Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rinus Spruit klimt nog één keer in de pen voor Week van het Zeeuwse Boek

Rinus Spruit klimt nog één keer in de pen voor Week van het Zeeuwse Boek

Van 31 oktober tot 11 november vindt de 29e editie van de Week van het Zeeuwse Boek plaats. Speciaal hiervoor schreef Rinus Spruit het geschenkboekje ‘Dokter worden is niet moeilijk’. In deze week staat het Zeeuwse boek in al zijn facetten centraal. Zeeuwse auteurs, verhalen die zich in Zeeland afspelen, fictie en non-fictie, allemaal kunnen ze meedingen naar de Zeeuwse Boekenprijs 2023. Die wordt maandag uitgereikt in bioscoop Cine City in Vlissingen. 

Het boekje gaat over het leven van Jan Cornelis de Man, die zich eind negentiende eeuw als dokter en onderzoeker in Zeeland vestigde. De Man was op vele manieren buitengewoon. Naast betrokken huisarts had hij een brede interesse en deed hij onvermoeibaar overal onderzoek naar. Met al zijn inspanningen is hij van grote betekenis geweest, zeker voor Zeeland. Ten onrechte dreigt hij in de vergetelheid te raken, concludeerde Spruit. Dat wil hij met ‘Dokter worden is niet moeilijk’ ten goede keren. 

Cadeau

Rinus Spruit heeft eerder een succesvol geschenk geschreven voor de Week van het Zeeuwse Boek. In 2003 verscheen van zijn hand ‘Zwieg Stille’, dat de basis vormde voor zijn latere roman ‘De Rietdekker’. Hoewel Spruit schrijver in ruste is, maakte hij voor dit geschenkboekje nog één keer een uitzondering. Je krijgt het cadeau bij aanschaf van vijftien euro aan Nederlandse boeken bij de deelnemende Zeeuwse boekhandels.

Activiteiten

De Week van het Zeeuwse Boek biedt de volgende activiteiten:

Goes

Donderdag 2 november 19:30: presentatie Leuk Zeeuws Doeboekje in samenwerking met Leuk Zeeuws in boekhandel De Koperen TuinVrijdag 3 november 16:00: Karen Rose Meet and greet, interview, hapjes en signeren in De Koperen TuinZaterdag 4 november 13:30 -15:00: Signeersessie Rinus Spruit in boekhandel Het Paard van TrojeZaterdag 4 november: 15:00–16:00: Signeersessie Rinus Spruit in De Koperen TuinZaterdag 11 november 13:30: Sholez Rezazadeh wordt geinterviewd door Hein van Kemenade over haar nieuwe boek in De Koperen Tuin

Vlissingen

Vrijdag 3 november 15:00: Boekpresentatie Hotel aan Zee van Jacques Cats in boekhandel ‘t SpuiZaterdag 11 november 11:00-12:30: Signeersessie Rinus Spruit in ‘t SpuiZaterdag 11 november 14:00: Signeersessie en presentatie Kelly van Kempen op haar nieuwe boek ‘De Vriezels’ in ‘t Spui

Middelburg

Zaterdag 4 november 16:00: René van Stipriaan in de wandelkerk in samenwerking met Het Zeeuws ArchiefZaterdag 4 november 19:30: Annejet van der Zijl in de bibliotheek in MiddelburgZondag 5 november 14:00: Jan Peter ‘JP’ Pellemans over het ABC van JP in boekhandel De DrvkkeryWoensdag 8 november 16:00: Boekpresentatie ‘Kijken is het nieuwe lezen’ van John Louws in De DrvkkeryZaterdag 11 november 11:00: Signeersessie Kelly van Kempen voor haar nieuwe boek ‘De Vriezels’ in De Drvkkery Zaterdag 11 november 14:00 – 15:00: Signeersessie Rinus Spruit in De Drvkkery.

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

9 uur geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

9 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

2 dagen geleden