Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rolbrug moet voor de zomer weer goed werken

Rolbrug moet voor de zomer weer goed werken

THOLEN - Goed nieuws voor wandelaars en fietsers die graag een rondje rond Tholen willen maken, want de rolbrug bij de haven is voor de zomer weer in werking. Dat laat de gemeente Tholen weten. Men streeft ernaar dat de brug voor 1 juli gerepareerd is. In de tussentijd komen er geen tijdelijke oplossinge 

De afgelopen jaren, sinds de plaatsing in 2017, wordt de brug al geteisterd door storingen én vandalisme. Daardoor was de rolbrug meerdere malen en tijdens de zomer van2019 zelfs volledig buiten gebruik. In juni 2020 besloot de gemeente camera’s te plaatsen bij de brug om vandalisme tegen te gaan. In het weekend zal de politie de live beelden direct ontvangen en in de gaten houden. Dit omdat de meeste vernielingen in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvinden.

Los daarvan is er veel te doen geweest over het niet functioneren van de rolbrug bij de haven van Tholen. De gemeenteraad heeft in april geld beschikbaar gesteld voor aanpassingen aan de wielen en het (veiligheids)systeem om de brug weer operationeel te krijgen. Het gaat om een derde van de totale kosten, tweederde komt voor rekening van het waterschap, eerder eigenaar van de rolbrug.

Jaap Hage van CU Tholen stelde vragen over de kwestie en wilde onder meer weten of het onderhoud ondergebracht kan worden bij de gemeente Tholen. “Het huidige contract tussen het waterschap en de aannemer, en daarmee de afspraak tussen de gemeente en het waterschap, betreffende het onderhoud loopt tot maart 2022. We zijn in overleg met het waterschap om na afloop van dit contract het beheer en onderhoud volledig in eigen beheer te krijgen zodat we zelf de regie hierop kunnen houden”, zo laat de gemeente aan Hage weten. 

Meer uit Tholen

Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

20 uur geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

23 uur geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

1 dag geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

2 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

3 dagen geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

3 dagen geleden