Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roeiers naar Goes voor jubileumeditie van Ganze Regatta

Roeiers naar Goes voor jubileumeditie van Ganze Regatta

GOES - Net voordat de brug bij Wilhelminadorp drie weken dicht moet voor een grondige renovatie vindt zaterdag de Ganze Regatta plaats.

Het is de vijftiende editie van het evenement op het kanaal. De organisatie is in handen van de Goese roeivereniging Scaldis.

De start vindt zoals altijd plaats in de stadshaven van Goes, de finish ligt 4,3 kilometer verderop bij het Goese Sas. Jongeren en aangepaste roeiers leggen een parcours van twee kilometer af.

Kampioenschap

Er zijn 61 boten ingeschreven. Zeeuwse roeiers strijden zaterdag om het provinciaal kampioenschap. Naast de Zeeuwen doen er echter teams mee uit Den Bosch, Delft, Amsterdam, Leerdam en Gent mee. Er is een start om 12.00 uur en om 15.00 uur.

Kika

Tijdens de jubileumeditie van de Ganze Regatta wordt geld ingezameld voor het project Rondje Nederland van Kikarow. De brug bij Wilhelminadorp is zowel om 12.10 uur en 15.10 uur een kwartiertje geopend in verband met de passerende boten. Meer op www.rvscaldis.nl.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Waar kijkt zij naar?

Komende weken zijn weer volop evenementen bij te wonen rond de Goese beschermheilige Maria Magdalena. Kijk op mariamagdalenagoes.nl voor het volledige programma. Ondertussen beschouwen wij deze Maria Magdalena. Zij staat niet bepaald op gelijke voet met ons, maar op zo'n zeven meter hoogte tegen de Heilige Maria Magdalenakerk aan, boven de ingang. Dus, voorbijlopers: kijk 's omhoog, want het is een fraai beeld. Het is van gietijzer, omstreeks 1890 gegoten in Noord-Frankrijk, naar een model van de Parijse beeldhouwer Thenon-Meunier. Het staat sinds 1908, toen deze kerk werd gewijd, op deze verheven plek. Eerder stond het in de kleine voorloper van deze kerk, op dezelfde plek. 

4 uur geleden
Treinverkeer ligt stil na aanrijding tussen Goes en Middelburg

ZEELAND - Het treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal ligt vrijdagmiddag stil. Oorzaak is een aanrijding tussen Goes en Middelburg. 

6 uur geleden
Driedaags muziekfestival Nisse vrijdag van start

NISSE - Drie dagen vol muziek, eten, proeven en drinken, kunst, vintage en klassiekers in een historische omgeving. Dat is het Festival Weekend Nisse, dat vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli wordt gehouden in het hart van het dorp.

10 uur geleden
Looprek, rolstoel en kruk komen voortaan uit de muur bij ziekenhuis Adrz in Goes

GOES - Ziekenhuis Adrz in Goes heeft een nieuwe hulpmiddelenautomaat. Daarmee kunnen patiënten voortaan op ieder gewenst tijdstip looprekken en krukken uit de muur te halen.

10 uur geleden
Heel Kortgene bouwt mee aan traditionele skiff

KORTGENE - Sinds januari zijn er in de oude basisschool in Kortgene geregeld vrijwilligers bezig met de bouw van een zogeheten 'St. Ayles skiff'. De inwoners van Kortgene zijn al zo'n beetje in de laatste fase van de bouw van de boot en maken zich klaar voor de doop op 3 augustus.

11 uur geleden
Lezersfoto van de week met bijzondere sfeer

GOES - Deze foto staat deze week in de rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode. Marian Willeboer stuurde 'm in.

1 dag geleden
Demonstratie ringrijden bij Oogstfeest Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - Zaterdag 13 juli geeft ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk. 

1 dag geleden