Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Romee van Oers werkt in ruimte CAESUUR

Romee van Oers werkt in ruimte CAESUUR

MIDDELBURG - Romee van Oers werkt van 26 pril tot en met 15 mei in ruimteCAESUUR. In deze werkperiode geeft zij drie presentaties van haar werk, te weten op de zaterdagmiddagen 1 mei, 8 mei en 15 mei. Telkens van 2 tot 5.

Romee is op alle zaterdagen aanwezig. Bij die presentaties is publiek van harte welkom. We vragen bezoekers zich aan te melden voor een tijdslot op de website van We vragen bezoekers zich aan te melden voor een tijdslot op de website van CAESUUR: www.caesuur.nu.

De eindpresentatie is op zaterdag 22 mei om 12 uur 's middags.

Vanaf 16 mei reageert Jorieke Rottier op het werk en de presentaties van Romee. Dit mede in het kader van een presentatie van ruimteCAESUUR in Aarhus, Denemarken, begin augustus van dit jaar.

Romee van Oers over haar werkperiode in ruimteCAESUUR: “Ik ben benieuwd naar hoe het is als ik een tentoonstellingsruimte benader zoals ik een schilderij benader. Mijn werk ontwikkelt zich door specifieke beeldende elementen in mijn werk op te merken die mij ontroeren om die vervolgens nog een keer te maken, vaak op een groter formaat. Dit om beter te begrijpen hoe deze elementen qua vorm en materiaal in elkaar zitten en te kijken hoe het is als het een grotere, lichamelijke maat aanneemt. Door deze omgang ga ik vanzelf meer van deze elementen houden.

Voor de werkperiode bij ruimtecaesuur heb ik één werk uitgekozen om van uit te gaan. Bij ruimteCAESUUR wil ik de uitdaging aangaan om vanuit dit ene werk nieuw werk te maken waarin beeldende elementen uit de tentoonstellingsruimte, zoals de rode en groene stenen muren, ook een rol spelen.”

Meer uit Middelburg

Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 uur geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

3 uur geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

4 uur geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

4 uur geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

4 uur geleden
Middelburger beste Optimist zeiler van Nederland

MIDDELBURG - Afgelopen zondag is Maurits Melens uit Sint Laurens uitgeroepen tot beste Optimist zeiler van Nederland. 

4 uur geleden
Slotviering St. Willibrordkapel in Domburg

DOMBURG - De slotviering in de Willibrord kapel in Domburg vindt aanstaande zaterdag 30 september plaats. De eucharistieviering begint om 9.00 uur in de kapel aan de Badhuisweg 4 in Domburg. Leden en oud/leden van het pastorale team gaan voor. Ieder die wil komen is van harte welkom.

4 uur geleden