Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Robin Vreeke is vrijwilliger op de dierenambulance

Robin Vreeke is vrijwilliger op de dierenambulance

VLISSINGEN - Woensdag (17 februari) is het ‘Doe Vriendelijk-dag’. Robin Vreeke is vriendelijk voor mens én dier. Maar liefst zo’n 25 uur per week zit de Vlissingse als vrijwilliger op de dierenambulance. Ze zet zich met hart en ziel in voor dieren in nood.Stichting Dierenwelzijn Walcheren kreeg vorig jaar maart een gloednieuwe dierenambulance van stichting Dierenlot. Een oproep voor vrijwilligers om de ambulance te bemannen, sprak Robin (24) meteen aan. “Ik deed nog geen vrijwilligerswerk en dit leek me een mooie start, vanwege de interactie met dieren en andere mensen.”

Dierenvoedselbank

Begonnen bij de dierenvoedselbank van de stichting is ze nu afwisselend chauffeur en bijrijder op de dierenambulance. “Ik vind het super om te doen. Helaas heeft niet ieder verhaal een goede afloop, maar je bent altijd met z’n tweeën op pad en na vervelende zaken belt de vertrouwenspersoon om erover te praten.” 

Meldingen

Gelukkig zijn er ook veel succesverhalen. “Vorig jaar hebben we meer dan duizend dieren geholpen. Ik vind het ook mooi dat zoveel mensen zich bekommeren over het welzijn van dieren. Pas zat er een zwaan vast in het ijs en toen kregen we zóveel meldingen. ‘s Morgens had ik de zwaan losgekregen, maar ‘s middags zat ‘ie weer vast. Echt een pechvogel.” Uiteindelijk is de zwaan naar dierenopvang De Mikke in Middelburg gebracht. “We werken heel goed samen met De Mikke, net als met het dierenasiel. Fantastisch wat die mensen allemaal klaarspelen.”

Ook vrijwilliger worden bij de dierenambulance of dierenvoedselbank? Kijk op dierenwelzijnwalcheren.nl.

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

1 dag geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

1 dag geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

2 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

2 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

2 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

3 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

3 dagen geleden