Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reuters: Mediahuis geïnteresseerd in overname Britse krant

Reuters: Mediahuis geïnteresseerd in overname Britse krant

LONDEN (ANP/RTR) - Uitgever Mediahuis, het bedrijf achter kranten als De Telegraaf en NRC, heeft interesse om de Britse krant The Daily Telegraph over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het Belgische concern zou zich voegen bij een reeks andere partijen die naar verluidt de krant eveneens willen inlijven.

Het gaat niet alleen om The Daily Telegraph, maar ook om zusterkrant The Sunday Telegraph en het tijdschrift The Spectator. Ze kwamen eerder deze maand in de etalage te staan. De titels zouden tussen de 480 miljoen en 600 miljoen pond kunnen opbrengen, omgerekend tot bijna 690 miljoen euro.

Dat de titels worden verkocht komt omdat Lloyds Banking Group er eerder dit jaar de controle heeft overgenomen. Dat gebeurde te midden van een langlopend geschil met de voormalige eigenaren, de familie Barclay, over meer dan 1 miljard pond aan schulden. Lloyds wil nu graag van de titels af.

Woordvoerders van Mediahuis en de Britse krant wilden geen commentaar geven. Voor Mediahuis zou de overname verdere internationale groei kunnen betekenen. Het concern is al actief in België, Nederland, Luxemburg, Ierland en Duitsland. Mediahuis-topman Gert Ysebaert zei in 2019 ook al eens tegen zakenkrant Financial Times dat zijn bedrijf wel geïnteresseerd was om de Britse Telegraph-titels te kopen als ze ooit te koop zouden komen te staan.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

2 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

2 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

4 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

5 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

5 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

11 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

12 uur geleden