Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Riviercruiseschip onderweg naar Thoolse haven

Riviercruiseschip onderweg naar Thoolse haven

THOLEN - Een bijzonder tafereel morgen in Tholen. Dan maakt Rivertech Nautisch Management uit Arnhem namens AmaWaterways een proefvaart in de vluchthaven van Tholen en zal daar aanmeren aan de vluchtsteiger van Rijkswaterstaat. De proefvaart maakt onderdeel uit van het al langer lopende onderzoek naar mogelijkheden om Tholen als bestemming op te nemen in het bestaande pakket aan riviercruisereizen.

Tholen heeft potentie om aanlegplaats te worden voor riviercruises. Vanwege de gunstige ligging op de vaarroute Rotterdam-Antwerpen/Gent die in vele vaarprogramma’s voorkomt, de groeiende markt en het gebrek aan aanmeerplaatsen ligt er een kans voor Tholen om riviercruises aan te trekken en hiermee een impuls te geven aan de lokale economie en toeristische sector. Om deze kansen verder te verkennen, werkt gemeente Tholen samen met Peter Henkes, deskundige op het gebied van riviercruises. Twee rederijen hebben interesse getoond, te weten Rivertech /Ama Waterways en Boat Bike Tours.

Mogelijke aanmeerlocaties

De gemeente, twee rederijen en Rijkswaterstaat onderzoeken momenteel twee opties in de haven van Tholen als aanmeerlocatie, namelijk de vluchtsteiger van Rijkswaterstaat en de overzijde van de haven, aan de kant van de oesterputten. Daar zou dan een geheel nieuwe steiger moeten worden aangelegd. De rederijen zullen tijdens de proefvaart een presentatie geven over de plannen.

Positieve reacties

Enkele jaren geleden werd vanuit de gemeente een informatiebijeenkomst gehouden voor inwoners en betrokken organisaties om hun mening te peilen over de mogelijke komst van riviercruises. De meningen waren toen overwegend positief. De gemeente wacht de proefvaart af en zal bij een eventueel vervolg opnieuw de omwonenden betrekken. Wanneer alle plannen doorgaan zouden er niet eerder dan 2023 aankomsten plaatsvinden.

Meer uit Tholen

Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

10 uur geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

15 uur geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

1 dag geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

2 dagen geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

2 dagen geleden