Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Restauratiefonds-compliment voor Slot Oostende

Restauratiefonds-compliment voor Slot Oostende

GOES - Anita Maas  en Yamina Abdoun krijgen op vrijdag 13 mei, in aanwezigheid van gedeputeerde J. de Bat van Provincie Zeeland en wethouder A. van der Reest van Gemeente Goes, het Restauratiefonds-compliment 2022 uitgereikt voor hun succesvolle herbestemming van Slot Oostende in Goes. Het Nationaal Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten. Restauratiefonds-directeur Kees-Jan Dosker overhandigt het compliment aan Anita en Yamina voor hun daadkrachtige inzet bij de herbestemming en de positieve impact die deze herbestemming op de omgeving heeft.

“Middenin het hart van Goes was er al jaren een plek die niet meer leefde. Hier stonden een oude bioscoop en een voormalig restaurant. Beide al jaren gesloten. Het was wel een plek met potentieel. Er waren door de jaren heen meerdere plannen gemaakt. Uiteindelijk liepen die op niets uit omdat het een enorme klus was, letterlijk en figuurlijk, om er iets van de grond te krijgen. De gemeente Goes was dan ook bijzonder blij toen Anita Maas en Yamina Abdoun hun oog lieten vallen op de locatie. De missie was om het slot met behoud van zoveel mogelijk van de originele materialen te herbouwen, het gebouw een historisch verantwoorde uitstraling mee te geven en tegelijk iets neer te zetten dat helemaal van nu was. Op restanten van het oude slot werd er nieuw gebouwd en ook het naastgelegen pand werd er bij betrokken. Het geheel vormt samen een unieke horecagelegenheid met restaurant, terras, hotel, vergader- en evenementenruimtes én een eigen bierbrouwerij. Een aanwinst voor Goes.” 

De eigenaren van het slot verdienen een compliment, alleen al vanwege het feit dat er een succesvolle herbestemming gerealiseerd is. Maar daarnaast ook vanwege hun doorzettingsvermogen en doelgerichtheid. Slot Oostende en dit stukje Goes zijn weer springlevend. De waardering daarvoor wordt tastbaar gemaakt door de uitreiking van het Restauratiefonds-compliment.

Meer uit Beveland

Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

1 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

18 uur geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

19 uur geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

20 uur geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

21 uur geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

1 dag geleden
Overleden persoon gevonden bij zoektocht naar vermiste man in Goes

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdagmorgen een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie onderzoekt het om de vermiste man gaat. 

1 dag geleden