Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Resultaten ABN AMRO en inflatie centraal op Damrak

Resultaten ABN AMRO en inflatie centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de kwartaalcijfers van ABN AMRO. De bank boekte afgelopen kwartaal weer winst na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. Daarbij profiteerde de onderneming ervan dat de coronarestricties in Nederland werden opgeheven en de samenleving weer open ging. Daardoor was er goede vraag naar leningen. De bank trok daarnaast nog eens 50 miljoen euro uit voor de inspanningen van de bank om witwassen tegen te gaan.

De inflatie blijft de gemoederen ook bezighouden. De Britse inflatie is in april verder gestegen tot 9 procent. Dat is het hoogste niveau sinds 1982. Ook komen later op de dag de definitieve inflatiecijfers van de eurozone naar buiten. Beleggers verwerken daarnaast nog de opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell, die verklaarde niet te zullen stoppen met het opschroeven van de rente tot de inflatie in de Verenigde Staten begint te dalen.

Air France-KLM staat eveneens in de belangstelling. Het luchtvaartconcern heeft een luchtvrachtovereenkomst gesloten met de Franse logistieke dienstverlener CMA CGM. De deal met een looptijd van in eerste instantie tien jaar is bedoeld om het aanbod van luchtvracht te versterken. Volgens de partijen levert de samenwerking aanzienlijke voordelen op. Als onderdeel van de deal zal CMA CGM ook een flink belang nemen in Air France-KLM.

Kleine koersuitslagen

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren vrijwel vlak te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. In Azië gingen de belangrijkste aandelenmarkten woensdag overwegend vooruit. De Nikkei in Tokio eindigde 0,9 procent in de plus na een meevallende krimp van de Japanse economie in het eerste kwartaal.

Het aandeel Boskalis zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van AlphaValue/Baader schroefden hun aanbeveling voor de baggeraar, die wordt overgenomen door investeerder HAL, op.

Euronext

Beursuitbater Euronext kwam dinsdag na de slotbel met resultaten. De eigenaar van de aandelenbeurzen in onder andere Amsterdam, Brussel en Parijs boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst. Het beursbedrijf profiteerde daarbij van sneller dan verwachte kostenbesparingen na de overname van Borsa Italiana.

De euro was 1,0535 dollar waard, tegen 1,0533 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent in prijs tot 113,72 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 112,76 dollar per vat.

Meer uit Financieel

CBS: producentenprijzen dalen, consumentenprijzen stijgen

DEN HAAG (ANP) - Producentenprijzen van voedingsmiddelen daalden in de eerste helft van 2023, terwijl Nederlandse consumenten juist meer voor hun boodschappen in de supermarkt moesten betalen. Veel voedingsmiddelenproducenten verwachten niet dat de prijzen de komende maanden zullen stijgen. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Netflix daalt op Wall Street na nieuws over duurdere abonnementen

NEW YORK (ANP) - Netflix is dinsdag geëindigd tussen de dalers op de beurzen in New York. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldde op basis van bronnen dat de streamingdienst zijn tarieven weer wil verhogen. Dat zou Netflix willen doen in verschillende landen, maar waarschijnlijk gaan de prijzen in de Verenigde Staten en Canada als eerste omhoog.

4 uur geleden
Actiedag vakbonden legt donderdag groot deel ov in Vlaanderen plat

MECHELEN (ANP/BELGA) - Een landelijke actiedag van Belgische vakbonden legt donderdag een groot deel van het openbaar vervoer in Vlaanderen plat. Zo meldt ov-bedrijf De Lijn die dag te rijden met gemiddeld 58 procent van alle bussen en trams.

5 uur geleden
Brussel: houd moderne chip, AI, quantum- en biotech weg bij China

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie wil vier cruciale technologieën uit handen van China en andere rivalen houden. Het gaat om de modernste halfgeleidertechnieken van bedrijven als het Nederlandse ASML, kunstmatige intelligentie (AI), quantumtechnologie en biotech.

5 uur geleden
Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

8 uur geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

8 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

8 uur geleden