Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Romantisch als je ‘s nachts in bed de scheepshoorns hoort’

‘Romantisch als je ‘s nachts in bed de scheepshoorns hoort’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Eva Bonneur (46). Samenwonend, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Ontwierp de posters dit jaar voor Onderstroom en Film by the Sea.
 

“We hebben lang in Den Bosch gewoond. Na de geboorte van ons eerste kind wilden we weer terug naar Zeeland. Dichter bij de familie. Dichter bij zee. Eerst dacht ik: nee, niet meer naar Vlissingen.”

“We kwamen in de herfst. Alles zag er grauw uit. Maar al snel verpandde ik mijn hart aan de stad. Je kunt alles lopen of fietsen. Naar het strand gaan is geen enorme onderneming.”

“Het is losjes en gemakkelijk in Vlissingen. Je wordt snel opgenomen. Er woont een ratjetoe aan leuke mensen. En de zilte lucht hè. Die snuif ik altijd lekker op als ik ben weggeweest.”

“Ons huis staat in de Hobeinstraat. Naast wat het winkeltje van Siebeltje was. Daar word ik nog vaak op aangesproken. Heel veel Vlissingers hebben daar als kind hun snoep gekocht.”

“Vind het altijd zo romantisch als je bij mistig weer ’s nachts in je bed de scheepshoorns kunt horen. Dan denk ik altijd aan de bemanning, op weg naar waar dan ook op de wereld.”

“Ik ben een geluksvogel dat mijn kinderen hier mogen opgroeien. Een kind heeft genoeg aan water en zand. Dat nemen ze voor de rest van hun leven mee. Gewoon helemaal gratis.”

Meer uit Vlissingen

Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

1 dag geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

2 dagen geleden
Auto’s total loss na brand

VLISSINGEN - Verschillende personenwagens zijn afgelopen nacht in vlammen opgegaan. Twee auto’s waren niet meer te redden, een derde heeft flinke schade opgelopen.

3 dagen geleden
Wielrenner botst op auto in Ritthem

RITTHEM - Een wielrenner is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de Marie Curieweg in Ritthem op een geparkeerde auto was gebotst.

4 dagen geleden
Man aangehouden voor bedreiging horecamedewerker aan de Nieuwendijk

VLISSINGEN - Een 31-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden is gisteren aangehouden. Hij zou deze week een medewerker van een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk met een op een vuurwapen lijkend voorwerp hebben bedreigd.Een 31-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden is gisteren aangehouden. Hij zou in de nacht van woensdag op donderdag een medewerker van een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk hebben bedreigd. Dit deed hij met een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

4 dagen geleden
Twee verdachten uit Vlissingen aangehouden na schietincident

VLISSINGEN - Agenten hielden gistermorgen twee verdachten aan voor mogelijke betrokkenheid bij een mogelijk schietincident. Het gaat om twee heren uit Vlissingen.

4 dagen geleden
Wat doet Vlissingen voor eenzame jongeren?

VLISSINGEN - De mentale gezondheid van de jeugd staat ernstig onder druk. Voor de helft van de jongeren is eenzaamheid een probleem en voor 18 procent zelfs een zeer ernstig probleem! Werk je op professionele basis met jongeren? En wil je deze jongeren een sociale boost geven in de Week tegen Eenzaamheid? Sluit je dan aan bij de landelijke beweging Social Friday. Je maakt met weinig moeite, enorme impact voor jongeren in Vlissingen!

5 dagen geleden