Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rommelmarkt ten bate van renovatie en onderhoud aan de Mariakerk

Rommelmarkt ten bate van renovatie en onderhoud aan de Mariakerk

NISSE - Al van verre is de 14de eeuwse toren te zien. De Gotische kerk stamt uit de 15de eeuw. Het gebouw bestaat uit een eenbeukig schip, een lager koor uit de 15de eeuw en twee dwarsschepen uit het begin van de 16de eeuw. Het oudste deel van de kerk is de toren. Deze dateert uit de 14de eeuw en is het enige overblijfsel van de voorganger van de huidige kerk. Het is een hoge, slanke toren met rode luidgaten en een hoektorentje uit 1922.

In de kerk zijn de fresco’s en grafzerken van alle vooraanstaande edelen nog te zien. De ambachtsherenbank is in 1671 gemaakt door schrijnwerker Pieter Verbrugge met prachtig houtsnijwerk van Gillis Hardeweltse uit Middelburg. In de grote consistoriekamer hangt aan de muur een groot zwart bord, waarop met witte letters de 10 geboden zijn geschilderd. Wanneer de eerste zeven treden van de stenen wenteltrap in de toren zijn bestegen, staat men voor een massieve eikenhouten deur met zware grendels en een kijkluikje. Het is de deur van de gevangeniscel, die in de toren is uitgespaard. Een vertrekje van 1,5 bij 1 meter met als enige zitplaats het toilet. In 2011 en 2012 is de Mariakerk gerestaureerd. Met tal van vrijwilligers is de kerk schoongemaakt en vanaf 2013 is het prachtige interieur in volle glorie te zien. De kerk ligt aan de zijkant van het groene, dorpsplein dat omringd wordt door hoge bomen.

Op zaterdag 2 juli aanstaande organiseert het Rommelmarkt comité van 11.00 tot 15.00 uur de 47ste alom bekende Rommelmarkt in Nisse. Vele kramen met een grote diversiteit aan spulletjes, geschikt voor nog een ronde zullen worden aangeboden. Ook zal er een verkoop bij opbod plaatsvinden. Het Dorpsplein met de Mariakerk en Muziektent zullen het centrum van alle activiteiten vormen!
Nieuw dit jaar tijdens de rommelmarkt is een speciaal opgezet kinderplein met veel leuke activiteiten. Denk hierbij aan Oud-Hollandse spelletjes, een grabbelton en suikerspin. Hapjes en drankjes zijn op meerdere locaties verkrijgbaar. Kortom: voor elk wat wils!
Kijk vooral op onze facebook pagina Rommelmarkt Nisse voor meer details over dit gezellige dagje uit!

Oproep vrijwilligers
Hierbij doen wij tevens een oproep! Er staan al heel veel vrijwilligers klaar om in de aanloop naar 2 juli, te helpen met het vele sorteerwerk. Denk jij hier ook je steentje aan te willen bijdragen? Heel graag want vele handen, aanmelden kan via onze facebook pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ophaaldag spullen
Heb jij of ken jij iemand die nog spulletjes op zolder of in de garage heeft? We halen het graag bij je op! Neem contact op via onze facebook pagina of bel met Adrie Mol op tel: 06-39034056. Denk bijvoorbeeld aan tuingereedschap, tuinmeubels, speelgoed, kleding, keukenspullen, linnengoed, glaswerk, serviesgoed, elektrische apparaten, bloempotten, vazen, boeken, kleine meubels, gereedschap enzovoort.
Woon je in Nisse en heb je nog wat spulletjes voor de Rommelmarkt en kun je wachten op de huis aan huis ophaaldag? Vrijdag 3 juni komen we weer bij je langs en halen de spulletjes die aan de straat zijn gezet allemaal bij je op!

Om klokslag 11.00 uur start de verkoop aan alle kramen. We sluiten af met de Big Shopper Run rond de klok van 14.45 uur. Wat dat inhoud? Je koopt bij ons een Big Shopper voor maar 5 euro en vult deze met spullen bij de kraam van jou voorkeur. Alvast hartelijk dank en we zien je graag op de leukste en gezelligste Rommelmarkt van de Zak.

Meer uit Beveland

Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

20 uur geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

20 uur geleden
Family Event Zeeland: feestje voor jong en oud in Goes

GOES - Het ultieme familie-avontuur beleef je tijdens Family Event Zeeland op 2, 3 en 4 mei in de Zeelandhallen Goes. Een Zeeuws feestje voor jong en oud.

20 uur geleden
Jaan Verhage-Aarnoutse uit Goes viert 100e verjaardag en telt haar zegeningen

GOES - Mevrouw Adriana (Jaan) Verhage-Aarnoutse uit Goes is vrijdag honderd jaar geworden. Maandagmiddag ging burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Goes bij haar op felicitatiebezoek in Residence 't Gasthuis.

21 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

1 dag geleden
Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

2 dagen geleden
Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

2 dagen geleden