Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rijk wil 10 miljoen extra investeren in Zeeland

Rijk wil 10 miljoen extra investeren in Zeeland

GOES - Bovenop het vorig jaar afgesloten pakket ‘Wind in de zeilen’, met maatregelen om te investeren in Zeeland, komt het Rijk met een extra bijdrage van 10 miljoen euro. ‘Hiermee kan Zeeland Evides ontvlechten van PZEM, waarmee er veel geld vrij komt voor Zeeuwse overheden’, liet de provincie Zeeland vrijdag weten. De Tweede Kamer moet het plan nog goedkeuren.

In het compensatiepakket, dat dient als vervanging van de misgelopen marinierskazerne, was afgesproken dat zou worden onderzocht of het mogelijk is de aandelen Evides af te splitsen van die van PZEM. ‘Voor de aandeelhouders - met name regionale Zeeuwse overheden - is het afsplitsen van Evides gunstig, doordat het dividend van Evides dan beschikbaar komt voor regionale investeringen in Zeeland. Zo zou dat gebruikt kunnen worden voor een bijdrage in de financiering van het Delta Kenniscentrum, een van de onderdelen van het compensatiepakket. Afsplitsing van Evides is dan ook een sterke wens van de Zeeuwse overheden.’ 

Gedeputeerde Dick van der Velde van de provincie Zeeland: ‘Dit geeft ons de kans om alle Zeeuwse gemeenten financieel te laten meeprofiteren van het compensatiepakket.’

Met deze afspraak is nu het woord aan de Tweede Kamer en aan Provinciale Staten (PS). De Tweede Kamer besluit bij de behandeling van de Voorjaarsnota over het plan. ‘Het oordeel van PS is nodig voor het oprichten van een overheids-BV en het verlenen van een garantie door de provincie. Beide zijn nodig om deze constructie mogelijk te maken.’

Meer uit Beveland

17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

8 uur geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

10 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

16 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden