Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rob Nieuwpoort en Corné Lauwerijssen: ‘Het is uniek dat wij zo’n werkplaats na hebben kunnen bootsen’

Rob Nieuwpoort en Corné Lauwerijssen: ‘Het is uniek dat wij zo’n werkplaats na hebben kunnen bootsen’

De werkplaats van Rob en Corné valt op. Het is namelijk geen normale werkplaats, maar een werkplaats gebouwd vanuit twee vrachtwagens. De locatie wordt “field repair” genoemd. Het gaat om troepen die niet zelf meevochten. Ze hadden wel een geweer, maar deze werd niet gebruikt. Ze waren gepositioneerd achter de vechtende troepen. 

Het gaat om twee bijzondere wagens die altijd gezamenlijk op pad gingen. Na de oorlog zijn de wagens jaren gescheiden gebleven. Eindelijk zijn de wagens weer samen op één locatie. Corné vertelt: “Wij doen dit zo’n vier keer per jaar en dan zoeken we ook wel uitbeeldingen op zoals hier. Als je het typeplaatje leest, staat er ook ‘engineer motorised shop’. Dus is bedoeld voor de genie. Deze monteurs hielden zich vooral bezig met allerlei materiaal en materieel voor de bouw en aanleg van wegen en bruggen.” Bij de vraag hoe mensen reageren op de werkplaats, vertelt Corné trots: “Heel erg positief. Er staan unieke voertuigen die enorm zeldzaam zijn. Dit is één van de weinige die op de weg zijn.” “Deze hobby is belangrijk om te laten zien dat het is gebeurd, en ook zeker niet voor niks is geweest.” Rob maakte altijd modelbouwauto’s. Hij vond een model met uitklaphut zo bijzonder, dat hij deze wel graag in het echt wou hebben. Uiteindelijk heeft hij hem toch kunnen kopen en gaat hij graag naar dit soort evenementen: “Het is uniek dat wij zo’n werkplaats na kunnen bootsen. Want dat is na de oorlog eigenlijk nooit meer gebeurd dat deze op één veld bij elkaar staan.” 

Meer uit Tholen

'Bij ons op het Kamp' strijdt voor de Gouden Televizier-ring: 'Stem op ons!'

STEENBERGEN/THOLEN - Toon, Corrina, Tony, Pablo en Lolita Kouwen schitterden in het laatste seizoen van 'Bij ons op het Kamp'. In het programma werden de kijkers meegenomen in het leven van de familie die in een woonwagen woont op het Steenbergse kamp. Zo trots als ze waren op hun deelname, zijn ze nu even trots dat ze kans maken op een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. 

6 uur geleden
Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

9 uur geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

15 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

1 dag geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

2 dagen geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

2 dagen geleden