Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle heeft het lintje zaterdag uitgereikt aan jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman. Ze is onderscheiden, omdat zij zich ruime tijd op verschillende manieren belangeloos heeft ingespannen voor de samenleving. ‘Sinds 1976 was zij actief aandeelhouder van de Raad van Bestuur van Panorama Mesdag en sinds 2013 secretaris’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘In periodes van ‘crises’ besteedde zij vier á vijf dagen per week aan Panorama Mesdag, bijvoorbeeld in het bemiddelen tussen aandeelhouders als lid van de aandeelhouderscommissie.’ Als secretaris heeft zij drie benoemingen van een directeur meegemaakt. ‘Naast het voorbereiden van de bestuursvergaderingen behoorde ook het voorbereiden van aandeelhoudersvergaderingen tot haar taak. Voor 2013 maakte zij als aandeelhouder deel uit van verschillende commissies, waarin zij een voortrekkersrol vervulde. Een groot aantal jaren was ze als ‘meelezend’ aandeelhouder voor en van het bestuur van bijzondere betekenis.’

Daarnaast was de jonkvrouw van 2008 tot 2017 bestuurslid van de Nederlandse Adelsvereniging. Sinds 2013 is ze lid van het algemeen bestuur van de Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF) en bemiddelt in het geval van problemen in het bestuur, bij bijzondere vraagstukken of integriteitskwesties. Ook is ze sinds 2013 lid van de raad van advies van natuurorganisatie IVN Zeeland en al lange periode ‘natuurouder’ op de openbare basisschool Wemeldinge.

Meer uit Reimerswaal

Jaarmarkt in Wemeldinge met oude ambachten en ringrijden

WEMELDINGE - Zaterdag 2 juli wordt in Wemeldinge de jaarmarkt georganiseerd. De hele dag kunnen bezoekers genieten van ringsteken, oude ambachten, muziek en kinderentertainment. 

10 uur geleden
Annelize en Corlinde van de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen weten al het een en ander over zonnepanelen

KRUININGEN - De nieuwe zonnepanelen op het dak van de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen zijn een mooie aanleiding om het in de klas over duurzaamheid te hebben. Via het project Zowiezon, waarbij onder meer energiebedrijf Eneco betrokken is, zijn er lespakketten voor de scholen beschikbaar. Ook krijgt de Comrieschool gastlessen aangeboden. 

1 dag geleden
Jaarrekening Kapelle valt positief uit

KAPELLE - De gemeente Kapelle sluit de jaarrekening 2021 met een positief resultaat van 505.000 euro. ‘Ondanks een aantal financiële tegenvallers, met name binnen het sociaal domein, zijn we blij met dit positieve resultaat’, laat de gemeente in een persbericht weten.

1 dag geleden
Zonnedak voor Dr. A. Comrieschool in Kruiningen

KRUININGEN - Nog niet veel scholen in Zeeland hebben zonnepanelen op het dak, maar de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen wel. 

2 dagen geleden
Zomeravondwandelingen in Reimerswaal

KRUININGEN - In de maanden juli en augustus zijn er bij voldoende belangstelling op de woensdagavonden zomeravondwandelingen door de gemeente Reimerswaal.

6 dagen geleden
Jelle-Jan Pieterse is blij dat ‘zijn’ idee nu eindelijk in praktijk getest wordt

EVERSDIJK - In de Willem-Annapolder, achter de Westerscheldedijk bij Eversdijk, is de proef met het maken van zetstenen uit bagger gedemonstreerd. De komende maanden experimenteert waterschap Scheldestromen of deze stenen de dijk bij Hansweert kunnen versterken, omdat dit allerlei voordelen kan opleveren. Aan de wieg van deze proef staat waterschapper Jelle-Jan Pieterse, die samen met Hugo Ekkelenkamp op dit idee kwam.

1 week geleden
20e Open Wemeldinge dubbeltoernooi begint op 9 juli

WEMELDINGE - Van 9 tot en met 17 juli houdt tennisclub ‘t Swaecke in Wemeldinge voor de twintigste keer het Open Wemeldinge dubbeltoernooi. 

1 week geleden