Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Resultaten Philips in schijnwerpers op Beursplein 5'

'Resultaten Philips in schijnwerpers op Beursplein 5'

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk met winst aan de laatste week van januari. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. Naast de ontwikkelingen rond het coronavirus gaat de aandacht uit naar het cijferseizoen, dat deze week goed op stoom komt. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van AEX-bedrijf Philips.

Het medisch technologiebedrijf wist afgelopen jaar te groeien, ondanks een moeilijke start van het jaar door de coronacrisis. In het slotkwartaal versnelde de groei, waardoor ook voor het hele jaar de omzet en winst stegen. Dankzij een sterk orderboek ziet Philips ook het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. In 2021 verwacht het bedrijf opnieuw groei van de omzet en winst.

In de strijd tegen het coronavirus gaat Duitsland als eerste land van de Europese Unie dezelfde experimentele behandeling met antilichamen gebruiken die voormalig president Donald Trump hielp te herstellen van Covid-19. De regering heeft 200.000 doses gekocht voor 400 miljoen euro. De Duitse order komt op het moment van groeiende frustratie in de EU over een trager dan verwachte uitrol van vaccins.

Staalbedrijven

Op het Damrak zullen de staalbedrijven ArcelorMittal en Aperam mogelijk bewegen op advieswijzigingen. Analisten van JPMorgan werden positiever over ArcelorMittal en verlaagden hun advies voor Aperam. Techinvesteerder Prosus kreeg daarnaast een koopadvies van Renaissance Capital. Prosus zal mogelijk ook profiteren van een forse koerswinst van het Chinese technologieconcern Tencent (plus 8,5 procent) waarin het een groot belang heeft.

Ook de vastgoedsector staat in de schijnwerpers. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken riep de vastgoedbedrijven zondag in WNL op meer te doen om hun verhuurders, zoals winkeliers, te helpen in de moeilijke coronatijd. Ze riep de verhuurders op de huren tijdelijk te verlagen, uit te stellen of eventueel deels kwijt te schelden.

Air France-KLM

Air France-KLM weet eveneens de aandacht op zich gericht. Luchtvaartmaatschappijen die op Nederland vliegen, mogen toch een alternatief sneltestprotocol toepassen voor de bemanning. Dat betekent onder meer dat KLM lange vluchten kan blijven uitvoeren, zonder dat de maatschappij het risico loopt dat crewleden in het buitenland moeten achterblijven.

De euro was 1,2173 dollar waard, tegen 1,2177 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 52,41 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 55,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

3 uur geleden
Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

3 uur geleden
Kwart bestelauto's mag zero-emissiezone volgend jaar niet in

DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

3 uur geleden
Microsoft profiteert flink van clouddiensten en AI-toepassingen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de vraag naar zijn clouddiensten. De omzet uit deze tak steeg sterker dan de algehele omzet en was goed voor het grootste deel van alle opbrengsten van het techconcern. Ook toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) leverden meer op.

4 uur geleden
Facebook-moeder Meta Platforms grote verliezer op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, is donderdag flink lager geëindigd op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf publiceerde woensdag zijn kwartaalresultaten, waarbij het onder andere meldde meer kosten te maken voor de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel eindigde 10,6 procent lager waarmee het ruim 100 miljard dollar aan beurswaarde verloor.

5 uur geleden
Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996, ziet wijnorganisatie

PARIJS (ANP/RTR) - De hoeveelheid wijn die wereldwijd werd gedronken, bereikte vorig jaar het laagste niveau in 27 jaar, meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). De organisatie wijt dit aan de gestegen wijnprijs, die mensen ontmoedigt om zo nu en dan een flesje te kopen.

6 uur geleden
FT: VS willen dat bondgenoten Chinese chip-export verder inperken

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen dat bondgenoten de export van chips en daaraan gerelateerde goederen en technologie naar China verder inperken. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Volgens hen hebben de VS aangedrongen bij Nederland, Japan en Zuid-Korea om de huidige exportcontroles daarom agressiever uit te voeren, schrijft FT.

6 uur geleden