Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roeiers Holland Acht slechts vijfde in olympische finale Tokio

Roeiers Holland Acht slechts vijfde in olympische finale Tokio

TOKIO (ANP) - De roeiers van de Holland Acht zijn bij de Olympische Spelen van Tokio op een teleurstellende vijfde plaats geëindigd. Het paradepaard van de Nederlandse roeivloot deed in de finale op de Sea Forest Waterway geen moment mee om de medailles.

Al vanaf de start lag de boot vijfde en gedurende de 2 kilometer lange race wist de ploeg die positie niet te verbeteren. Het goud was voor Nieuw-Zeeland in 5.24,64, het zilver voor Duitsland (5.25,60) en het brons voor Groot-Brittannië (5.25,73). Nederland kwam ruim 3 seconden na de Nieuw-Zeelanders over de meet.

In de Nederlandse acht zaten Bjorn van den Ende (boeg), Ruben Knab, Jasper Tissen, Simon van Dorp, Maarten Hurkmans, Bram Schwarz, Mechiel Versluis en Robert Lücken (slag). Eline Berger was de stuurvrouw.

Tegenvaller

De vijfde plaats was een tegenvaller voor de boot van hoofdcoach Mark Emke. In de heats maakte de Holland Acht namelijk indruk en plaatste zich overtuigend voor de eindstrijd. Maar al vanaf de start lag de boot achter en bij de doorkomst halverwege was er nog steeds geen verbetering zichtbaar. Ook een eindschot zat er niet in.

De afgelopen jaren behaalde de acht steeds wel een medaille op een groot toernooi. Op de WK van 2019 was er zilver en op de EK van dit jaar en 2020 was er brons.

De Holland Acht roeide op de Spelen van Rio in 2016 naar de bronzen plak. Versluis en Lücken zaten toen ook in de boot. Op de Spelen van Atlanta in 1996, 25 jaar geleden, roeide de Holland Acht naar goud.

Meer uit Sport

Zware opgave voor volleyballers bij kwalificatietoernooi Spelen

XI'AN (ANP) - De Nederlandse volleyballers staan voor de zware opgave om tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in China een ticket voor Parijs te veroveren. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza begint zaterdag met een wedstrijd tegen Canada.

2 uur geleden
Schaatser Roest mist plan voor teampursuit en kiest voor zichzelf

RIJSSEN (ANP) - Schaatser Patrick Roest kiest het komende schaatsseizoen voor zijn individuele afstanden, de 5 en de 10 kilometer en in ieder geval niet voor de teampursuit. De schaatser van Reggeborgh bedankte vorige maand voor de achtervolgingsploeg, omdat hij het niet eens is met de huidige visie en trainingsopzet. "Dit is het beste voor mezelf en voor mijn 5 en 10 kilometer", zei de 27-jarige schaatser bij de teampresentatie in Rijssen.

11 uur geleden
Voor Deurloo voelt het bij WK turnen weer als vanouds

ANTWERPEN (ANP) - Turner Bart Deurloo is blij dat hij bij de WK in Antwerpen weer terugkeert op het internationale podium. "Het voelt weer als vanouds", zei Deurloo woensdagavond na de podiumtraining in het Antwerpse Sportpaleis.

12 uur geleden
Schaatsers Roest en Bosker tot en met 2026 bij Reggeborgh

RIJSSEN (ANP) - Schaatsers Patrick Roest en Marcel Bosker hebben hun contract bij team Reggeborgh met twee jaar verlengd tot en met 2026. De twee allrounders, die sinds vorig seizoen bij de ploeg schaatsen, meldden dat tijdens de teampresentatie in Rijssen.

13 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp onderuit in eerste ronde Astana

ASTANA (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de eerste ronde van het tennistoernooi van Astana gestrand. De 27-jarige Nederlander ging met 6-4 6-3 onderuit tegen de Rus Alexander Sjevtsjenko, die met een wildcard was toegelaten.

17 uur geleden
MotoGP telt in 2024 recordaantal van 22 grands prix

MADRID (ANP) - Het wereldkampioenschap in de MotoGP telt in 2024 een recordaantal van 22 grands prix. De Grote Prijs van Kazachstan op 16 juni is nieuw op de kalender van de grote motoren. Het gloednieuwe circuit in Sokol moet nog wel worden goedgekeurd. In 2024 viert de koningsklasse van de motorsport ook zijn 75-jarige bestaan.

18 uur geleden
Polen aast op Olympische Spelen van 2036

ZAKOPANE (ANP) - Polen wil de Olympische Spelen van 2036 organiseren. Dat liet de Poolse president Andrzej Duda woensdag weten.

20 uur geleden