Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle heeft het lintje zaterdag uitgereikt aan jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman. Ze is onderscheiden, omdat zij zich ruime tijd op verschillende manieren belangeloos heeft ingespannen voor de samenleving. ‘Sinds 1976 was zij actief aandeelhouder van de Raad van Bestuur van Panorama Mesdag en sinds 2013 secretaris’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘In periodes van ‘crises’ besteedde zij vier á vijf dagen per week aan Panorama Mesdag, bijvoorbeeld in het bemiddelen tussen aandeelhouders als lid van de aandeelhouderscommissie.’ Als secretaris heeft zij drie benoemingen van een directeur meegemaakt. ‘Naast het voorbereiden van de bestuursvergaderingen behoorde ook het voorbereiden van aandeelhoudersvergaderingen tot haar taak. Voor 2013 maakte zij als aandeelhouder deel uit van verschillende commissies, waarin zij een voortrekkersrol vervulde. Een groot aantal jaren was ze als ‘meelezend’ aandeelhouder voor en van het bestuur van bijzondere betekenis.’

Daarnaast was de jonkvrouw van 2008 tot 2017 bestuurslid van de Nederlandse Adelsvereniging. Sinds 2013 is ze lid van het algemeen bestuur van de Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF) en bemiddelt in het geval van problemen in het bestuur, bij bijzondere vraagstukken of integriteitskwesties. Ook is ze sinds 2013 lid van de raad van advies van natuurorganisatie IVN Zeeland en al lange periode ‘natuurouder’ op de openbare basisschool Wemeldinge.

Meer uit Reimerswaal

Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

6 uur geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

10 uur geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

1 dag geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

2 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

2 dagen geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

4 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

5 dagen geleden