Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rilland en Bath herdenken vrijdag bevrijding

Rilland en Bath herdenken vrijdag bevrijding

RILLAND - Met onder meer de onthulling van een herdenkingsbord wordt vrijdag (25 oktober) stilgestaan bij de bevrijding van Rilland en Bath precies 75 jaar geleden.

De openbaar toegankelijke ceremonie begint bij de kruising van de Bathseweg en Hoofdweg met de Valckenisseweg in Rilland. Bij de bankjes onthult burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal om 11.30 uur het eerste bord in de gemeente van de Liberation Route (bevrijdingsroute). 

Mijlpalen

De Liberation Route Europe is een groeiende, internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. Het doel van de route is een gemeenschappelijk bewustzijn creëren voor het belang van vrijheid, de Tweede Wereldoorlog herdenken en vrijheid vieren en koesteren voor de toekomst.

Kransleggingen

Na de onthulling houdt de burgemeester om 12.00 uur een toespraak in De Levensbron. Om 13.10 uur is er een optreden van een gelegenheidskoor en om 13.30 uur vertrekken de aanwezigen naar de begraafplaats voor de kransleggingen. Vanaf 13.40 uur leggen als eerste de Reimerswaalse wethouder Jaap Sinke en de Canadese militaire afgevaardigde Jo-Anne Wiseman een krans. Daarna volgen nabestaanden en de nieuwe generatie.

Rond 13.45 uur vliegen er historische vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht over. Om 14.00 uur sluit het programma in De Levensbron.

Erfgoed

De borden van de Liberation Route helpen volgens de gemeente Reimerswaal het cultureel erfgoed toegankelijker en bekender te maken voor een breed publiek. Naast Bath en Rilland komen er volgend voorjaar herinneringsborden te staan in Krabbendijke, Yerseke, Vlake en Hansweert.

Kijk voor meer informatie op https://liberationroute.nl/the-netherlands/zeeland.

Meer uit Reimerswaal

Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

10 uur geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

13 uur geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

1 dag geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

1 dag geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

1 dag geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

1 dag geleden
Workshops op vernieuwd skatepark Wemeldinge zaterdag

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft nieuwe onderdelen geplaats op de skatebaan in Wemeldinge. Om dat te vieren zijn er zaterdag allerlei workshops.

1 dag geleden