Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rommelmarkt ten bate van renovatie en onderhoud aan de Mariakerk

Rommelmarkt ten bate van renovatie en onderhoud aan de Mariakerk

NISSE - Al van verre is de 14de eeuwse toren te zien. De Gotische kerk stamt uit de 15de eeuw. Het gebouw bestaat uit een eenbeukig schip, een lager koor uit de 15de eeuw en twee dwarsschepen uit het begin van de 16de eeuw. Het oudste deel van de kerk is de toren. Deze dateert uit de 14de eeuw en is het enige overblijfsel van de voorganger van de huidige kerk. Het is een hoge, slanke toren met rode luidgaten en een hoektorentje uit 1922.

In de kerk zijn de fresco’s en grafzerken van alle vooraanstaande edelen nog te zien. De ambachtsherenbank is in 1671 gemaakt door schrijnwerker Pieter Verbrugge met prachtig houtsnijwerk van Gillis Hardeweltse uit Middelburg. In de grote consistoriekamer hangt aan de muur een groot zwart bord, waarop met witte letters de 10 geboden zijn geschilderd. Wanneer de eerste zeven treden van de stenen wenteltrap in de toren zijn bestegen, staat men voor een massieve eikenhouten deur met zware grendels en een kijkluikje. Het is de deur van de gevangeniscel, die in de toren is uitgespaard. Een vertrekje van 1,5 bij 1 meter met als enige zitplaats het toilet. In 2011 en 2012 is de Mariakerk gerestaureerd. Met tal van vrijwilligers is de kerk schoongemaakt en vanaf 2013 is het prachtige interieur in volle glorie te zien. De kerk ligt aan de zijkant van het groene, dorpsplein dat omringd wordt door hoge bomen.

Op zaterdag 2 juli aanstaande organiseert het Rommelmarkt comité van 11.00 tot 15.00 uur de 47ste alom bekende Rommelmarkt in Nisse. Vele kramen met een grote diversiteit aan spulletjes, geschikt voor nog een ronde zullen worden aangeboden. Ook zal er een verkoop bij opbod plaatsvinden. Het Dorpsplein met de Mariakerk en Muziektent zullen het centrum van alle activiteiten vormen!
Nieuw dit jaar tijdens de rommelmarkt is een speciaal opgezet kinderplein met veel leuke activiteiten. Denk hierbij aan Oud-Hollandse spelletjes, een grabbelton en suikerspin. Hapjes en drankjes zijn op meerdere locaties verkrijgbaar. Kortom: voor elk wat wils!
Kijk vooral op onze facebook pagina Rommelmarkt Nisse voor meer details over dit gezellige dagje uit!

Oproep vrijwilligers
Hierbij doen wij tevens een oproep! Er staan al heel veel vrijwilligers klaar om in de aanloop naar 2 juli, te helpen met het vele sorteerwerk. Denk jij hier ook je steentje aan te willen bijdragen? Heel graag want vele handen, aanmelden kan via onze facebook pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ophaaldag spullen
Heb jij of ken jij iemand die nog spulletjes op zolder of in de garage heeft? We halen het graag bij je op! Neem contact op via onze facebook pagina of bel met Adrie Mol op tel: 06-39034056. Denk bijvoorbeeld aan tuingereedschap, tuinmeubels, speelgoed, kleding, keukenspullen, linnengoed, glaswerk, serviesgoed, elektrische apparaten, bloempotten, vazen, boeken, kleine meubels, gereedschap enzovoort.
Woon je in Nisse en heb je nog wat spulletjes voor de Rommelmarkt en kun je wachten op de huis aan huis ophaaldag? Vrijdag 3 juni komen we weer bij je langs en halen de spulletjes die aan de straat zijn gezet allemaal bij je op!

Om klokslag 11.00 uur start de verkoop aan alle kramen. We sluiten af met de Big Shopper Run rond de klok van 14.45 uur. Wat dat inhoud? Je koopt bij ons een Big Shopper voor maar 5 euro en vult deze met spullen bij de kraam van jou voorkeur. Alvast hartelijk dank en we zien je graag op de leukste en gezelligste Rommelmarkt van de Zak.

Meer uit Beveland

Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

10 uur geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

14 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

14 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

1 dag geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

1 dag geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

1 dag geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

1 dag geleden