Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rolbrug moet voor de zomer weer goed werken

Rolbrug moet voor de zomer weer goed werken

THOLEN - Goed nieuws voor wandelaars en fietsers die graag een rondje rond Tholen willen maken, want de rolbrug bij de haven is voor de zomer weer in werking. Dat laat de gemeente Tholen weten. Men streeft ernaar dat de brug voor 1 juli gerepareerd is. In de tussentijd komen er geen tijdelijke oplossinge 

De afgelopen jaren, sinds de plaatsing in 2017, wordt de brug al geteisterd door storingen én vandalisme. Daardoor was de rolbrug meerdere malen en tijdens de zomer van2019 zelfs volledig buiten gebruik. In juni 2020 besloot de gemeente camera’s te plaatsen bij de brug om vandalisme tegen te gaan. In het weekend zal de politie de live beelden direct ontvangen en in de gaten houden. Dit omdat de meeste vernielingen in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvinden.

Los daarvan is er veel te doen geweest over het niet functioneren van de rolbrug bij de haven van Tholen. De gemeenteraad heeft in april geld beschikbaar gesteld voor aanpassingen aan de wielen en het (veiligheids)systeem om de brug weer operationeel te krijgen. Het gaat om een derde van de totale kosten, tweederde komt voor rekening van het waterschap, eerder eigenaar van de rolbrug.

Jaap Hage van CU Tholen stelde vragen over de kwestie en wilde onder meer weten of het onderhoud ondergebracht kan worden bij de gemeente Tholen. “Het huidige contract tussen het waterschap en de aannemer, en daarmee de afspraak tussen de gemeente en het waterschap, betreffende het onderhoud loopt tot maart 2022. We zijn in overleg met het waterschap om na afloop van dit contract het beheer en onderhoud volledig in eigen beheer te krijgen zodat we zelf de regie hierop kunnen houden”, zo laat de gemeente aan Hage weten. 

Meer uit Tholen

Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

7 uur geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

9 uur geleden
Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

13 uur geleden
Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

1 dag geleden
Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

1 dag geleden