Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rien Tholenaar: ‘Hier zijn we geen slaaf meer van ons eigen huis’

Rien Tholenaar: ‘Hier zijn we geen slaaf meer van ons eigen huis’

OUD-VOSSEMEER - De meeste bewoners van de Marehoek hebben inmiddels hun intrek in hun nieuwe woning genomen. Sommigen zijn nog druk bezig om het interieur helemaal naar hun zin te maken, maar blijdschap en tevredenheid overheerst bij allemaal. Levi en Jorinde (foto) zijn blij met hun starterswoning, evenals ‘buurman’ Rien Tholenaar (65) die een levensloopbestendige woning kocht.

“We merkten op den duur, eigenlijk vanaf het moment dat de kinderen uit huis waren, dat onze woning gewoon te groot was. Je hebt natuurlijk ook veel te maken met onderhoud. Een grote tuin is heerlijk, maar het moet wel allemaal bijhouden worden. Evenals de schoonmaak en ga zo maar door. Onze voormalige woning hebben we 25 jaar geleden nieuw laten bouwen en na de periode krijg je natuurlijk te maken met het feit dat grote zaken als badkamer, centrale verwarming en keuken aan vervanging toe zijn. Dat zijn aardige kostenposten waar je wel over na moet denken. Het heeft ons over de streep getrokken om een huis te kopen in dit plan. We waren vrij snel op de hoogte en konden het perceel kopen waarop nog een garage gebouwd kon worden. Heel prettig is ook dat de woningen zo duurzaam zijn. Er zit een warmtepomp in en we hebben het maximaal aantal zonnepanelen op het dak waardoor wij met ons tweetjes zowat energieneutraal zijn. Het is top geïsoleerd. Verder zijn we hier geen slaaf van ons eigen huis en de tuin. Onder andere door de kunststof kozijnen, de tuin en ga zo naar door. Het is prima te behappen en dat is een prettig idee. Evenals het feit dat we badkamer en de slaapkamer beneden zijn, mochten we ooit slecht ter been worden.” 

Tholenaar is ook te spreken over de buitenruimte. “Het zit er mooi en sfeervol uit. Inmiddels zijn er leuke elementen in het hofje aangebracht en wordt het steeds meer een leuke en gezellige straat. We vinden namelijk ook de sociale cohesie van belang. Er wonen nog geen kinderen in de straat, maar die zullen er mettertijd vast wel komen. Dat zorgt ook weer voor een andere dimensie in de wijk en geeft wat leven in de straat. Daar houden we wel van. We denken en hopen hier nog heel veel jaren met plezier te wonen.” 

Meer uit Tholen

Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

14 uur geleden
Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt [SPEELRONDE 20]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

17 uur geleden
Genieten van (kinder)kunst tijdens de tweedaagse kunstroute van Tholen

THOLEN - Het centrum van Tholen-stad is dinsdag 16 april opgeschrikt door een explosie. De knal was te horen van de Brede School tot in hartje centrum. Het ging gelukkig niet om een ongeluk, maar om een uitbundige kleurexplosie van kinderkunst, als bijdrage aan de kunstroute.

20 uur geleden
Op de werkvloer bij Dek Opleidingen: 'Alles op het gebied van veiligheid en logistiek' [WERKVLOER]

HALSTEREN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Dek Opleidingen. 

1 dag geleden
UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

1 dag geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

2 dagen geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

3 dagen geleden