Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rina Lockefeir verkoopt Kikaberen op winterfair Heinkenszand

Rina Lockefeir verkoopt Kikaberen op winterfair Heinkenszand

HEINKENSZAND - Rina Lockefeir verkoopt beren. Niet zomaar beren, maar Kikaberen. Ook dit jaar staat ze weer achter haar kraam op de winterfair in Heinkenszand, die vrijdag begint. “Ik heb er zin in”, laat ze weten. “Die winterfair in Heinkenszand is altijd zó gezellig. Alles is prachtig aangekleed, het is echt een kerstmarkt.”

De fair is vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken. “In de Kikakraam worden trouwens niet alleen beren verkocht”, laat Rina weten. “We verkopen ook veel kleertjes die worden gemaakt door onze vrijwilligers. We hebben zelfgemaakte kaarten, gehaakte knuffels, notitieblokjes en nog allerlei dingen. We maken alles van geschonken materiaal. Er zijn bijvoorbeeld bruidswinkels die de stof die ze over hebben, schenken aan Kika en een van onze vrijwilligers maakt daar bruidsjurkjes van voor de babyborn. Ook de kaarten worden gemaakt van gekregen materiaal en alle opbrengst van die spullen gaat naar Kika.”

Toeval

Rina rolde in 2013 per toeval in het ‘vak’. “Toen ik stopte met werken, wilde ik vrijwilligerswerk gaan doen. Ik wist eigenlijk niet precies wat, zolang het maar niks administratiefs was, want dat was mijn baan.” Haar vriendin maakte poppenkleertjes voor Kika en via haar kwam Rina in contact met de organisatie. “Het sprak me gelijk aan. Kika is zo’n ontzettend goed doel.” KiKa staat voor Kinderen Kankervrij. Deze stichting werft fondsen voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Tranen

“Als je achter een kraam staat, hoor je soms mensen met tranen in hun ogen een verhaal vertellen waar je het koud van krijgt”, zegt Rina. “Dan realiseer je jezelf weer hoe gezegend je bent als je zelf een gezond kind hebt.”

Rina is blij dat ze weer achter haar kraam op de winterfair kan staan. “Door corona konden we dat twee jaar lang niet doen.” Toch hebben Rina en de andere vrijwilligers in die periode niet stilgezeten. Er werden nog steeds kaarten gemaakt en mensen konden een pakketje kaarten kopen, waarna de vrijwilligers ervoor zorgden dat de kaarten terechtkwamen bij bewoners van een zorginstelling. Ook werden er kleertjes verkocht via kikazeeland.nl. “Maar echt op de fair staan, is toch het leukst”, vindt Rina. “Het is altijd gezellig met de andere kraamhouders en het publiek is ook heel leuk. Ja, ik heb er echt zin in.”

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

20 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

1 dag geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

1 dag geleden