Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rillandia wacht jaarrekening met spanning af

Rillandia wacht jaarrekening met spanning af

RILLAND - Voor VV Rillandia blijft het spannend wat de stijgende energieprijzen voor hen onder de streep betekenen. Deze maand krijgen ze de jaarrekening van hun variabele contract en zullen ze zien wat de 2500 kuub gas die ze op jaarbasis gebruiken hen zal kosten. 

Op het complex in Rilland heeft de club een eigen kantine en huren ze de velden en kleedkamers van de gemeente. ‘’We hopen dat de gemeente mee zal denken met ons en de huur niet verhoogt. Ook hopen we op eventuele compensatie vanuit de landelijke politiek’’, zegt voorzitter Dennis van Ham (rechts). ‘’Ook tijdens de coronalockdowns kwam de gemeente ons tegemoet door de huur van bepaalde periodes kwijt te schelden. Daar waren we heel blij mee.’’ Het stijgen van de energieprijzen leidt bij de vereniging, ondanks hun financieel goede situatie, tot onzekerheid over investeringen. ‘’Als blijkt dat de energierekening hoger is dan we verwacht hadden zullen we sneller overwegen om te gaan focussen op meer duurzaamheid dan bijvoorbeeld vernieuwing van de kantine’’, zegt Van Ham. Om dit alles te kunnen bekostigen zijn er plannen om een kleine verhoging van de contributie toe te passen. ‘’We zitten al tien jaar op dezelfde contributie en we willen het dan ook beperken tot een verhoging van ongeveer drie procent’’, legt de voorzitter uit. ‘’Zo kunnen we meer van het andere geld dat we overhouden gebruiken voor de écht leuke dingen, zoals nieuwe goaltjes en uitjes met de jeugd’’, voegt bestuurslid en onderhoudsbeheerder Ad Waegemaekers toe.

Meer uit Reimerswaal

Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

50 minuten geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

2 uur geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

5 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

23 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

2 dagen geleden