
Roan Sloos, van automonteur naar eigen beveiligingsbedrijf
THOLEN - Deze week in de Thoolse Switch het bijzondere verhaal van Roan Sloos. Hij ging naar een agrarische school, werd daarna automonteur en heeft nu zijn eigen beveiligingsbedrijf.
DOOR JACOLINE DE BOER
Roan Sloos werd 39 jaar geleden geboren in Voorburg. Op 11-jarige leeftijd verhuisde hij naar Oud-Vossemeer waar hij nog vier maanden in groep acht verbleef voordat hij naar de middelbare school ging. Roan was als kind al gek op auto's en mocht altijd mee met zijn vader die automonteur was. Roan zijn grote droom vroeger was dan ook om automonteur te worden.
Twijfels
Echter toen hij naar de middelbare school ging begon Roan te twijfelen. Hij zegt daarover:" Ik kon niet stilzitten en had mijn twijfels om toch automonteur te worden". Hij ging daarom naar de Lagere Agrarische school in Steenbergen, het LAS. Daar behaalde hij vier jaar later zijn diploma met hoge cijfers. Toen Roan zestien was begon hij op zaterdagen en na school te werken bij het bedrijf waar ook zijn vader werkzaam was. Alsnog wilde hij graag automonteur worden. Ook werkte hij af en toe bij een garage in zijn woonplaats. Niet veel later kwam daar ook nog een baantje op de kartbaan bij in Sint-Maartensdijk. Zijn vervolgopleiding werd zo een makkelijke keuze, mbo-motorvoertuigen. Normaal gesproken is het een vierjarige opleiding die ingekort kan worden naar twee jaar maar Roan deed er maar een jaar over. Hij ging 1 dag in de week naar school en werkte vier dagen erbij. Tijdens zijn opleiding stopte hij met het werk bij de kartbaan en ging de bodemsanering in. Hij wilde graag wat extra geld verdienen omdat hij niet volledig bij de garage kon werken.
Manager
Toen Roan 18 was kreeg hij een fulltime contract bij Kwik-Fit aangeboden.Slecht drie maanden later was hij al manager en werkte hij op verschillende locaties. Roan vertelt hierover: "Ik had vanaf de bezem tot bovenaan alles gedaan". Toen Roan 21 was ging hij opzoek naar een nieuwe uitdaging. Die was er al heel snel, hij werd monteur bij een autoschadebedrijf. Ook in dat werk bleek Roan erg goed te zijn want slechts vijf jaar later werd hij werkplaatschef. Ondertussen was Roan ook al sinds 2005 actief in het festivalleven. Hij was medeorganisator van heel wat bekende feesten. Het festivalleven trok Roan heel erg aan en in 2009 besloot hij te stoppen als werkplaatschef en zijn carrière over een hele andere boeg te gooien. Hij richtte zijn eigen beveiligingsbedrijf op: RS Beveiliging. Roan kreeg steeds meer werk en kreeg ook veel aanvragen voor hondenbewaking. Roan zegt: "Tot nu toe huurde ik altijd mensen in maar ik kreeg de kans zelf een hond te certificeren". Ringo, een prachtige Duitse Herder was Roan zijn eerste bewakingshond. Toen Roan en Ringo in april 2013 alle papieren samen hadden behaald kregen ze klus na klus. Al snel kwam er een tweede hond bij om Ringo ook wat rust te gunnen. Helaas mocht deze niet oud worden. Ringo werd ouder en moest echt met pensioen.
Diversiteit
Al snel vond Roan Kees, een Mechelse Herder waar Roan nu iedere avond mee op pad gaat sinds Ringo met pensioen is. Roan zit samen met Kees door heel Nederland. De minder leuke kant van het vak is toch wel dat hij veel van huis is. Verjaardagen, etentjes en feestjes, hij moet het vaak missen doordat hij altijd werkt wanneer anderen vrij zijn. "Maar" zegt Roan, "er zitten ook zeker hele leuke kanten aan vast. Ik ben altijd bezig met mijn hond, mijn maatje. Er zit heel veel diversiteit in mijn werk. Ik zie steeds andere mensen en ik werk op verschillende locaties. Iedere locatie vergt een andere vorm van beveiliging. Of je nu op een feest staat of in een winkelcentrum, dat is echt een groot verschil. Het is nooit saai".
Meer uit Tholen
SINT-ANNALAND - De inschrijving voor de Color Run van Stichting Stavoord6 is sinds afgelopen weekend geopend. Op zaterdag 6 september vindt de vierde editie van de activiteit plaats in en rond Sint-Annaland, als onderdeel van de feestelijkheden rond het 550-jarig bestaan van het dorp.
8 uur geledenTHOLEN - In Zeeland zijn dit jaar al veertien mensen om het leven gekomen bij verkeersongevallen. Als deze stijging doorzet, kan 2025 het dodelijkste verkeersjaar worden sinds 2022. In de gemeente Tholen zijn dit jaar al twee dodelijke ongelukken gebeurd.
12 uur geledenSTAVENISSE - De Havendag strijkt komende zaterdag weer neer in Stavenisse voor de derde editie. Bezoekers kunnen hun hart ophalen op de zomermarkt in de Voorstraat. Daarnaast zijn er op het havenplateau oude ambachten te bewonderen en is er muziek tot in de late uurtjes.
1 dag geledenSCHERPENISSE- Vrachtwagenchauffeur Floriaan van Twist uit Scherpenisse maakt kans om een bijzondere titel in de wacht te slepen. Zijn trekker DAF XG+ 530 is genomineerd voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland, die eind juli plaatsvindt op het Profile Truckstar Festival in Assen.
1 dag geledenTHOLEN - De brandweerboot Eendracht is dinsdagavond uitgevaren na een melding van een mogelijk ongeluk op het water bij Tholen. Uiteindelijk bleek er geen sprake van een ongeval aan boord, maar van een technisch probleem.
1 dag geledenTHOLEN - Tijdens de feestelijke afterborrel op donderdag 10 juli bedankte de organisatie van Vrijmibotho hun vrijwilligers. Ook maakten ze bekend welke goede doelen een cheque ontvingen. Verder werd duidelijk dat er volgend jaar geen Vrijmibotho is. De bedoeling is dat de vrijdagmiddagborrel in 2027 weer op de kalender staat.
2 dagen geledenBRUINISSE/SINT PHILIPSLAND - Een Nederlands vrachtschip dat in de nacht van dinsdag op woensdag vastliep op de Oosterschelde, is inmiddels weer losgetrokken. Sleepboot Zephyrus slaagde vanochtend in een tweede poging om het schip vlot te trekken.
2 dagen geleden