Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rien Sinke uit Yerseke is vrijwilliger uit naastenliefde

Rien Sinke uit Yerseke is vrijwilliger uit naastenliefde

YERSEKE – Rien Sinke kreeg in april een telefoontje van burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal. Ze vertelde dat hij benoemd was tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 3 juli kreeg hij het lintje uitgereikt. "Ik zie het als waardering voor alles wat ik heb mogen doen", vertelt hij. 

Sinke heeft veel gedaan voor de Schriftelijke Bijbel Cursus, jeugdvereniging en zomerkampen van de gereformeerde gemeenten. Ook zet hij zich in voor de stichting Helpende Handen en hij zit in de klankbordgroep voor de komst van een woonvoorziening in Yerseke voor mensen met een beperking. 

Kinderhulp

Sinke begon als vrijwilliger bij de vakantieweken voor kinderen, die zijn georganiseerd door stichting Europa Kinderhulp. “Wij hebben vier jaar drie weken voor een kind mogen zorgen. Voor Woord en Daad ben ik zeventien jaar actief geweest. Ik ben voorzitter geweest en heb onder meer sponsors benaderd, Zeeuwse markten georganiseerd en zangavonden gehouden. Ook regelde ik collectes en stroopwafelacties en verzorgde de kaartverkoop en andere zaken."

Sinke werkt in ploegendiensten voor een kunstharsbedrijf dat het basismateriaal voor verf maakt. "Dit kon ik goed combineren met mijn vrijwilligerswerk." Zich inzetten voor de samenleving ziet hij als een plicht vanuit zijn godsdienstige achtergrond. “Het is naastenliefde, maar ook meebewegen met en wat kunnen betekenen voor de maatschappij. Mijn vrouw hielp ook altijd mee. Het was iets wat wij samen konden doen."

Woonvoorziening

Hij hoopt zich nog lang te kunnen inzetten voor zijn medemens. “Ik geef bloedplasma en twee keer per maand ga ik met iemand van De Boog fietsten op een tandem. Daar heb ik een vertrouwensband mee opgebouwd. Dat vind ik mooi. Het zijn vaak spontane mensen, een heerlijke groep." Hij wordt altijd opgewacht. "Je krijgt er zo veel liefde van. Mijn dochter is ook gehandicapt en voor haar doe ik de administratie. Ik hoop dat de woonvoorziening over drie jaar is gerealiseerd, zodat ze daar kan wonen. Als dat eenmaal het geval is, wil ik ook daar best wat voor gaan betekenen."

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

4 uur geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

1 dag geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

1 dag geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

3 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

3 dagen geleden