Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rilland en Bath herdenken vrijdag bevrijding

Rilland en Bath herdenken vrijdag bevrijding

RILLAND - Met onder meer de onthulling van een herdenkingsbord wordt vrijdag (25 oktober) stilgestaan bij de bevrijding van Rilland en Bath precies 75 jaar geleden.

De openbaar toegankelijke ceremonie begint bij de kruising van de Bathseweg en Hoofdweg met de Valckenisseweg in Rilland. Bij de bankjes onthult burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal om 11.30 uur het eerste bord in de gemeente van de Liberation Route (bevrijdingsroute). 

Mijlpalen

De Liberation Route Europe is een groeiende, internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. Het doel van de route is een gemeenschappelijk bewustzijn creëren voor het belang van vrijheid, de Tweede Wereldoorlog herdenken en vrijheid vieren en koesteren voor de toekomst.

Kransleggingen

Na de onthulling houdt de burgemeester om 12.00 uur een toespraak in De Levensbron. Om 13.10 uur is er een optreden van een gelegenheidskoor en om 13.30 uur vertrekken de aanwezigen naar de begraafplaats voor de kransleggingen. Vanaf 13.40 uur leggen als eerste de Reimerswaalse wethouder Jaap Sinke en de Canadese militaire afgevaardigde Jo-Anne Wiseman een krans. Daarna volgen nabestaanden en de nieuwe generatie.

Rond 13.45 uur vliegen er historische vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht over. Om 14.00 uur sluit het programma in De Levensbron.

Erfgoed

De borden van de Liberation Route helpen volgens de gemeente Reimerswaal het cultureel erfgoed toegankelijker en bekender te maken voor een breed publiek. Naast Bath en Rilland komen er volgend voorjaar herinneringsborden te staan in Krabbendijke, Yerseke, Vlake en Hansweert.

Kijk voor meer informatie op https://liberationroute.nl/the-netherlands/zeeland.

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

2 dagen geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

3 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

6 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 week geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 week geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden