Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ritthem brengt laatste groet aan Johnny Forrer

Ritthem brengt laatste groet aan Johnny Forrer

RITTHEM - Inwoners van Ritthem en familieleden, vrienden en kennissen brengen dinsdag langs de Zandweg in Ritthem een laatste groet aan Johnny Forrer. 

De uitvaart van de 26-jarige Forrer vindt dinsdag vanwege de coronamaatregelen in besloten kring plaats. Omdat hij in zijn jonge leven al op allerlei manieren actief was voor 'zijn' dorp Ritthem, krijgt Forrer als eerbetoon een laatste groet langs de Zandweg.

Bunker

"Samen hebben we de bunker in Ritthem opgesteld voor het publiek", vertelt zijn grootvader Wim de Meij. De historische bunker aan de Louwerse's Wegeling is inmiddels al vele jaren toegankelijk voor het publiek. Bezoekers kunnen informatie over de plaatselijke geschiedenis, zoals uit de Tweede Wereldoorlog, bekijken.

Ook zette Forrer zich in voor onder meer de plaatselijke korfbalclub en oranjevereniging.

Meer uit Vlissingen

Vlissingen Vintage is dit jaar nog groter en op een nieuwe locatie

VLISSINGEN - Komend weekend wordt Vlissingen Vintage weer gehouden: drie dagen vol vetkuiven, petticoats, oldtimers en vooral veel rock 'n roll muziek. Het evenement wordt niet zoals voorgaande edities gehouden in de Binnenstad maar is uitgeweken naar de Jan Weugkade.

2 uur geleden
Botsing auto en scootmobiel aan de Prins Hendrikweg

VLISSINGEN - Aan het einde van de ochtend is woensdag in Vlissingen iemand gewond geraakt bij een aanrijding. Hierbij waren een auto en een scootmobiel betrokken.Het ongeluk gebeurde rond 11.20 uur op de Prins Hendrikweg, ter hoogte van de Keersluisbrug. Het slachtoffer zou per ongeluk gas hebben gegeven toen ze moest stoppen bij de verkeerslichten. Een botsing met een personenauto was het gevolg. Na onderzoek door de ambulancedienst bleek de vrouw niet mee te hoeven naar het ziekenhuis.

20 uur geleden
Veva-studenten marcheren van Westkapelle naar Vlissingen

VLISSINGEN - Op vrijdag 21 juni zullen de VeVa-studenten van Scalda Goes een indrukwekkende mars ondernemen van Westkapelle naar Vlissingen. Deze 17 kilometer lange tocht is georganiseerd in samenwerking met stichting Actie voor Helden, en heeft als doel zowel aandacht te vragen als geld in te zamelen voor projecten die gericht zijn op het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Hiermee wordt een bijzondere verbinding gelegd tussen jong en oud.

20 uur geleden
Gemeente verstrekt subsidies voor evenementen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft in totaal 90.500 euro subsidie verleend aan vijf evenementen die deze komende maanden in de stad worden gehouden. Omdat de subsidieregels voor evenementen momenteel wordt herzien zijn de aanvragen niet via het reguliere subsidieproces gehonoreerd maar heeft het college van burgemeester en wethouders zelf een besluit genomen.

1 dag geleden
Parochies 'Boven de Schelde' krijgen nieuwe kapelaan

MIDDELBURG - Op zaterdag 22 juni zal Thai Nguyen gepresenteerd worden als kapelaan voor de beide parochies 'Boven de Schelde'. Deze viering vindt plaats om 19 uur in de HH. Petrus en Pauluskerk te Middelburg en zal worden geleid door pastoor Thaddy de Deckere.

2 dagen geleden
Nijntje Beweegdiploma's uitgereikt

VLISSINGEN - Veel blije en trotse gezichten zondag 16 juni in de Vrijenhovengymzaal. De oudste peuters en kleuters kregen hun nijntje Beweegdiploma tijdens het beweegfeestje van de Vlissingse Turn Vereniging. 

2 dagen geleden
Hoe moet het met de Vlissingse kerken?

VLISSINGEN - Erfgoed Zeeland heeft de Kerkenvisie Vlissingen samengesteld. Door de ontkerkelijking in Nederland verliezen steeds meer kerkgebouwen hun religieuze functie. Ook in Vlissingen is dit het geval. De gemeente Vlissingen telt zeventien kerkgebouwen waarvan er nog dertien in religieus gebruik zijn. Twee kerkgebouwen hebben inmiddels een nieuwe bestemming en twee andere kerken krijgen een andere bestemming.

3 dagen geleden