? We halen het graag bij je op! Neem contact op via onze facebook pagina of bel met Adrie Mol op tel: 06-39034056. Denk bijvoorbeeld aan tuingereedschap, tuinmeubels, speelgoed, kleding, keukenspullen, linnengoed, glaswerk, serviesgoed, elektrische apparaten, bloempotten, vazen, boeken, kleine meubels, gereedschap enzovoort.
Woon je in Nisse en heb je nog wat spulletjes voor de Rommelmarkt en kun je wachten op de huis aan huis ophaaldag? Vrijdag 3 juni komen we weer bij je langs en halen de spulletjes die aan de straat zijn gezet allemaal bij je op!

Om klokslag 11.00 uur start de verkoop aan alle kramen. We sluiten af met de Big Shopper Run rond de klok van 14.45 uur. Wat dat inhoud? Je koopt bij ons een Big Shopper voor maar 5 euro en vult deze met spullen bij de kraam van jou voorkeur. Alvast hartelijk dank en we zien je graag op de leukste en gezelligste Rommelmarkt van de Zak.

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

19 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

1 dag geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

3 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden