Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roadtrip bus van 113 Zelfmoordpreventie start in Zeeland

Roadtrip bus van 113 Zelfmoordpreventie start in Zeeland

VLISSINGEN/MIDDELBURG/GOES- In 2021 overleden 1.859 mensen door zelfdoding. Als je bedenkt dat elke zelfdoding zo’n 135 mensen raakt, betekent dit dat in 2021 meer dan 250.000 mensen met het immense verdriet te maken kregen dat gepaard gaat met een zelfdoding.

Actie is nodig! Daarom organiseert 113 Zelfmoordpreventie vanuit het programma Samen Minder Suïcide van maandag 5 t/m vrijdag 9 september de “Roadtrip Suïcidepreventie”. Dit event is in het leven geroepen om: initiatieven en professionals die werken aan suïcidepreventie in de spotlights te zetten en te leren van hun inzet, en te leren van de persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen.

Walk into the Light
Op maandag 5 september start Roadtrip 113 in Zeeland. De dag begint in Vlissingen met Walk into the Light. Dit is een wandeltocht waar deelnemers in gesprek gaan met elkaar en de zonsopgang tegemoet lopen. Deze wandeling wordt regionaal georganiseerd door het Suïcide Preventie Centrum en Stichting Herstel Talent.

Programma Roadtrip bus
De Roadtrip bus met professionals vanuit 113 en verschillende ervaringsdeskundigen staat er om in gesprek te gaan met professionals en bezoekers van Adrz en Emergis, én geïnteresseerde inwoners van de Zeeuwse gemeentes. De Roadtrip bus heeft het volgende programma:

10.00 – 12.00 uur – locatie: markt in Middelburg – In gesprek met Commando instructeur Ray Klaassens, bekend van het televisieprogramma “Kamp van Koningsbrugge”. 13.00 – 17.00 uur – locatie: parkeerterrein Adrz Goes.

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

5 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

7 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

2 dagen geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden