Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rick Brink wordt vaste adviseur inclusie bij KRO-NCRV en NPO

Rick Brink wordt vaste adviseur inclusie bij KRO-NCRV en NPO

HILVERSUM (ANP) - KRO-NCRV stopt per 1 januari met het initiatief van het ministerie van Gehandicaptenzaken in zijn huidige vorm. Wel blijft Rick Brink, die de functie van minister het afgelopen anderhalf jaar bekleedde, als adviseur 'inclusie' aan de omroep verbonden. Hij gaat de omroep en ook de NPO adviseren over de wijze waarop mensen uit achtergestelde groepen beter kunnen worden betrokken bij de organisatie en bij programma's.

Hij doet dat onder meer door ‘de koffer van Rick’ te gebruiken, een gegevensbestand van mensen met een bepaalde expertise of talent die ook een beperking hebben.

Rick Brink werd in juni 2019 in een programma op NPO 1 verkozen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Het door KRO-NCRV opgezette "ministerie" komt op voor de belangen van 1,8 miljoen mensen met een beperking. In de afgelopen anderhalf jaar zijn er diverse thema’s op de kaart gezet, zoals de noodzaak voor meer inclusieve speeltuinen, meer stageplekken voor studenten met een beperking en meer zichtbaarheid van mensen met een beperking in de media.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis begin dit jaar heeft Brink zich gericht op de gevolgen van de maatregelen voor de positie van mensen met een beperking bij bijvoorbeeld de openstelling van supermarkten, de toegankelijkheid van informatie over corona en persconferenties door het kabinet of de mondkapjesplicht.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden