Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rode Kruis sluit servicepunt Ter Apel weer, nu om drukte

Rode Kruis sluit servicepunt Ter Apel weer, nu om drukte

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis heeft het humanitair servicepunt nabij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel woensdagochtend niet geopend, laat een woordvoerder van de hulporganisatie weten. Het is momenteel zo druk op het terrein dat het Rode Kruis eerst meer medewerkers naar de Groningse plaats wil laten komen.

Het servicepunt huist in een trailer vlak bij het aanmeldcentrum. Het Rode Kruis biedt eerste hulp en informatie voor de asielzoekers die moeten wachten. Ook kunnen mensen er bijvoorbeeld hun telefoon opladen. Wanneer de hulppost weer opengaat is nog niet duidelijk, aldus de woordvoerder.

Eerder sloot het Rode Kruis het servicepunt al vanwege de veiligheid van medewerkers, nadat er vechtpartijen waren uitgebroken. Het hulppunt was juist weer opengegaan, nadat de beveiliging werd opgeschroefd en de trailer was verplaatst.

Onderzoek

"We onderzoeken de situatie nu", zegt de woordvoerder. Zo wil de hulporganisatie voorkomen dat er lange rijen ontstaan voor de eerste hulppost. "We willen onvrede onder mensen vermijden. Het is daar nu ook erg warm." Het Rode Kruis laat het servicepunt liever dicht dan dat het half werk kan leveren, zo vat hij samen.

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben ongeveer zevenhonderd mensen buiten het aanmeldcentrum overnacht, meldde het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdagochtend. Dat zijn er een stuk meer dan afgelopen dagen, toen er rond de vierhonderd mensen per nacht buiten het aanmeldcentrum overnachtten.

Meer uit Binnenland

Nieuw bezoekerscentrum Amerikaanse oorlogsbegraafplaats Margraten

MARGRATEN (ANP) - In Margraten wordt maandagmiddag het nieuwe bezoekerscentrum geopend van de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats. Wereldwijd gaat het om het tiende bezoekerscentrum van beheerder American Battle Monuments Commission (ABMC). De ruim 26 hectare grote begraafplaats in Zuid-Limburg trekt jaarlijks tussen de 50.000 en 100.000 bezoekers.

1 uur geleden
Dierenpensions weer vol met feestdagen, ook druk buiten piekmaanden

AMERSFOORT (ANP) - De meeste dierenpensions zijn rond de feestdagen volgeboekt. Dat is wel vaker zo in deze tijd van het jaar, maar een woordvoerder van brancheorganisatie Dibevo ziet dat het er ook buiten de piekmaanden steeds drukker is.

1 uur geleden
Limburg wil inwoners met laag inkomen gratis laten reizen

MAASTRICHT (ANP) - De provincie Limburg wil mensen met een minimuminkomen gratis laten reizen met het openbaar vervoer tijdens de daluren. De provincie werkt aan een voorstel om de Meedoen Pas, een ov-product van de regionale vervoersmaatschappij Arriva, beschikbaar te stellen aan minima. Een woordvoerster van gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (openbaar vervoer) bevestigt een bericht hierover van De Limburger.

2 uur geleden
Weer komen er meer asielzoekers binnen dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Nederland blijft veel asielzoekers binnenkrijgen. De instroom was ook vorige week aanzienlijk hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

3 uur geleden
Spoeddebat in Stadskanaal over noodopvang asielzoekers

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenteraad van Stadskanaal houdt maandagavond een spoeddebat over de crisisopvang van asielzoekers in de gemeente. De raad wil in het debat andere gemeenten oproepen om mee te helpen het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

3 uur geleden
Joost Klein namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

HILVERSUM (ANP) - Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Zweden. De AVROTROS heeft de kandidaat maandag bekendgemaakt. Het evenement is volgend jaar van 7 tot en met 11 mei in Malmö. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record.

5 uur geleden
Nederlanders googelden vooral Stemwijzer, ChatGPT en vrouwen-WK

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders hebben dit jaar via Google veel informatie opgezocht over de Stemwijzer, over de chatbot op kunstmatige intelligentie ChatGPT en over het WK voetbal voor vrouwen. Die drie onderwerpen voeren het jaarlijkse overzicht van de zoekmachine aan.

7 uur geleden