Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rijbewijs 30-jarige Middelburgse automobilist ingevorderd na snelheidsovertreding

Rijbewijs 30-jarige Middelburgse automobilist ingevorderd na snelheidsovertreding

MIDDELBURG - Het rijbewijs van een 30-jarige Middelburgse automobilist is vrijdagavond ingevorderd wegens een door hem gemaakte snelheidsovertreding.

Op de Nieuwe Vlissingseweg controleerden agenten met een laserapparaat. Een 30-jarige Middelburgse automobilist werd rond 20.30 uur vastgelegd op 149 km/u, terwijl maximaal 80 op die weg is toegestaan. Na een correctie bleek hij 44 kilometer per uur te hard te hebben gereden. Zijn rijbewijs is ingenomen door de politie, een officier van justitie bepaalt later of de man zijn rijbewijs terug krijgt.

Meer uit Middelburg

Een eerbetoon aan een bijzonder kunstenaar

MIDDELBURG/VEERE - Hij was een eenling met een ongekend talent en met een verfijnde techniek. Maar de Middelburgse kunstenaar Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858-1920) heeft nooit echt erkenning gekregen. Gek, want zijn werken zijn uniek. Hij wist natuur, stadsgezichten en historische taferelen ontzagwekkend te schilderen.  Opvallend is dat een groot deel van de voorstellingen de omgeving van Walcheren betreft. Onlangs verscheen de publicatie ‘Een eigenzinnig Romanticus, leven en werk van schilder en tekenaar Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858-1920)’ en opende Museum Veere de bijbehorende tentoonstelling. We spreken naamgenoot Leo Hollestelle, archivaris. Samen met Veronica Frenks, directeur Museum Veere, stelde hij de catalogus samen. Een eerbetoon aan een bijzonder kunstenaar.

8 minuten geleden
Voetganger gewond bij aanrijding Schroeweg Middelburg

MIDDELBURG – Op het fietspad langs de Schroeweg in Middelburg is zondagavond een voetganger gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.De voetganger werd omstreeks 19.50 uur op de Schroeweg aangereden door een scooter. Hierbij raakte het slachtoffer gewond.

16 minuten geleden
Drukte in Middelburg voor ‘Wie is de Mol?’

MIDDELBURG - Het was druk op het Koorkerkplein in Middelburg, op zaterdagmiddag 26 november. Middelburgers en andere Zeeuwen waren massaal op zoek naar aanwijzingen over de deelnemers aan het nieuwe seizoen van het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?‘

22 uur geleden
Gemeente Veere meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland

DOMBURG - De gemeente Veere in Zeeland is de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) samen met de HogeNood-app. Vorig jaar ging de plek nog naar Druten in Gelderland.

23 uur geleden
Tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet in Museum Veere

VEERE - Museum Veere opent op 2 december de tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet, fabuleus aquarelliste. De kleine expositie is een postume hommage aan deze kunstenares, die meer dan dertig jaar in Veere heeft gewoond en gewerkt.

1 dag geleden
Tribute to Woodstock Middelburg brengt 6000 euro op voor goed doel

MIDDELBURG - Tribute to Woodstock Middelburg, het benefietfestival dat op 27 en 28 mei van dit jaar door stichting Home of Jazz and Blues op het abdijplein werd georganiseerd, heeft € 6000,- opgebracht voor TeamUp, een project van samenwerkende hulporganisaties dat kinderen van vluchtelingen over de hele wereld steunt. 

1 dag geleden
Wens uit de wensboom in Serooskerke komt uit

SEROOSKERKE - De wens van een inwoner uit Serooskerke is in vervulling gegaan. Dankzij giften en donaties kan er op korte termijn een duofiets aangeschaft worden. Op 25 november 2022 overhandigde wethouder Tuk van de gemeente Veere een cheque ter waarde van €14.480,- aan Platform Welzijn Serooskerke.

1 dag geleden