Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rien Tholenaar: ‘Hier zijn we geen slaaf meer van ons eigen huis’

Rien Tholenaar: ‘Hier zijn we geen slaaf meer van ons eigen huis’

OUD-VOSSEMEER - De meeste bewoners van de Marehoek hebben inmiddels hun intrek in hun nieuwe woning genomen. Sommigen zijn nog druk bezig om het interieur helemaal naar hun zin te maken, maar blijdschap en tevredenheid overheerst bij allemaal. Levi en Jorinde (foto) zijn blij met hun starterswoning, evenals ‘buurman’ Rien Tholenaar (65) die een levensloopbestendige woning kocht.

“We merkten op den duur, eigenlijk vanaf het moment dat de kinderen uit huis waren, dat onze woning gewoon te groot was. Je hebt natuurlijk ook veel te maken met onderhoud. Een grote tuin is heerlijk, maar het moet wel allemaal bijhouden worden. Evenals de schoonmaak en ga zo maar door. Onze voormalige woning hebben we 25 jaar geleden nieuw laten bouwen en na de periode krijg je natuurlijk te maken met het feit dat grote zaken als badkamer, centrale verwarming en keuken aan vervanging toe zijn. Dat zijn aardige kostenposten waar je wel over na moet denken. Het heeft ons over de streep getrokken om een huis te kopen in dit plan. We waren vrij snel op de hoogte en konden het perceel kopen waarop nog een garage gebouwd kon worden. Heel prettig is ook dat de woningen zo duurzaam zijn. Er zit een warmtepomp in en we hebben het maximaal aantal zonnepanelen op het dak waardoor wij met ons tweetjes zowat energieneutraal zijn. Het is top geïsoleerd. Verder zijn we hier geen slaaf van ons eigen huis en de tuin. Onder andere door de kunststof kozijnen, de tuin en ga zo naar door. Het is prima te behappen en dat is een prettig idee. Evenals het feit dat we badkamer en de slaapkamer beneden zijn, mochten we ooit slecht ter been worden.” 

Tholenaar is ook te spreken over de buitenruimte. “Het zit er mooi en sfeervol uit. Inmiddels zijn er leuke elementen in het hofje aangebracht en wordt het steeds meer een leuke en gezellige straat. We vinden namelijk ook de sociale cohesie van belang. Er wonen nog geen kinderen in de straat, maar die zullen er mettertijd vast wel komen. Dat zorgt ook weer voor een andere dimensie in de wijk en geeft wat leven in de straat. Daar houden we wel van. We denken en hopen hier nog heel veel jaren met plezier te wonen.” 

Meer uit Tholen

Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

14 uur geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

18 uur geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

1 dag geleden
Woningen Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 Sint-Maartensdijk gesloten

THOLEN - Op 1 februari 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hennepplanten en henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Frank van Borselenstraat in Sint-Maartensdijk. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden gesloopt.    

2 dagen geleden
Wielerronde Oud-Vossemeer van start

OUD-VOSSEMEER - Amateurs, Junioren, Beloften en de Elite-Mannen en Elite-Vrouwen verschenen zaterdag aan de start bij de Wielerronde van Oud-Vossemeer. 

2 dagen geleden
Gemeente organiseert informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - Gemeente Tholen organiseert op woensdag 22 maart een inloopavond over de herinrichting van de Langeweg. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst al hun vragen stellen. 

2 dagen geleden